?>

Grand Kartal Otel sahibine ait diğer otel de kapatıldı

  Bolu'daki Grand Kartal Otel faciasının ardından, işletme sahibi Halit Ergül'ün diğer oteli Gazelle Resort & Spa için de kapatma kararı alındı.

GÜNDEM - 2 hafta önce

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 vatandaş hayatını kaybederken Otel yönetiminden yeni bir açıklama geldi. Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün diğer oteli olan Gazelle Resort Spa Otel için kapatma kararı alındı.
Bolu Kartalkaya’da 78 kişiye mezar olan Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili soruşturma sürerken, işletme sahibi Halit Ergül'ün diğer oteli olan Gazelle Resort Spa Otel için kapatma kararı alındı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de çıkan ve 78 kişinin ölümüne sebep olan yangına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras, otel müdürü Zeki Yılmaz, otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve mutfak çalışanları Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ile Mehmet Gündüz tutuklandı. İş güvenliği uzmanı E.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otelin 78 yaşındaki mimarı Ali B. de serbest bırakıldı. Ayrıca Ergül'ün diğer oteli Gazelle Resort & Spa Otel'de çalışan da 6 kişi daha tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Coşkun ve bir itfaiye personeli tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 19'a yükseldi.
Gazelle Resort ve Spa Otel yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Son dönemde sosyal medya ve haberlerde yer alan yanıltıcı bilgiler ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla, Gazelle Resort & Spa, yönetiminin inisiyatifiyle geçici bir süreliğine kapatma kararı almıştır. Bu karar, otelin faaliyetlerinin durdurulması ve hukuki sürecin tamamlanması süresince, doğru bilgilerin kamuoyuna iletilmesi adına alınmış bir adımdır. Otelin kapalı olduğu süreçte, misafirlerin mağduriyet yaşamamaları için iptal, iade ve mevcut rezervasyon durumları ile ilgili tüm gerekli önlemler alınmaktadır ve bu işlemler en kısa sürede tamamlanacaktır” ifadelerine yer verildi.
Haftanın Öne Çıkanları

76 kişiye mezar olan otelde son kez arama çalışması yapılacak  

2025-01-22 09:40 - GÜNDEM

Nevzat Bahtiyar ile Narin'in aynı karede fotoğrafı ortaya çıktı

2025-01-22 10:06 - DİYARBAKIR

Naci Görür son depremden sonra iki bölgeyi uyardı

2025-01-22 10:18 - GÜNDEM

Diyarbakır’da çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi

2025-01-22 10:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da halk sağlığı için sıkı denetim

2025-01-22 09:30 - DİYARBAKIR

Gazze'de can kaybı 47 bin 161'e yükseldi 

2025-01-22 17:35 - DÜNYA

Kartlı ödeme tutarı iki katına yaklaştı

2025-01-22 18:29 - EKONOMİ

Diyarbakır'da 450 Evler kavşağında kamyon otomobile çarptı

2025-01-22 09:18 - DİYARBAKIR

Yangında 12’nci kattan atlayan Şevval o kararı babasıyla almış

2025-01-22 21:20 - GÜNDEM

Kırklareli merkezli 27 ilde uyuşturucu operasyonu

2025-01-22 16:15 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Sosyal medya tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

07:47 - GÜNDEM

7 ilde eğitim-öğretime ara

07:43 - GÜNDEM

Eylem Tok ve Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek

06:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın tarihi başarısı gölgede kaldı

11:16 - DİYARBAKIR