?>

İçme suyu bakteri kaynıyor!

Hatay’da TTB, SES içme ve kullanma sularına yönelik hazırladığı raporda suların içilemez olduğunu belirtildi. Raporda sudaki bakteriye dikkat çekildi.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da içme ve kullanma suyu incelendi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Hatay Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şubesi, içme ve kullanma sularına yönelik bir saha çalışması sonuçlarını raporlaştırarak, “şebeke ye ve isale hattına kanalizasyonun karışmış olması ihtimaline” vurgu yaptı. Raporda, “suyun içilebilir hale gelene kadar halka ücretsiz su dağıtımına devam edilmeli” denildi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre TTB, Hatay Tabip Odası ve SES Hatay Şubesi, 11-12-13 Eylül tarihleri arasında Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan, İskenderun ve Reyhanlı ilçelerinde içme ve kullanma sularına yönelik yürüttükleri saha çalışmalarını tamamladı. Şebeke ve depolardan 28 farklı numune ile yapılan çalışma sonuçlarının analiz edildiği raporda, “Genel olarak suların içilebilir olmadığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanılırken “Alınan su numunelerinin büyük çoğunluğunda E.Coli üremiştir. Yine E.Coli ve koliform bakterilerin birlikte üreme gösterdiği örnek sayısı fazladır” ifadeleri kullanıldı.
28 numune içinde içilebilir numune sayısının iki olduğuna dikkat çekilen raporda en çarpıcı tespitlerden bir tanesi de bazı örneklerdeki bakteri miktarının “şebekeye ve isale hattına kanalizasyonun karışmış olması ihtimalini artırması” oldu.
‘ÜCRETSİZ SU DAĞITIMINA DEVAM EDİLMELİ’
Sağlıklı ve temiz suyun sağlama yükümlülüğü olan belediye ve bunun denetim sorumluluğu olan sağlık müdürlüğünü çalışmalarının kritik önemde olduğuna değinilen raporda “suyun içilebilir hale gelene kadar halka ücretsiz su dağıtımına devam edilmeli”, “konteyner depolarından, tankerlerinden dağıtılan sular içilmemeli”, “artezyen ve kuyu sularının kullanımından uzak durulmalı”, “dezenfeksiyon işlemlerinin düzenli bir şekilde kamu kurumları tarafından yerine getirilmeli”, “Başta Hatay Su ve Kanalizasyon İşletmesi ve kamu kurumları olmak üzere şehrin tüm kaynak, depo, kuyu, şebeke ve isale hattındaki tüm eksik, noksan, kırık, çatlak vs. onarılıp hazır hale getirilmesi sağlanmalı” denildi.(Artıgerçek)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Hukuk fakültesinde ilk dersi Vali Su verdi

2023-10-05 14:29 - DİYARBAKIR

'Uzaylıları bulmak' artık an meselesi

2023-10-03 08:22 - TEKNOLOJİ

İlk kez yıldırımın yönü değiştirildi

2023-10-06 08:20 - TEKNOLOJİ

Diyarbakır otogarı doldu taştı

2023-10-02 11:20 - DİYARBAKIR

Bu hafta 8 film vizyona giriyor

2023-10-05 15:30 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakırlı Çaba'ya ödül

2023-10-03 16:53 - KÜLTÜR SANAT

Çocuklara  ücretsiz sinema keyfi

2023-10-03 16:40 - DİYARBAKIR

Trafik canavarı işbaşında

2023-10-08 12:50 - GÜNDEM

Festivalde 1 tondan fazla tava ciğeri dağıtılacak

2023-10-05 18:17 - KÜLTÜR SANAT

50 torun sahibi nine hayatını kaybetti  

2023-10-06 16:51 - GÜNDEM

İlgili Haberler

13 Mart 1992 Depremi’nin acı hatırası unutulmadı

09:29 - GÜNDEM

Örümcek adamlar sahurda sokağa çıktı

08:47 - GÜNDEM

Hava sıcaklıkları daha da artacak

08:31 - GÜNDEM

AYM’den 6 siyasi parti için mali denetim kararı

07:50 - GÜNDEM

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kadınların gizli görüntülerini çeken şahıs yakalandı

09:11 - DİYARBAKIR

A Milli Hentbol takımı, İsviçre'ye mağlup oldu

06:45 - SPOR

Diyarbakır'da Heimlich manevrası hayat kurtardı

21:27 - DİYARBAKIR

Gazete Duvar'dan yayının dondurma kararı

19:49 - GÜNDEM

Diyarbakır’da kadın girişimcilerin önünde ne engeller var?

19:34 - DİYARBAKIR