?>

Motosiklet kazasında ölen genç 5 kişiye umut oldu

Samsun'da geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Kara'nın organları, 5 hastaya nakledilerek hayat verdi. Ailenin yüce kararı, umut bekleyen 5 kişiye ikinci bir şans verdi.

GÜNDEM - 11 ay önce

Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Kara'nın organları, 5 hastaya nakledilecek.
Samsun'da 21 Mart'ta geçirdiği motosiklet kazası sonrası ağır yaralanan Ali Kara'nın, tedavi gördüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü aile, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.
Ailenin olumlu yanıtının ardından gerekli yerlere bilgi verilerek Kara'nın organlarının alınması için harekete geçildi.
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri Dr. Çağatay Erman Öztürk ile Dr. Recep Erik gözetiminde çıkarılan organlar, Samsun ve Erzurum'daki nakil bekleyen hastalara gönderildi.
 

Organ bekleyen binlerce hasta var

Dr. Çağatay Erman Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Acılı aileye sabırlar diliyorum. Aile tüm organlarını bağışladı ama biz karaciğer, böbrekler ve göz kornealarını alabildik. Diğer organlar kullanıma uygun bulunmadı. Hastanın ailesi yüce bir görev yaptı ve organlarını bağışladı. Karaciğer Erzurum'da nakil bekleyen hasta için gönderildi. Diğer organlar ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde nakil bekleyen hastalar için bu hastaneye gönderildi. Aileye böyle bir durumda karar verdiği için teşekkür ediyoruz. Çünkü böyle bir durumda karar vermek çok zor. Çünkü organlar yapılamayan tek şey. Dolayısıyla canlıdan yapılan organ bağışı gibi kadavradan organ bağışı da çok önemli. Tabii bu kararı vermek çok zor. Ama organ bekleyen binlerce hastamız var. Kadavradan organ bağışı olmazsa nakil yapamıyoruz maalesef."
Haftanın Öne Çıkanları

Kayapınar'ın Eşbaşkan Adayı Cengiz Dündar: "Kayyım Rejiminin Hafıza Kırımına Karşı Direneceğiz"

2024-03-25 11:02 - DİYARBAKIR

Ramazan ayının 16. gün menüsü

2024-03-26 08:05 - GÜNDEM

Ramazan ayının 14. gün menüsü

2024-03-24 08:14 - GÜNDEM

Cizre'de yağmur felaketi: Hayat felç oldu!

2024-03-21 19:29 - BÖLGE

Maher Zain’den Diyarbakır’da konser

2024-03-24 14:15 - KÜLTÜR SANAT

Gabar Dağı "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildi

2024-03-25 16:54 - BÖLGE

Bahar alerjisi kabusu: Gençler daha fazla risk altında!

2024-03-21 15:05 - SAĞLIK

Bacak ağrınızın nedenini öğrenmeye geç kalmayın!

2024-03-24 10:12 - SAĞLIK

Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan Newroz açıklaması

2024-03-21 11:44 - DİYARBAKIR

Bin yıllık kilise yok oluyor

2024-03-24 14:13 - KÜLTÜR SANAT

İlgili Haberler

Evin bahçesine yılan girdi

15:51 - GÜNDEM

İki otomobil kavşakta çarpıştı: 1 yaralı  

13:15 - GÜNDEM

4 yaşındaki Nazlı’yı arama çalışmaları sürüyor

12:40 - GÜNDEM

O ilde  kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi  

12:17 - GÜNDEM

81 ilin mart ayı "Aile Yılı" etkinlik takvimi açıklandı

10:21 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Ramazan ayında et fiyatları uçtu!

17:10 - ÖZEL HABER

Servet Çetin: Kazanmaya yakındık

16:42 - SPOR

Amedspor, kaleci Ekrem'e takıldı: 1-1

15:29 - SPOR

Diyarbakır’da Floor Curling heyecanı başladı

14:53 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın o ilçesinde İlk kez İftar çadırı kuruldu

14:25 - DİYARBAKIR