?>

Gazze'de Açlık Kriz Büyüyor

Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörleri, siyonist işgal rejiminin, Gazze'nin gıda sistemini yok ettiğini ve gıdayı Filistinlilere karşı silah olarak kullandığını bildirdi.

DÜNYA - 1 yıl önce

BM raportörleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sivil halkın tamamının bu kadar hızlı ve tamamen kalması eşi benzeri olmayan bir olay. israil, Gazze'nin gıda sistemini yok ediyor ve gıdayı Filistinlilere karşı silah olarak kullanıyor." ifadelerine yer verildi.
Gazze'deki insanların, dünya genelinde kıtlık ve felaket derecede açlık çekenlerin yüzde 80'ini oluşturduğu vurgulanan açıklamada, "Şu anda Gazze'deki herkes aç. Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor, yiyecek ve içilebilir su bulmakta zorlanıyor. Gazze için kıtlık an meselesi. Hamile kadınlar yeterli beslenme ve sağlık hizmeti alamıyor, bu da onların hayatlarını riske atıyor. Ayrıca beş yaşın altındaki tüm çocuklar (yaklaşık 335 bin civarında) kıtlık koşullarının artmaya devam etmesi nedeniyle ciddi yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya." denildi.
 
Gıda kıtlığıyla karşı karşıya
Gazze'de yardımların dağıtımının çoğunluğunun güney vilayetlerinde yoğunlaştığı belirtilen açıklamada, "Nüfusun uzun süreli gıda kıtlığıyla karşı karşıya olduğu ve temel kaynaklara erişimin son derece kısıtlı olduğu Gazze'nin kuzeyindeki koşullar konusunda özellikle endişeliyiz. Gazze'nin güneyinde çok sayıda insan yetersiz barınaklarda ya da temel olanaklardan yoksun bölgelerde yaşıyor. Bu da vahim durumu daha da tırmandırıyor." ifadeleri kullanıldı.
Siyonist rejimin, Filistinlilere ait tarım arazilerini ve denize erişimi yok ettiği ve engellediği de açıklamada yer aldı.
BM özel raportörleri, İnsan Hakları Konseyi'nin özel mekanizmaları olarak kurumun bünyesinde bulunmadan, gönüllülük esasına göre ve bağımsız olarak çalışıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Ulaşımında Devrim: Yeni Güzergâhlar Açıldı!

2024-01-10 13:28 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Hazırlıklara Başladı: Serê Salê Coşkusu!

2024-01-12 09:57 - DİYARBAKIR

Trafik Kazaları İstatistiklerinde 22. Sıradayız

2024-01-10 15:59 - DİYARBAKIR

Ömer Dizisinde Şok Veda Haberi!

2024-01-16 14:06 - KÜLTÜR SANAT

FIFA Yılın En İyileri 2023 Ödülleri Açıklandı!

2024-01-16 11:36 - KÜLTÜR SANAT

Survivor All Star'da şaşırtan eleme

2024-01-11 10:11 - KÜLTÜR SANAT

Wargeh Sahaf: Diyarbakır’da Kitapseverlerin Buluşma Noktası

2024-01-17 09:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Kaza Yapan Cezaevi Aracı İstanbul’dan Bitlis’e Sevk Edilmiş

2024-01-10 16:11 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şok İntihar: İmam Canına Kıydı!

2024-01-16 23:31 - DİYARBAKIR

Nihal ve Bahar Candan Operasyonunda Yeni Gelişme!

2024-01-12 10:06 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Toplu mezardan 50 ceset çıkarıldı

21:16 - DÜNYA

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 41 ölü

17:39 - DÜNYA

BM raportörü: Gazze, Filistinlileri çıkarmadan inşa edilebilir

13:51 - DÜNYA

Karayipler’de 7.6 büyüklüğünde deprem

05:47 - DÜNYA

Filistinli esirler serbest bırakıldı

14:32 - DÜNYA

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Elidolu-Üniversite güzergahında yeni düzenleme

10:17 - DİYARBAKIR

77 yaşında 10 parmakta 10 marifet

09:54 - DİYARBAKIR

Yağmurlu havada kaçak elektrik kullanarak tarlasını suladı

09:47 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil bir çok ile kuvvetli kar yağışı uyarısı

09:33 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da şizofren hastası evi ateşe verdi

07:04 - DİYARBAKIR