?>

 Kars peynir müzesine, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor

Kars’ta bulunan ve Dünya'nın 18'inci ve Türkiye'nin ilk ve tek peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

KÜLTÜR SANAT - 2 yıl önce

  İçerisinde 30'dan fazla peynir çeşidinin sergilendiği, "Dünya'nın 18. Peynir Rotası" olarak tescillenen, Türkiye'de ilk ve tek olan 'Peynir Müzesi' Kars'ın yeni turizm destinasyon noktası olarak öne çıkmayı başardı.
  Müzeler Haftası dolayısıyla kapılarını ücretsiz olarak ziyaretçilerine açan Peynir Müzesi adeta doldu taştı. Her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği müze görenleri şaşkına çevirdi.
  “İnanılmaz, müthiş bir yer”
  Peynir Müzesi’ni çok beğendiğini ifade eden Dilara Coşkun, “Kars Peynir Müzesi’ne geldik çok güzel, çok beğendik. Çok canlı, her şey o kadar güzel ki, inanılmaz. Gerçekten müthiş, daha önce hiç gelmemiştim. Herkesin görmesi gereken bir yer gerçekten, ben çok beğendim” dedi.
  “Fotoğraf çekimi için ideal bir yer’’
Fotoğraf çekimleri için bulunmaz bir yer olduğuna dikkat çeken Muhammed Özçelik, “Burasının Peynir Müzesi olduğunu öğrendim. Değerlendireyim dedim, bir de ben fotoğrafçıyım. Burada kaşarları daha yakından görme imkanı buldum. Gerçekte güzel bir yer, fotoğraf çekimi için çok ideal bir yer özellikle fotoğrafçıların görmesi gereken bir yer. Burada çok güzel minyatür efektler var. Ben çok beğendim, gayet güzel özellikle fotoğraf çekmek isteyen kesinlikle gelmelidir” diye konuştu.
  Kars Peynir Müzesi’nde ayrıca ahır bölümü, içi süt dolu güğümler, yaylalardaki yaşam ve peynir yapımı, peynirin imalat serüveni anlatılıyor. Geçmişten günümüze peynir yapımında kullanılan araç ve gereçler de sergileniyor.
  Peynir Müzesi’nde temsili Kars Garı, Kars bitki örtüsü, Ankara Gazi Garı, gravyer yapım salonu, peynir salonu, Kars evleri, şefin bölümü, atölye bölümleri de yer alıyor. (İHA)
 
Haftanın Öne Çıkanları

Anneler Günü İçin En Anlamlı ve Etkileyici Ünlü Sözler 2023

2023-05-13 19:43 - KÜLTÜR SANAT

Saklı cennet ‘’Taşköprü’’ ihtişamını koruyor  

2023-05-12 12:22 - DİYARBAKIR

Fırat ve Dicle Nehri Ortadoğu'ya hayat veriyor

2023-05-16 13:31 - GÜNDEM

Rabat Vadisi ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

2023-05-12 12:54 - BÖLGE

Çocuk parkı, madde bağımlılarının mekanı oldu

2023-05-18 14:19 - DİYARBAKIR

“Çiriş Otu” deyip geçmeyin  

2023-05-15 09:59 - BÖLGE

Balkanların en büyük uyuşturucu şebekesine operasyon düzenlendi

2023-05-13 18:24 - DÜNYA

Mardin’de inovasyon fuarı yapıldı

2023-05-18 17:40 - BÖLGE

‘Özel Gereksinimli Bireylere Destek’ programı düzenlendi

2023-05-17 16:54 - DİYARBAKIR

"Dünyanın en uzun adamı" da oyunu kullandı

2023-05-14 15:03 - BÖLGE

İlgili Haberler

Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur'dan yeni paylaşım

09:58 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır | Dünya Anadil Günü etkinliklerle kutlanacak

21:54 - KÜLTÜR SANAT

Sinema sektörüne desteklerde yeni düzenleme

12:56 - KÜLTÜR SANAT

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu hastaneye kaldırıldı

12:45 - KÜLTÜR SANAT

Kuruyan ağaçları, yerinde heykele dönüştürüyor

21:02 - KÜLTÜR SANAT

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da firari deve kuşunun zor anları

20:09 - DİYARBAKIR

HÜDA PAR’dan Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı

18:48 - DİYARBAKIR

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR