?>

Hazine Bakanlığından makam aracı ve çifte maaş açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ulusal bir gazetede yer alan bakanlara tahsis edilen zırhlı araç ve bazı bürokratların "çift maaş" aldığına dair iddialara yazılı açıklama ile yanıt verdi.

EKONOMİ - 8 ay önce

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur." ifadesini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, devletin sadece en üst makamlarının "güvenlik gerekçesiyle" zırhlı araçlara bindiklerini belirterek, "Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur." denildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ulusal bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıklarına dair iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi.
Bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıkları iddiasına da yanıt verilen açıklamada, 1960'lı yıllardan beri kanunun verdiği yetkiyle ek sorumluluk alarak kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) atanıp kamu adına yönetim ve denetim yapan Bakanlığın sadece üst düzey liyakatli bürokratlarının bu görevleri hakkıyla ve layıkıyla yerine getirdiği vurgulandı.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Gazetenin 'çifte maaş' dediği durum çifte sorumluluk, çifte görev kaynaklıdır. Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu. Vatandaşımızın kafasını karıştırmak amacıyla sürekli devam eden bu tarz ciddiyet dışı, günlük sansasyon maksatlı başlıklara itibar edilmemesi önem taşımaktadır."
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da ücretsiz yolcu almayan özel halk otobüsleri şaşkınlık yarattı

2024-06-21 09:31 - DİYARBAKIR

Yol çöktü, tarihi yapı ortaya çıktı

2024-06-23 18:50 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’da inşaata çıkan adam intihar etti

2024-06-24 16:15 - DİYARBAKIR

Beyin kanaması neden olur?

2024-06-25 14:24 - SAĞLIK

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklara karşı yeni kaçış noktası: Yeşil Çınar

2024-06-24 06:39 - DİYARBAKIR

AKP MYK toplantısı başladı

2024-06-24 15:45 - POLİTİKA

Çarpık dişler büyük problem yaratıyor

2024-06-23 13:15 - SAĞLIK

Ambulans helikopter ikiz bebekler için havalandı

2024-06-23 18:04 - SAĞLIK

Diyarbakır'da tekmeli yumruklu kavga!

2024-06-25 13:14 - DİYARBAKIR

Kemik sağlığını korumak önemli adımlar

2024-06-20 16:37 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Elektrik faturalarında yeni dönem

13:06 - EKONOMİ

Tavuk eti üretiminde büyük artış

12:06 - EKONOMİ

Aralık ayında süt üretimi rekor seviyeye ulaştı

11:49 - EKONOMİ

Altın fiyatları tarihi rekorlara koşuyor

09:42 - EKONOMİ

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da bekçiler ile şüpheliler arasında kanlı çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

13:41 - DİYARBAKIR

Diyarbakır ve bölge turizmine yeni soluk: METOSAD

12:08 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da kadın kılığına giren hırsız yakalandı

11:53 - DİYARBAKIR

Ahmet Ercan'dan Ege'deki depremler için 'tsunami açıklaması

10:31 - GÜNDEM

Diyarbakır'da Elidolu-Üniversite güzergahında yeni düzenleme

10:17 - DİYARBAKIR