Tarım ve Orman Bakanlığının oğlu dönemde kullandıkları en önemli politikalardan bir tanesi de 'Sebzecilik canlanıyor' projesini hayata geçirmek oldu. Hayata geçen bu projeyle hem öğrencilerin okul bahçelerinde fide yetiştirmeyi öğrenmeleri sağlanacak hem de Avrupa tarımı, hava, fideyi, ağaçları çok daha iyi tanımaları sağlanacak.
Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ağaç Müzesinde hizmet ömründe 3 bin yeşil fide dağıtımını 35 öğrencinine gerçekleştirdi. Bundan sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlar çocuklarla birlikte okulların kahvaltı planlarını gerçekleştirecek.
Uzun yıllar önce sebze üretim merkezi olan Siirt tekrar önemli bir sebze üreticisi olacak
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kısa, yüzde 75'i bakanlık desteği ve yüzde 25'i çiftçi katkılı, toplam bütçesi 800 Bin TL olan 'Siirt Sebzecilikle Canlanıyor' projesiyle, 216 dekar alanda kullanılmak üzere, 105 sebze üreticisine 268 binde fide dağıtılmıştı.
Projeyle kentteki üretiminin canlanacağını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, uzun yıllar önce sebze üretim merkezi olan Siirt'in tekrar önemli bir sebze üreticisi olması için üretici ve sektörlerin destekleneceğine dikkat çekmişti.
Tarım ve Orman Bakanlığının son dönemde kullandığı en önemli politika
Siirt'te 'Sebzecilik canlanıyor' projesi kapsamında ilk etapta 268 bin adet domates, biber ve patlıcan fidelerini dağıttıklarını sunanlar Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Bu şekilde köylerimizde fide ve sebze üretimini artırmayı hedefliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığının son kullanma tarihi en Önemli politikalarından bir tanesi, her ilimiz kendi kendine her alanda yeten olmasını hedefliyoruz.Bu amaç kapsamında uzun yıllar sonra tekrardan yeşilciliği canlandırmak için projeleri uyguluyoruz. kullanım Kullandı.
Hayata uzantıları bir ayağı da çocuklara yönelik
Hayata ağaçların bir ayağının da çocuklarına yöneltici dikkat çekici Demirhan, "Çocuklarımızın şehirde büyüdükleri için tarımı, havaya, fideyi, ağacı çok tanımıyor. sonra bizim teknik elemanlarımız çocuklarla birlikte okulların dışında sebze dikimi gerçekleştirecekler." şeklinde konuştu.
Geleceğin dünyasında da üreterek var olabilirsiniz
Yerel doğayı tanıması, ürünleri öğrenmesi ve kendi emekleri ile kendi yetirildikleri ürünler yemenin zevkine ulaşmalarını istediklerini ifade eden Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Üreten toplumlar uygar tolumlardır. Geleceğin dünyasında da üreterek var olabilirsiniz. Küçük te olsa okullarınızda bu üretimi teşvik etmek amaçlı Tarım ve Orman Müdürlüğü böyle bir proje hayata geçirdi ve bizi de paydaş olarak tayin etti." şeklinde yanına dile getirdi. (İLKHA)