?>

Sadakatsiz eşe kötü haber  !

Bir boşanma davasının temyiz müracatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşini aldatan koca ile başka erkeğe mesaj atan kadını eşit kusurlu saydı. Yüksek Mahkeme, Bölge Adliye Mahkemesi'nin kadın yararına verdiği nafaka kararının da yasaya aykırı olduğuna hükmetti.  

GÜNDEM - 1 yıl önce

 Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi, sadakatsizlikle suçlanan her iki tarafı da eşit kusurlu buldu. Mahkeme; kadının nafaka ve dtazminat talebini geri çevirdi.
  Kararı davalı - karşı davacı kadın istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, erkeğin daha kusurlu olduğuna hükmederek, kadın yararına bir miktar nafaka ve tazminat ödenmesine karar verdi. Davacı - karşı davalı koca kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Emsal nitelikteki kararda, kadının, evli olduğu sürede başyka bir erkeğe mesaj atmasının sadakatsizliği ispatladığı hatırlatıldı. Kararda şöyle denildi: "Dosya kapsamındaki delillerden ve tanık ifadelerinden taraflar arasındaki fiili ayrılığa neden olan olayın davalı-davacı kadının telefonundan başka bir erkeğe gönderilen ve kadının sadakatsizliğini gösteren mesaj olduğu sabittir. Davacı-davalı erkeğin de kadının birleşen boşanma davası öncesinde başka bir kadınla otel kaydı bulunmaktadır. Tanıklardan davalı-davacı kadının annesi, tarafların bir yıl nişanlı kaldığını, kızının yaşayacağı ortamı gördüğünü ve aile apartmanında yaşayacağını bilerek evlendiğini beyan etmiştir. Taraflar arasındaki fiili ayrılığına neden olan olay kadının telefonundan başka bir erkeğe gönderilen mesaj olup, kadının annesinin ifadesi ile birlikte değerlendirildiğinde, davacı-davalı erkeğe bölge adliye mahkemesince 'Manevi olarak bağımsız konut temin etmediği ve aile müdahalesine sesiz kaldığı' kusurlarının eklenmesi yerinde olmamıştır. Bu sebeple tarafların gerçekleşen diğer kusurlu davranışlarına göre boşanmaya sebebiyet veren vakıalarda eşit kusurlu olduklarının kabulü gerekir. Yanılgılı değerlendirme sonucu erkeğin ağır kusurlu olarak kabulü doğru olmamıştır. Boşanma sonucu maddi ve manevi tazminata hükmedilebilmesi için tazminat yükümlüsünün kusurlu, tazminat talep eden eşin ise kusursuz veya diğerine göre daha az kusurlu olması gerekir. Bölge adliye mahkemesince davacı-davalı erkeğin, davalı-davacı kadına nazaran ağır kusurlu olduğunun kabulü ve bu hatalı kusur belirlemesine göre kadın yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi isabetsiz olmuş ve bozmayı gerektirmiştir."  (İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ömer Elaldı'nın Amedspor sevgisi

2023-10-10 20:09 - GÜNDEM

Kıvanç Tatlıtuğ'un çocukluk fotoğrafı gündem oldu

2023-10-09 14:12 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’da Bağlar Gençlik Merkezi açılışı bekliyor

2023-10-10 13:47 - DİYARBAKIR

Balık fiyatlarına büyük zam

2023-10-11 08:36 - EKONOMİ

Spor Lisesi'ne çifte ödül

2023-10-13 17:14 - DİYARBAKIR

Arkadaşını beklerken kafasına mermi isabet etti 

2023-10-09 23:02 - GÜNDEM

Diyarbakır'daki sanat festivali sona erdi

2023-10-09 09:12 - KÜLTÜR SANAT

Trafik canavarı işbaşında

2023-10-08 12:50 - GÜNDEM

Kemal Sunal’ın da kullandığı Mercedes arabayı satışa çıkardı  

2023-10-10 09:35 - KÜLTÜR SANAT

8 ilde dolandırıcılara operasyon

2023-10-13 20:52 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Yeni Yüzyıl Partisi’nden kadınlara güçlü destek

18:18 - GÜNDEM

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM

İki il arasındaki 14 saatlik yol 3,5 saate inecek

12:24 - GÜNDEM

Yolcu otobüsü tıra çarptı: Yaralılar var

10:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Heimlich manevrası hayat kurtardı

21:27 - DİYARBAKIR

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Diyarbakır’da kadın girişimcilerin önünde ne engeller var?

19:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır-Silvan yolunda 'ölüm çukuru'

16:37 - ÖZEL HABER

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM