?>

Gaziantep'te ‘Çocuk Kampı' düzenlenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep'te çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarını artırmak amacıyla bir 'Çocuk Kampı' düzenleyecek. Kampta, çocukların görüşleri alınacak ve mevcut hizmetlerin durumu değerlendirilecek.

BÖLGE - 6 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarının artırılmasına ilişkin Gaziantep'te 'Çocuk Kampı' düzenlenecek. Kampta, kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve hali hazırda sunulan hizmetlerin son durumu değerlendirilecek.
Bakanlıkça 26-30 Ağustos'ta Gaziantep'te düzenlenecek olan kampa, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocukların yanı sıra bakım personeli, meslek elemanı, geçmişte kurum bakımından yararlanmış yetişkin rol modeller ile bakanlık personeli katılacak.

 

Hizmetlerin planlaması yapılacak

Çocuk bakım kuruluşlarında kalite standartlarının iyileştirilmesi ve çocuk dostu bir anlayış ile hizmetlerin yürütülerek aidiyet duygusunun geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen kampta, ileride uygulanacak olan hizmetlerin planlaması yapılacak.
Dünyada kuruluş bakımı hizmeti veren ve az sayıda ülkenin uyguladığı bir yöntem de bu kampta hayata geçirilecek. Bu doğrultuda ülkemizde bakım hizmetlerinin sunumuna katkı sağlaması amacıyla kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve hali hazırda aldıkları hizmetin son durumu değerlendirilecek.

 

Rol modellerle bir araya gelecekler

Aynı zamanda kampta kurum bakımı hizmetinden yararlanmış yetişkin rol model kişiler ile koruma ve bakım altında olan çocuklar bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

 

Meslek elemanlarına süpervizyon verilecek

Çocukların çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanacağı kampta ayrıca bakım personelinin ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla süpervizyon ve çeşitli eğitimler de verilecek.
Öte yandan kampta, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Muğla, Mersin, Konya, Trabzon, Samsun ve Niğde'nin dahil olduğu 12 ilden belirli sayıda çocuklar, bakım personeli, meslek elemanı ve bakanlık personeli olmak üzere toplamda 95 kişinin yer alması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’de can kaybı yükselmeye devam ediyor

2024-08-19 15:02 - DÜNYA

Amedspor ve TFF başkanlarından Diyarbakır'da ortak basın açıklaması

2024-08-19 15:13 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da trafik kazasında ağır yaralanan kadın ambulans helikopterle hastaneye nakledildi

2024-08-19 13:12 - DİYARBAKIR

Türksat 6A uzay yolculuğunu sürdürüyor

2024-08-25 15:09 - TEKNOLOJİ

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Diyarbakır'da sürpriz ziyaret

2024-08-19 13:24 - DİYARBAKIR

Genç kadını defalarca bıçaklayan koca, 2 çocuğunu alıp kaçtı!

2024-08-19 16:35 - GÜNDEM

12. Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

2024-08-19 16:16 - KÜLTÜR SANAT

Dilan Polat'tan tahliye sonrası ilk fotoğraf

2024-08-20 07:35 - GÜNDEM

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?

2024-08-23 15:34 - SAĞLIK

Maymun Çiçeği virüsü en çok nerede görüldü?

2024-08-23 10:33 - DÜNYA

İlgili Haberler

Dicle Elektrik’e ait trafoda yangın çıktı

15:13 - BÖLGE

Kandilli duyurdu: Bingöl'de korkutan deprem

13:51 - BÖLGE

Siirt’te yangında kurtarma operasyonu

12:01 - BÖLGE

Elazığ'da 159 köy yolu ulaşıma kapandı

10:44 - BÖLGE

Mardin’de silahlı kavga: 1 yaralı

10:34 - BÖLGE

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da kaçan devekuşundan haber yok; Sahibi endişeli

17:24 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 3.000 kişilik istihdam fırsatı

16:16 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şeyh Said anması yasaklandı

15:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da anne ölümlerini azaltmaya yönelik eğitim

14:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ da dolandırıcılık operasyonu: Silah ve mühimmat ele geçirildi

14:30 - DİYARBAKIR