özDiyarbakır – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından başlayan Kürt meselesi ile ilgili süreçte üçüncü İmralı ziyaretinin bu hafta yapılması bekleniyor.
DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluşan İmralı Heyeti, son olarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne giderek sürece dair bilgilendirme yaparak, görüş alışverişinde bulundu.
Heyetin son Irak Kürdistan Bölgesi ziyaretlerinin ardından İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmesi ve ziyaretlere ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.
GazeteDuvar’da yer alan habere göre, üçüncü İmralı ziyaretinin bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Önder ve Buldan’dan oluşan İmralı Heyeti’nin adaya gidiş için hazırlıklarını tamamladığı kaydediliyor.
Ahmet Türk de gidecek mi?
Üçüncü görüşmede heyette Ahmet Türk’ün de olacağına dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Ancak Ahmet Türk’e yakın kaynaklar Türk’ün sağlık sorunları sebebiyle heyette yer almayacağını söyleyerek İmralı’ya gideceği yönündeki iddiaları reddetti.
Videolu Mesaj verilecek mi?
DEM Parti yönetiminin Öcalan’ın yapacağı çağrısının görüntülü olması beklentisi sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un videolu mesaj için ‘mevzuata uygun değil’ açıklamasına itiraz eden DEM Parti yöneticileri, başta ‘tecrit’ olmak üzere İmralı’da işletilen hiçbir sürecin mevzuata uygun olmadığını söyledi.
Adalet Bakanı özel yetkisi
90’lı yıllarda cezaevlerinde yapılan görüntülü röportajları da hatırlatan kaynaklar, böylesi bir süreçte Adalet Bakanı’nın özel izin yetkisinin kullanabileceğini kaydetti ve görüntülü bir mesaj için mutlaka çözüm bulunabileceğini ifade etti.