?>

Etiket hilesiyle kaçak telefon skandalı!

Kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 15 bin 485 adet cep telefonu İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Cep telefonlarının 'etiket oyunu' ile sokulduğu açıklandı.

GÜNDEM - 3 ay önce

İstanbul Havalimanı'nda gümrük ekipleri tarafından yapılan operasyonda Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 15 bin 485 adet cep telefonu yakalandı. Şüphelilerin, cep telefonların bulunduğu kargoların etiketlerini başka eşyaların etiketleriyle değiştirdikleri ve 'customs control' ibaresini yapıştırarak muayenesinin yapıldığı izlenimi verdikleri tespit edildi. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Ticaret Bakanlığı'na bağlı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen risk analizi ve istihbarat çalışmaları neticesinde bir firmanın gümrük işlemleri takibe alındı. Ekiplerce takibe alınan firma gönderisinin görevli memurlarca fiziki kontrolünün tamamlandığı, ancak vergi ödenmediği için beyannamenin kapanış statüsüne geçemediği ve işlemlerin beklemeye alındığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin gümrük muayene bölgesinde, işlemleri tamamlanan kargolara yapıştırılan ve kontrol edildiğini gösteren 'customs control' ibareli etiketleri çıkartarak, cep telefonlarının bulunduğu kargoların üzerine yapıştırdıkları böylece kargoların kontrol edildiği ve işlemlerin tamamlandığı izlenimi verildiği belirlendi.
 
PİYASA DEĞERİ 48 MİLYON TL
Gümrük muayene bölgesine getirilen kargolara yönelik yapılan aramada, 15 bin 485 adet kutusuz, kablosuz ve bataryasız cep telefonu, 15 rulo halinde 50,8 kilo etiket ve 600 gram telefon aksamı ve 1 palette yaklaşık 790 kilo USB kablosu ele geçirildi. Ürünlerin piyasa değerinin 48 milyon TL olduğu öğrenildi. Olayla ilgili aralarında yer hizmetleri görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 6. Mezopotamya Gurme Fuarı ziyaretçilerini bekliyor!

2024-11-14 15:38 - DİYARBAKIR

İspanya'da bir kez daha sel felaketi yaşandı  

2024-11-13 18:39 - DÜNYA

Diyarbakır'da iki kafe alev alev yandı

2024-11-11 09:47 - DİYARBAKIR

Bahçeli’den 10 Kasım mesajı

2024-11-09 15:40 - POLİTİKA

Eğitimciler, mülakat adaletsizliğini Meclis'e taşıyor

2024-11-13 07:39 - EĞİTİM

Narin Güran cinayeti duruşmasında tanıklar dinleniyor

2024-11-08 11:33 - DİYARBAKIR

Öğrenciler için ara tatil etkinlikleri hazırlandı

2024-11-09 08:18 - EĞİTİM

DEM Parti ile Gelecek Partisi görüştü

2024-11-14 15:50 - POLİTİKA

Şanlıurfa'da hasta kadını taciz eden doktor tutuklandı  

2024-11-08 18:28 - BÖLGE

Golden Güzellik Merkezi Diyarbakır’da yeni şubesini açtı!

2024-11-10 17:34 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalarda alınan önlemler uzatıldı

15:04 - GÜNDEM

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Sosyal medya tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

07:47 - GÜNDEM

7 ilde eğitim-öğretime ara

07:43 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR