?>

Kırlangıç otu göz hastalıklarına umut oldu

Elazığ'da kırlangıç otu ile göz hastalıklarına yönelik alternatif bir tedavi yöntemi uygulayan Mehmet Sait Karadağ, üç yıl önce Avustralya'dan gelen bilgileriyle başlattığı bu tedavi, günde 200 hasta tarafından talep ediliyor. Karadağ, hizmetini tamamen gönüllü ve ücretsiz sunduğunu, amacının insanlara yardımcı olmak olduğunu vurguladı.

BÖLGE - 4 ay önce

Elazığ'da kırlangıç otu ile göz hastalıklarına yönelik alternatif bir tedavi yöntemi dikkat çekiyor. Evinin bahçesinde üç yıldır bu tedavi yöntemini uygulayan Mehmet Sait Karadağ, Avustralya'dan Doç. Dr. Maria Treben'den gelen bilgilerle geliştirdiği ve tedavi için gittiği Konya'da ‘Cengiz Amca' adında bir kişinin kendisine uyguladığı yöntem ile tanıştı. Araştırmaları sonucunda kırlangıç otu ile uygulanan bu tedaviyi Elazığ'da da hayata geçirdi. Karadağ, göz kuruluğu, göz tansiyonu ve sarı nokta hastalığına iyi geldiği belirtilen kırlangıç otunu yalnızca Karadeniz Bölgesinden temin ettiklerini belirtti. Günde 200 hastanın geldiğini, randevu talep etmeyenleri geri gönderdiklerini aktaran Karadağ, yoğun talebin tedaviye olan ilgiyi gösterdiğini vurguladı.
Tedavi alan hastalar ise kırlangıç otunun sağladığı faydalardan memnuniyetlerini dile getirirken, Karadağ da bu hizmeti tamamen gönüllü ve ücretsiz sunduklarını, amacının insanlara yardımcı olmak olduğunu ifade etti.
Evinin bahçesinde uyguladığı kırlangıç tedavisi ile ilgili bilgi veren Mehmet Sait Karadağ, ''Bu tedaviyi 3 yıldır Elazığ'da yapıyorum. Konya Meram'da Cengiz Amca adından bir dededen gördüm. O da bu tedaviyi bize Avustralya'dan Doç. Dr. Maria Treben'den öğrenmiş. Hastaydım ve bende migren ve sinüzit ile yakını görme problemi vardı. Bunu bir türlü ilaçlarla tedavi edemedim. Ben dedeye gittim ve iyileştim. İyileştikten sonra bu kadar güzel, faydalı olan bir ilimden neden diğer kardeşlerim faydalanmasın diye Elazığ'da uygulamaya karar verdim. Burada bu otu bir tülü bulamadık. Tekrardan dedeye müracaat ettik. Bu otun sadece Karadeniz'de olduğunu öğrendik. Oraya gittik, araştırmalarımızı yaptık ve kırlangıç otunu bulup getirdik. İki afta kullanıyoruz, bittikten sonra tekrardan gidip getiriyoruz. Özellikle göz kuruluğu, göz tansiyonu ve sarı noktaya iyi geliyor. Göz kuruluğu olan bir çok hastamız kurtuldu.” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Kırlangıç otu göz hastalıklarına umut oldu

2024-09-29 17:57 - BÖLGE

Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında yeni açıklama

2024-09-25 15:44 - GÜNDEM

Diyarbakır Oğlaklı TOKİ'de okul eksikliği

2024-09-23 10:40 - DİYARBAKIR

Hizbullah, Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı  

2024-09-28 16:28 - POLİTİKA

Piyasa değeri 66 milyon TL olan külçe altın ele geçirildi

2024-09-24 09:31 - GÜNDEM

Diyarbakır'da mezarlık krizi: 20 günlük yer kaldı!

2024-09-27 16:49 - DİYARBAKIR

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih belli oldu

2024-09-28 07:39 - GÜNDEM

TikTok fenomeni intihar etti

2024-09-24 06:43 - GÜNDEM

Diyarbakır'ın tarihi zenginliğine direk engeli

2024-09-22 18:01 - KÜLTÜR SANAT

Çınar’da servisçiler parayı az buldu, öğrenciler okullara taşınamıyor!

2024-09-23 19:12 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Elazığ'da kar yağışı 129 köy yolunu ulaşıma kapattı

11:15 - BÖLGE

Kuduz testi pozitif çıktı, mahalleler karantinaya alındı

10:13 - BÖLGE

İşçi servisi ile pikap kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda yaralı

10:07 - BÖLGE

Hafif ticari araç tıra çarptı: 1’i ağır 4 yaralı

09:01 - BÖLGE

Çok sayıda köpek ölü bulundu

19:01 - BÖLGE

Günün Manşetleri

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın tarihi başarısı gölgede kaldı

11:16 - DİYARBAKIR