Mardin Otizm Deneği Başkanı Hilal Özmen Demirkaya: Otizmli Çocukların Eğitim Yöntemleri Sonucunda Kazanılabilir

Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında önemli açıklamalarda bulunan Mardin Otizm Deneği Başkanı Hilal Özmen Demirkaya, otizmli çocuklara karşı hep oynaması ve umutlu olunması gerektiğini belirtti

Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında önemli açıklamalarda bulunan Mardin Otizm Deneği Başkanı Hilal Özmen Demirkaya, otizmli çocuklara karşı hep oynaması ve umutlu olunması gerektiğini belirtti.





Demirkaya, otizmli çocuklara çözüm, eğitim süreçleri, tedavi süreci ve devlet tarafından yönetim yönetimi hakkında konuştu.

Otizmin eksik değil, bilgi birikimine dikkat çeken Demirkaya, bu tür kişiler, eğitim süreçlerinin sonucunda kazanılabileceklerini ifade etti.

Otizmin tanımı ile ilgili olarak Demirkaya, "Otizme eksikliği değil de hassas tabirini aşmak. ve babanın birkaç gözlemlemesiyle teşhis bilgileri bir davranış bozukluğudur. dedi.

"Otizmli yavruların eğitimleri 2 buçuk yaşından itibaren kesinlikle başlanmalıdır"



Otizmli yetişkinlerin eğitim yöntemleri hakkında bilgi veren Demirkaya, "Otizmli diğer normal mantık çevrelerinden farklılar. Normal bir insan düz mantık çevresini düşünürse otizmli çocuklar ise bazı düşünce ve ilkeleri aldıkları yönleri düşünürler. .Kalıcı var ama otizmli bir kazanma ihtimali de var.6 yaşa kadar konuşma eğitimi verilmesi.6 ortamı sonra konuşma eğitimi daha zor olabilir. Otizmli üremeleri 2 buçuk yayılmadan kesinlikle başlanmalıdır. Çünkü Avrupalılar tek ilacı eğitimdir. Çok iyi bir eğitimle otizmli biri düzelebiliyor. ." sohbet kaydetti.

Demirkaya, "Ben de egemen otizmli çocuğum olmasıyla otizmi tanıdım. Oğlum Ahmet'le başladığı ilk önceleri çok zor başladı eğitime. Yüzde doksan olan yoktu da yürüyememe, konuşmama ve çok yiyip de doyumsuzluk belirtileri vardı. Bu belirtilerin taşınmasından itibaren otizmin belirtileri belli bir sonucunun sonucu olamaz. Sebep olarak otizm Genetikten, gıdalardan, telefondan, televizyondan da olabilir. Ama kesin bir şey denilemez. Nedeni hala araştırılıyor. Çünkü eğitimle her gün sadece bir tek şey öğrenip ilerleyebiliyorlar. Ayrıca otizmli çocukların hafızaları da evleri çok güçlüdür." ifadesini kullandı.

"Çocuklara yapılan etkinlik konusunda devletten pek destek göremedik"



Devlet otizmli çocukların eğitim ve uygulama okullarına verdikleri destek, ayırdığı bütçe hakkında ise Demirkaya, "Devlet, otizmli ailelerin hemen hemen yarısı maddi destek sağlıyor. işletim Mardin Gençlik Merkezi tarafından karşılanıyor ücretsiz olarak ancak hizmet karşılanmadığı için de çocukları götüremiyoruz. Servis vermek bir belediye veya valilik için çok zor bir şey değil. Bu konuda çok mustaribiz. kazanmak demektir. Bu konuda destek sağlanırsa çok daha iyi olur. İnsanlarla otizmli bir çocukla karşılaşan zaman ona acıyarak değil de onu daha açıklayıcı, anlayışlı ve iyimser yaklaşımlarını hedeflediklerini kaydetti.

Yavruların otizmli çocuklara karşı yaklaşmaları konusunda önemli bilgileri aktaran Demirkaya, "bir aile de otizmli çocuk varsa anne ve babanın çok uysal olması gerekir. Kesinlikle kavga ve şiddete mahal vermek gerekiyor. Çünkü eğitim onlar için evde de devam ediyor. Bu konuda kullanıcıları olmak çok önemli olduğunu ifade etti. (İLKHA)