?>

Karla bahar bir arada

Zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün yer aldığı Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda iki mevsim bir arada yaşanıyor.

BÖLGE - 8 ay önce

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Nemrut Kalderası doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakıyor. Yazı ayrı, kışı ayrı güzel olan mükemmeliyet ödüllü Nemrut Kalderası her mevsim ayrı güzellikler sunuyor. Yaz aylarında bile iki mevsimin bir arada yaşanabildiği olan Nemrut Kalderası'nın iç kısmında bahar havası yaşanırken, kalderanın yaklaşık 2 bin 500 rakım yüksekteki zirvesinde ise halen metrelerce kar bulunuyor. Doğal güzelliğiyle uzaydaki astronotların bile dikkatini çekmeyi başaran Nemrut Kalderası, Bitlis'in önemli turizm destinasyonlarının başında geliyor. Bu doğal güzelliği zirveden izlemek isteyen doğaseverler ve fotoğraflamak isteyen fotoğraf sanatçıları ise yaz ortasında karlı dağları aşarak bu doğal güzelliğin tadını çıkarıyor. Kaldera içine gelen ziyaretçiler ise kalderanın kendine hayran bırakan görüntüsünün keyfini çıkarıyor. Nemrut Kalderası'nın bir yanı kar bir yanı bahar görüntüsü ise seyrine tatminsiz görüntüler oluşturuyor.
Kalderanın zirveden muhteşem bir görüntüsü olduğunu belirten Fotoğraf Sanatçısı Oktay Subaşı, kaldera içinin de ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Kaldera manzarasının en güzel görülebileceği yerin zirve kısmı olduğunu dile getiren Subaşı, "Kaldera inanılmaz güzel. Kalderanın zirveden görüntüsü muhteşem. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum" dedi.
Kalderada iki mevsimin bir arada yaşandığını anlatan Dron Pilotu Hakan Okay ise, kalderada yazın ayrı kışın ise ayrı bir güzellik sunduğunu ifade etti.
Yazın ortasında olunmasına rağmen kalderada halen metreleri bulan kar manzaraları bulunduğunu kaydeden Okay, Nemrut Kalderası'nın yazın ortasında iki mevsimin bir arada görülebileceği nadir yerlerden biri olduğunu dile getirerek herkesi bu doğal güzelliği yerinde görmeye davet etti.
Öte yandan dronla kaldera içinden ve zirveden görüntülenen Nemrut Kalderası seyrine tatminsiz görüntüler sundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da inşaata çıkan adam intihar etti

2024-06-24 16:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın lezzeti ve sıcaklığı Canlar Ocakbaşı’nda

2024-06-26 13:50 - DİYARBAKIR

Yol çöktü, tarihi yapı ortaya çıktı

2024-06-23 18:50 - KÜLTÜR SANAT

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda yeni düzenleme

2024-06-27 13:28 - EĞİTİM

Beyin kanaması neden olur?

2024-06-25 14:24 - SAĞLIK

Diyarbakır Kulp Belediyesi işçilerine müjdeli haber

2024-06-26 11:45 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Türkiye LGS birincisi: Beren Savar

2024-06-28 13:05 - DİYARBAKIR

Şanlıurfalı öğrenci İlknur Erinç'in LGS'deki muhteşem başarısı!

2024-06-28 12:13 - BÖLGE

LGS sonuçları açıklanıyor

2024-06-27 08:44 - EĞİTİM

Diyarbakır’da JINKART dönemi

2024-06-29 11:07 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Su kovasına düşen 3 yaşındaki çocuk öldü

21:07 - BÖLGE

Traktör ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı  

15:57 - BÖLGE

Bozuk ürünler piyasaya sürülmeden ele geçirildi

15:34 - BÖLGE

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: Araçlar birbirine girdi, 6 yaralı var

14:34 - BÖLGE

Güneydoğulu gazeteciler ödüllendirilecek

14:32 - BÖLGE

Günün Manşetleri

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: 31 şüpheli hakkında yeni karar

02:32 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Öğretmenevi davasında kim ne ceza aldı?

00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da umut veren proje; 'Organik Yumurta Üretimi'

22:17 - DİYARBAKIR

DEM Partili Belediye Eş Başkanlarından Ankara’da kitlesel oturma eylemi

21:14 - POLİTİKA

Diyarbakır’da Dünya Anadil Günü kutlamaları başladı

20:37 - DİYARBAKIR