?>

İki il arasındaki 14 saatlik yol 3,5 saate inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir YHT hattı ile 14 saat süren seyahati sadece 3,5 saate indireceklerini belirtti.

GÜNDEM - 6 saat önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sincan Teşkilatı Vefa İftarı Programı’na katıldı.
Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin her yanında olduğu gibi Ankara’da da birçok hizmet yaptıklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, “Karayolu, demiryolu ve hava yolu, iletişim ve denizcilik alanında Türkiye’nin her yanında güzel işler yaptık.” dedi.

YHT’ler 97 milyon yolcu taşıdı

Ankara’yı bölünmüş yollarla Türkiye’nin her tarafına bağladıklarını söyleyen Uraloğlu, “Ankara'yı hava yoluyla, yine ülkemizin her tarafına ve yurt dışındaki birçok merkeze bağladık. Ankara’yı yüksek hızlı tren hatlarıyla öncelikle Eskişehir’e, İstanbul’a, Konya’ya, Karaman’a ve en sonunda Yozgat’a bağlamış olduk. 97 milyon insanımızı yüksek hızlı tren ile taşıdık.” ifadelerini kullandı.
Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında da bilgi vererek “Ankara’yı yüksek hızlı tren ile İzmir’e bağlayacağız. 14 saat süren seyahat süresini 3,5 saate indireceğiz.” diye konuştu.
Ankara-Niğde Otoyolu hakkında da açıklamalarda bulunan Uraloğlu, söz konusu otoyol ile öncelikle Nevşehir’e, Niğde’ye, oradan Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e, Osmaniye’ye ve Şanlıurfa’ya kadar bağlantı sağlandığının altını çizdi.
Bakanlık olarak Sincan’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Uraloğlu, “Bizim yolumuz hak yolu, bizim davamız hak davası. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sincan’ımıza da Ankara’mıza da bütün dünyadaki mazlum coğrafyalara da biz hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Sanayi Sitesinde soba patlaması

2025-03-05 14:24 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da öldürülen genç kadının cinayetinde sıcak gelişme!

2025-03-10 16:37 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da kadın cinayeti; Gündüz tartıştı, akşam öldürüldü

2025-03-09 15:58 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ahlaksız paylaşımlara tepki; Bulun bu namussuzu!

2025-03-10 20:32 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’daki kadın cinayetinde kahreden detay

2025-03-09 00:25 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Çermik’te silahlı kavga: 3 ölü, 3 yaralı

2025-03-08 15:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir kadın kafede öldürüldü

2025-03-08 23:41 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kafede öldürülen genç kadının katil zanlısı yakalandı

2025-03-09 19:03 - DİYARBAKIR

Bakanlık duyurdu; Diyarbakır dahil tüm illerde 4 bin 500 işçi alınacak

2025-03-07 06:47 - EKONOMİ

Diyarbakır Çermik’te silahlı kavga: Ölü ve yaralılar var

2025-03-08 14:51 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Yeni Yüzyıl Partisi’nden kadınlara güçlü destek

18:18 - GÜNDEM

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM

Yolcu otobüsü tıra çarptı: Yaralılar var

10:10 - GÜNDEM

Ceyhan Nehri'nde balık ölümleri araştırılıyor

09:57 - GÜNDEM

DEM Parti’nin siyasi parti turu devam ediyor

08:38 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır-Silvan yolunda 'ölüm çukuru'

16:37 - ÖZEL HABER

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM

Diyarbakır’da kargo araçlarında silah zulalayan suç çetesi çökertildi

15:50 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Stadyum zeminindeki sorunun faturası O’na kesildi

14:36 - DİYARBAKIR

Diyarbakır | Mehmet Yüksel neden öldürüldü?

14:08 - ÖZEL HABER