?>

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!

TBMM Genel Kurulunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi.

EKONOMİ - 9 ay önce

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, Rekabet Kurulu, başlattığı soruşturmaları, soruşturmaya başlanması kararının verildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ilgili taraflara bildirecek.
Kurul, bu bildirim yazısı ile birlikte iddiaların türü ve niteliği hakkında yeterli bilgiyi ilgili taraflara gönderecek. Böylece hem tarafların daha etkin savunma yapabilmesine olanak sağlanması hem de soruşturma süreçlerinin daha seri ilerlemesi amaçlanıyor.
Taraflara yazılı savunmalarını soruşturma raporunun tebliğinden itibaren 30 gün içinde Kurula göndermeleri tebliğ edilecek. Haklı gerekçeler sunulması halinde bu süre bir kereye mahsus olmak üzere ve en çok bir katına kadar uzatılabilecek. Soruşturmayı yürütmekle görevlendirilenler, gelen yazılı savunmalar sonucunda soruşturma raporundaki görüşlerinde bir değişiklik olması halinde 15 gün içinde yazılı görüşlerini tüm Kurul üyeleri ile ilgili taraflara bildirecek. Taraflar 30 gün içinde bu görüşe cevap verebilecek.
Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu'nda değişiklik yapılarak, cezaların etkinliği ile caydırıcılığının artırılması amacıyla bazı fiillere yeni cezai yaptırımlar getirilecek ve idari para cezaları artırılacak.
Buna göre, lisanslı depoculuk ücret tarifesinde belirlenenin üzerinde veya ücret tarifesinde yer almayan hizmetler için ücret talep ve tahsil eden ya da ürün teslimi sırasında mevzuata aykırı şekilde ürün miktarından kesinti yapan, yasanın "teşhir" hükmüne aykırı hareket eden, ürün senedinin ilgili yönetmeliğinde düzenlenen içerik, şekil ve muhafaza şartlarına uymayan lisanslı depo işletmelerine 200 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası kesilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Fen Lisesi öğrencisinden örnek çalışma

2024-05-19 13:33 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır TOKİ konutlarında su, elektrik, doğalgaz ve internet sorunu!

2024-05-16 16:58 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Mehmet Sabri Güzel Ortaokulu öğrencilerinin emeği sergiyle taçlandırıldı

2024-05-16 19:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ata tohumu buğday ile rekor verim!

2024-05-21 13:50 - DİYARBAKIR

Efsanevi Sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

2024-05-17 14:45 - KÜLTÜR SANAT

GENEL KURUL TOPLANTISI

2024-05-22 06:42 - RESMİ İLANLAR

Diyarbakır'da kızını öldürülen babaya tahrik indirimiyle 20 yıl ceza!

2024-05-16 10:46 - DİYARBAKIR

Samanlık ve ahırlarda yangın: 9 hayvan telef oldu

2024-05-21 09:55 - GÜNDEM

Osmaniye'den geldi, Diyarbakır'da sağlığına kavuştu

2024-05-19 13:44 - SAĞLIK

Diyarbakır'da roman kahramanları hayata geldi!

2024-05-17 18:54 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Elektrik faturalarında yeni dönem

13:06 - EKONOMİ

Tavuk eti üretiminde büyük artış

12:06 - EKONOMİ

Aralık ayında süt üretimi rekor seviyeye ulaştı

11:49 - EKONOMİ

Altın fiyatları tarihi rekorlara koşuyor

09:42 - EKONOMİ

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da bekçiler ile şüpheliler arasında kanlı çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

13:41 - DİYARBAKIR

Diyarbakır ve bölge turizmine yeni soluk: METOSAD

12:08 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da kadın kılığına giren hırsız yakalandı

11:53 - DİYARBAKIR

Ahmet Ercan'dan Ege'deki depremler için 'tsunami açıklaması

10:31 - GÜNDEM

Diyarbakır'da Elidolu-Üniversite güzergahında yeni düzenleme

10:17 - DİYARBAKIR