?>

Fabrikanın atık suyu sağlığını tehdit ediyor

Sitelerin ve okulların yanında bulunan Ağrı Şeker Fabrikasından çıkan atık suyun kokusu ve çevreye verdiği rahatsızlık için halk çözüm bekliyor.

GÜNDEM - 8 ay önce

Ağrı Şeker Fabrikası sıvı şekildeki pancar atığı, fabrikaya ait arsada ağır kokuya sebep oluyor.
Meydana gelen ağır koku nedeni ile insanlar rahatsız olduklarını belirtiyor.
Akıntının açık alanda olması ve içinde kimyasal barındırması nedeni ile sağlık açısından risk oluşturması vatandaşları endişelendiriyor. Meydana gelen koku ise çevredeki insanları rahatsız ediyor.
Çevrede rahatsız ettiği çevrede Ağrı Vali Konağı, TOKİ konutları, okullar ve askeri alanın bulunması rahatsız olan insan sayısını artırıyor.
İLKHA'ya konuşan çevre sakinleri tüm müracaatlara rağmen Ağrı Şeker Fabrikası yönetiminin harekete geçmediğini belirtti.
Çevrede bulunan insanların hastaneye sıklıkla müracaat etiğini hatırlatan Kutbettin Bayram, "Şehir içi dolmuşlarda indiğimizde rahatsız oluyoruz, sağlımızı etkiliyor. Evlerimizin pencerelerini açamıyoruz hemen Vali Konağı var hemen yanımızda askeriye var. Okullar var çevrede çocuklarımızın okuduğu herkes hasta olmuş. Bu bölgede ikamet eden insanlar çok sıklıkla hastaneye aciline müracaat ediyor. Buraya biran önce bir çare bulunması istiyorum." dedi.
 
"Bu durum Ağrı'ya hiç yakışmıyor"
Misafirlerine karşı mahcup olduğunu söyleyen Mehmet Dursun ise, "Buradan geçemiyoruz, sanki lağım patlamış gibi. Burada seyahat ettiğimiz zaman ağzımızı maske ile kapatmak zorundayız. Bu durum Ağrı'ya hiç yakışmıyor. Hemen karşıda Ağrı Valisinin Konağı var nasıl dayanıyor bilmiyorum. Misafirimiz geldiğinde utancımızdan buralardan geçmek istemiyoruz çünkü aşırı pis bir koku var." ifadelerini kullandı.
 
İnsanlar bu bölgeden taşınmak zorunda kalıyor
Halkın ciddi anlamda rahatsız olduğunu söyleyen TOKİ konutları sakinlerinden Mehmet Erdoğmuş, "2 yıldır bu kokudan mustaribiz. Bu kokudan dolayı şikâyetçiyiz, ilgili herkese bildirdik ama sonuç yok. Koku, şeker fabrikasındaki pancarın atığıdır. Koku olduğundan dolayı dışarı çıkamıyoruz, sosyal faaliyetlerde bulunamıyoruz, bahçede çocuklarımız ile oturup çay içmek istiyoruz kokudan oturamıyoruz ki. Camları açmak zorundayız o zaman bu koku hep evin içine giriyor. Buradan evini taşıyan arkadaşlarımız oldu. Ben ev sahibiyim diye gitmedim, kiracı olsaydım burada beş dakika durmam. Suçatağı diyorlar bu bölgeye Erzurum yolu üzeri. Şu ağaçların arkasında şeker fabrikası var, Vali beyin konağı hemen şurası, siteler, okullar var burada." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Siyasi partiler arası bayramlaşma programları

2024-06-17 11:52 - POLİTİKA

Diyarbakır'da ücretsiz yolcu almayan özel halk otobüsleri şaşkınlık yarattı

2024-06-21 09:31 - DİYARBAKIR

Eti pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

2024-06-17 13:31 - SAĞLIK

DEM Parti, CHP'yi ziyaret etti

2024-06-17 13:39 - POLİTİKA

 DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları’ndan Kızıltepe Belediyesi'ne ziyaret

2024-06-17 17:24 - POLİTİKA

Çarpık dişler büyük problem yaratıyor

2024-06-23 13:15 - SAĞLIK

Kemik sağlığını korumak önemli adımlar

2024-06-20 16:37 - SAĞLIK

Bursa'da dehşet kaza: 2 ölü, 6 yaralı!

2024-06-19 08:47 - GÜNDEM

Fabrikanın atık suyu sağlığını tehdit ediyor

2024-06-23 17:00 - GÜNDEM

Sıcak havalarda burun kanamalarına dikkat!

2024-06-22 17:03 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Sosyal medya tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

07:47 - GÜNDEM

7 ilde eğitim-öğretime ara

07:43 - GÜNDEM

Eylem Tok ve Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek

06:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın tarihi başarısı gölgede kaldı

11:16 - DİYARBAKIR