?>

Narin Güran cinayetinde şok detaylar: İddianame hazır, 22 sanık yargılanacak!

Narin Güran cinayetine ilişkin HTS kayıtları ve DNA incelemeleri dahil tüm deliller savcılığa teslim edildi. Hazırlanan iddianameye göre, 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak. Dosyada amca Salim Güran, bir numaralı sanık olarak yer alıyor.

DİYARBAKIR - 4 ay önce

5 Eylül’de kuran kursundan çıktıktan sonra evine doğru yola çıkan Narin Güran’dan bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, Diyarbakır Emniyeti geniş çaplı bir arama başlattı. Aramaların 3. gününde, Narin’in cansız bedeni, evine 1,5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde, okul çantasıyla birlikte bulundu. Bu tüyler ürperten bulgu, küçük kızın cinayete kurban gittiğini ortaya koydu.
 
Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, Ankara'dan gelen özel ekibin bulduğu deliller dava dosyasına eklendi. Soruşturmada iddianame hazırlandı.
 
İddianame hazır
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk’in başkanlığında toplanan savcılar, Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladı. İddianamede, cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştirildiği ve delillerin karartılmaya çalışıldığı vurgulandı. Başsavcı Çelenk, iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceğini ve adaletin yerini bulacağını belirtti.
 
İddianamede cinayetle ilgili bir numaralı sanık olarak muhtar amca Salim Güran gösterildi. Muhtarın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne sebep olduğu belirtildi. İddianamede, suçlamaların ciddi delillere dayandığı ve sanıkların birçoğunun olay yerinde bulunduğuna dair kanıtlar olduğu ifade edildi.
 
22 sanık yargılanacak
İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanma süreci başlayacak.
Haftanın Öne Çıkanları

Gülen'in ölümü dünya basınında

2024-10-21 09:53 - DÜNYA

Gülse Birsel'den Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Çelik için taziye mesajı

2024-10-18 11:42 - KÜLTÜR SANAT

DEM Parti’den Yenidoğan çetesine yönelik açıklama

2024-10-21 10:45 - POLİTİKA

Diyarbakırlı Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu

2024-10-15 16:23 - DİYARBAKIR

'Türkiye Güzeli' İdil Bilgen, sessizliğini bozdu

2024-10-18 10:48 - GÜNDEM

Hamile kadın taksi bulamayınca bindiği metrobüste doğum yaptı

2024-10-17 14:31 - GÜNDEM

“Yenidoğan çetesiyle ilgili 22 kişi tutuklandı”

2024-10-20 17:13 - POLİTİKA

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi yorumu

2024-10-16 11:53 - GÜNDEM

Türkiye'de 14 binden fazla ev oturulamayacak durumda!

2024-10-15 07:25 - GÜNDEM

TRT Çocuk’un sevilen karakterleri Diyarbakır’da

2024-10-18 14:48 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: 31 şüpheli hakkında yeni karar

02:32 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Öğretmenevi davasında kim ne ceza aldı?

00:02 - DİYARBAKIR

Malezyalı turist kafilesi Diyarbakır’ın ilçesine hayran kaldı

22:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da umut veren proje; 'Organik Yumurta Üretimi'

22:17 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü kutlamaları başladı

20:37 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: 31 şüpheli hakkında yeni karar

02:32 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Öğretmenevi davasında kim ne ceza aldı?

00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da umut veren proje; 'Organik Yumurta Üretimi'

22:17 - DİYARBAKIR

DEM Partili Belediye Eş Başkanlarından Ankara’da kitlesel oturma eylemi

21:14 - POLİTİKA

Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü kutlamaları başladı

20:37 - DİYARBAKIR