?>

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim!

Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde, "Şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır." dedi.

POLİTİKA - 2 yıl önce

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslimi töreni gerçekleştirildi.
İlk olarak konuşan Nureddin Nebati, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana teşkilatta aktif çalışmış biri olarak her zaman millete hizmet etmeyi, ülkeye eser hizmet kazandırmayı en temel vazife olarak görmeyi sürdüreceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 3 dönem milletvekilliği, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi birçok görevi ifa etmek için gayret gösterdiğini söyleyen Nebati, "Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır. Durmak yok yola devam diyerek sizleri muhabbetle selamlıyorum, rabbim Kabine'yi sayın Cumhurbaşkanımızı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi bir yükü tekrar üzerine alarak kutlu davada büyük gayret sarf edecek olan değerli Bakanıma güzel kararlar vermesi nasip olsun diye dua ediyorum." dedi.
Ardından söz alan Mehmet Şimşek ise bayrak ve hizmet yarışında değerli emaneti şahsına tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını arz etti.
Şimşek, "Küresel zorlukların devam ettiği, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketinin yaşandığı dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı görevini büyük bir fedakarlıkla ifa eden sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum." diye ekledi.
"Enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır"
Hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğuna dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orda vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.
Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.
En büyük yardımcım Bakanlığımızın değerli kadroları olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı güçlü insan kaynağı ve liyakatlı kadroları ile her zaman ön planda olmuştur. Attığımız her adım aldığımız her kararın ülkemize duyulan görevi ve istikrarı güçlendirmeye devam etmesi önem arz etmektedir.
Bugün sayın Bakanımızdan devraldığımız bu bayrağı daha yukarı çıkarmak için geceli gündüzlü çalışacağız.
Konuşmama son verirken, mayıs ayında yapılan seçimlerde yüksek katılım sağlayarak demokratik tercihini güçlü bir şekilde ifade eden, sayın Cumhurbaşkanımız ile Cumhur İttifakına güven tazeleyen aziz milletimize teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Nebati ve Şimşek, karşılıklı çiçek takdiminde bulundu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın meşhur Kırık Meheme’si

2023-06-02 14:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın hem delisi hem de velisi Ali Şan

2023-05-31 13:35 - DİYARBAKIR

Öküzün darbesiyle hayatını kaybetti

2023-05-29 13:07 - BÖLGE

Diyarbakır Peynirinin Hikayesi

2023-06-02 14:43 - DİYARBAKIR

Mardin’in Delisi Diyarbakır’ın Sevgilisi

2023-06-01 14:33 - DİYARBAKIR

Diyarbakır şivesi bir başkadır - (2)

2023-05-31 14:47 - DİYARBAKIR

Bölgeden Murat Aksu'ya TFF Başkanlığı İçin Baskı

2023-06-01 23:18 - SPOR

Bakan Nebati'den uçaktaki görüntüye ilişkin açıklama

2023-05-31 12:44 - GÜNDEM

1 kilogram altın 1 milyon 249 bin liraya geriledi!

2023-05-29 17:28 - EKONOMİ

Ayakkabı ayağımı yara yaptı: Ne yapmalıyım?

2023-05-29 18:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Beştaş’tan gözaltı tepkisi: "Oy vermek suç değildir"

19:03 - POLİTİKA

DEM Parti'den tarihi çağrı geliyor

15:25 - POLİTİKA

SON DAKİKA: Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis cezası

09:51 - POLİTİKA

Dinç: Halkın sorunlarını her zaman dile getireceğiz

16:30 - POLİTİKA

Erdoğan'dan Bahçeli'ye geçmiş olsun telefonu

18:45 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da firari deve kuşunun zor anları

20:09 - DİYARBAKIR

HÜDA PAR’dan Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı

18:48 - DİYARBAKIR

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR