?>

Öcalan yürüyüşüne kısmi izin verildi

Diyarbakır'da Öcalan için düzenlenen yürüyüşe sadece milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının katılmasına izin verildi.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Mizgin TABU - Diyarbakır’da DEM Parti öncülüğünde bir araya gelen kabalık bir grup, Abdullah Öcalan için yapmak istediği yürüyüşe sadece milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının katılımına izin verildi.
İmralı Cezaevi’nde 25 Mart 2021 tarihinden buyana kendisinden haber alınamayan Abdullah Öcalan için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı (MED TUHAD-FED) Özgür Kadın Hareketi Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu 1 Şubat günü Van ve Kars’ta başlattıkları yürüyüşün 13’üncü günden Diyarbakır’a ulaşıldı.
Merkez Kayapınar ilçesindeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık, Bağlar ilçesindeki eski E Tipi Cezaevi’ne yürümek istedi. Alanda güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Diyarbakır’da eylem ve etkinlik yasağının olduğunu hatırlatarak, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi. DEM Partili milletvekilleri, polis yetkilileriyle yaptıkları görüşmede yürüyüşte ısrarlı olduklarını bildirdi. Bu talep üzerine yapılan müzakerelerde yürüyüşe sadece milletvekili ve belediye eş başkan adaylarının katılması şartıyla izin verildi.
Alışveriş merkezi önünde başlayan yürüyüş, Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minaresi önünde son buldu.
Haftanın Öne Çıkanları

Üniversite mezunu Ramazan Hoca

2024-02-11 11:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İzol Aşiretinin Muhteşem Düğünü

2024-02-12 12:25 - DİYARBAKIR

Survivor All Star'da Şok Veda!

2024-02-08 11:20 - KÜLTÜR SANAT

Survivor'da Acun konseyi neden terk etti ?

2024-02-07 08:13 - KÜLTÜR SANAT

İşte Bu Hafta Vizyona Giren Filmler!

2024-02-08 11:34 - KÜLTÜR SANAT

Türkiye'nin Altın Damarları: İşte Altın Madenlerinin Listesi

2024-02-13 17:21 - GÜNDEM

Halit Aydın, Dicle Belediye Başkan Adayı Olarak Yola Çıktı!

2024-02-10 13:46 - DİYARBAKIR

Gezeravcı'nın uzay seferi bitiyor!

2024-02-09 12:37 - TEKNOLOJİ

Türkiye'nin İlk Astronotu Dünyaya Dönüyor

2024-02-07 18:45 - TEKNOLOJİ

Mardin nüfusu ne kadar? Mardin ilçelerinde nüfus kaç oldu?

2024-02-08 15:55 - BÖLGE

İlgili Haberler

Diyarbakır’da anne ve babasını öldüren şüpheli tutuklandı

18:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Kadın Yaşam Merkezlerinde 8 Mart  coşkusu

18:24 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının duayenleri D.Ü.’de buluştu

18:19 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Ramazan ayı öncesi denetimler başladı

15:49 - DİYARBAKIR

DİSKİ’den Tarihî camilerde kapsamlı temizlik

13:44 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da anne ve babasını öldüren şüpheli tutuklandı

18:29 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının duayenleri D.Ü.’de buluştu

18:19 - DİYARBAKIR

TBMM’de 4 milletvekili için dokunulmazlık süreci başladı

16:28 - POLİTİKA

Bakanlık onayladı:-İmralı heyeti, yarın Öcalan ile görüşecek

16:03 - POLİTİKA

AFAD duyurdu: Ege yine sallandı

15:40 - GÜNDEM