?>

Kayapınar Belediyesi'nden engelleri kaldıran uluslararası proje!

Kayapınar Belediyesi, engelliler için sosyal hayatı kolaylaştıracak ve toplumsal eşitliği artıracak yenilikçi bir projeyle Japonya Büyükelçiliği’ne başvurdu.

DİYARBAKIR - 1 ay önce

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi , “Eşit ve Erişilebilir Atölyeler: Kapsayıcı Toplum Yolunda Bir Adım" projesiyle Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı'na başvuruda bulundu.
Belediye, Huzurevler Mahallesi’nde bulanan belediyeye ait mekânda hayata geçirilmesi planlanan "Eşit ve Erişilebilir Atölyeler: Kapsayıcı Toplum Yolunda Bir Adım" projesiyle Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı'na başvuruda bulundu. Bu proje, engelli bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama katılımını artırmayı ve toplumsal eşitliği güçlendirmeyi amaçlıyor. 
 
Engelli bireylerin hareketliliğini artıracak
 
Sosyal kapsayıcılığı artırmak amacıyla geliştirilen bu proje, Japonya Büyükelçiliği’nin sağladığı hibe desteğiyle hayata geçirilmek üzere tasarlandı. Proje kapsamında transfer araçları, eğitim ve sanat atölyeleri gibi yenilikçi unsurlar bulundurulurken, bu adım, gelecekteki yeni fon arayışlarının ve projelerin de önünü açmayı hedefliyor. Proje, engelliliği bireysel bir durumdan ziyade toplumsal organizasyonlardaki eksikliklerin bir sonucu olarak ele alıyor. Sosyal eşitliği sağlamak amacıyla engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş erişilebilir mekânlar ve hizmetler sunulması planlanıyor.
 Eğitim ve sanat atölyelerinin yanı sıra, engelli bireylerin hareketliliğini artıracak transfer araçlarının temin edilmesi de hedeflenirken, engelli bireylerin bağımsızlıklarını kazanmaları ve toplumsal hayata etkin şekilde katılmaları desteklenecek.
 
Atılmış önemli bir adım
 Belediye Eş Başkanı Gülşen Sincar, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu proje, engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak için atılmış önemli bir adımdır. Engelsiz bir toplumun inşası, yalnızca fiziksel düzenlemelerle değil, aynı zamanda toplumsal zihniyetin dönüşümüyle mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’a geliyor

2025-01-06 15:54 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da hasarlı binadan atlayan genç hayatını kaybetti

2025-01-01 17:46 - DİYARBAKIR

Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme

2025-01-06 20:04 - DİYARBAKIR

Ferdi Tayfur geride ne kadar servet bıraktı?

2025-01-06 07:08 - KÜLTÜR SANAT

Batman-Diyarbakır karayolunda trafik kazası: 1 ölü

2025-01-04 13:45 - DİYARBAKIR

Necla Nazır, Ferdi Tayfur'un cenazesinde yaşananlar hakkında konuştu  

2025-01-06 17:02 - KÜLTÜR SANAT

DEM Parti İmralı heyetinin görüşme takvimi belli oldu

2025-01-03 10:42 - POLİTİKA

Rafadan Tayfa, çocukların gönlünü fethetti

2025-01-05 21:05 - KÜLTÜR SANAT

Ferdi Tayfur son yolculuğuna uğurlandı

2025-01-04 17:22 - GÜNDEM

Gülben Ergen yıllar sonra setlere dönüyor

2025-01-02 13:02 - KÜLTÜR SANAT

İlgili Haberler

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil 9 kentte kuvvetli kar yağışı uyarısı

15:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti soğuğa rağmen sürüyor

14:10 - DİYARBAKIR

  Diyarbakır'da kardan kapanan yollar açıldı

14:00 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR