?>

Koca'dan Gazze'deki sağlık hizmetine ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:
"Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçti. Uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmeler de devam ediyor.
Gazze'de Al-Ahli Arab Hastanesine yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir.
Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane göndermeye veya Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısına yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü @hans_kluge  ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim. Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerimde Dünya Sağlık Örgütü'nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim. Bu noktadaki görüş ve taleplerimiz EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılanmış olup, Genel Direktör @DrTedros'le de istişare halinde ivedilikle ülkemizle işbirliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık. Bu yöndeki koordinasyon ve işbirliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.
Bu vesile ile tekrar ifade etmek istiyorum ki, her türlü diplomatik zorluklara rağmen; Türkiye; bebeklerin, çocukların, yaşlıların, masum insanların yanında olmaya daima devam edecektir. Yaşadığımız bu günler, insanın, insanlığın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı tarihi günlerdir. Bizim, vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, yaşlısı, hastası, kadını ile Filistin halkını kardeş bilenleriz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Hattat Akan’ın söyleşisine büyük ilgi

2023-10-16 13:21 - KÜLTÜR SANAT

Sonbaharda tabloluk manzaralar…

2023-10-17 07:42 - KÜLTÜR SANAT

Ünlü oyuncu kaza yaptı

2023-10-16 12:06 - KÜLTÜR SANAT

Dicle Üniversitesi'ne yeni genel sekreter

2023-10-15 14:32 - DİYARBAKIR

Mehmet Ali Erbil, 40 yaş küçük sevgilisi ile gecelerde!

2023-10-15 10:05 - KÜLTÜR SANAT

Spor Lisesi'ne çifte ödül

2023-10-13 17:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ kutlandı

2023-10-16 18:58 - DİYARBAKIR

Gazze’de can kaybı 2 bin 450

2023-10-15 20:36 - DÜNYA

2 metrelik dev vazo ! 

2023-10-15 09:42 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’da kış çayı sezonu açıldı

2023-10-16 13:40 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Yeni Yüzyıl Partisi’nden kadınlara güçlü destek

18:18 - GÜNDEM

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM

İki il arasındaki 14 saatlik yol 3,5 saate inecek

12:24 - GÜNDEM

Yolcu otobüsü tıra çarptı: Yaralılar var

10:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Heimlich manevrası hayat kurtardı

21:27 - DİYARBAKIR

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Diyarbakır’da kadın girişimcilerin önünde ne engeller var?

19:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır-Silvan yolunda 'ölüm çukuru'

16:37 - ÖZEL HABER

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM