?>

Eş Başkan Hatun: “Mezopotamya'nın Kadim Mirasını Geleceğe Taşıyoruz”

Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, fuarın kentin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR - 3 ay önce

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Mezopotamya Fuarcılık tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, fuarın şehrin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Mezopotamya önemli bir ülkedir, iki önemli nehri vardır; Biri Fırat, biri Dicle. Dünya tarihinin başladığı günden bu yana bu nehirlerin suyu hiç durmadı. Toprağı mübarektir, dolayısıyla bereketi bütün dünyaya ulaşmıştır. Mezopotamya'da İpek Yolu ve Baharat Yolu vardı ve bugün bu topraklarda hala o aks devam etmektedir. Amed aynı zamanda Mezopotamya'ya da liderlik ediyor. Kutsal bir şehirdir. Buğday ilk olarak Mezopotamya'da ekilmiştir. Mezopotamya 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olup birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 12 bin yılda 33 uygarlık, suyuyla, toprağıyla günümüze ulaşmış. Bizim de bu kadim mirasa sahip çıkıp gelecek bin yıllara taşımamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu kültüre öncülük edeceğiz” dedi.
 
‘Bu topraklar bize çok miras bıraktı’
 
Eş Başkanı Hatun, bu toprakların kendilerine çok miras bıraktığını ifade ederek, şöyle konuştu:  “Binlerce yıllık bir kültür, bir dil, bir sanat, bir tarihle çocuklarımızı büyütmek istiyoruz. Bizim dilimizi, sanatımızı, kültürümüzü elimizden almaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek. Buna gerek yok bakın bir Ticaret Sanayi Odamız 59 şehri bir araya getirmiş ve herkes kendi toprağında yeşeren ürünleri, kendi coğrafyasında yetiştirdiği ürünleri birlikte sergileyebileceklerini beceriyi gösterebiliyor. Biz niye iki dili, iki sanatı, on sanatı, on kültürü, bir arada yaşatamıyoruz bu topraklarda. Bu kültür bizi büyütmüştür. Biz hazmedebiliyoruz. Farklı zenginlikleri, çeşitlilikleri hoşgörü ile karşılayabiliyoruz, lakin talebimiz de bizlerin de bu şekilde kabul edilmesidir. Herkes de bunu hazmetmelidir. Bir kez daha başta Ticaret Odası’nın yönetim kurulu üyelerine ve bütün emekçilerine böyle bir fuarı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Birlikte bu ülkenin geleceğini de karanlık odaklara teslim etmeyecek şekilde yaşayabilme umuduyla.”
 
 Eş Başkan Hatun, stantları gezdi
 
Açılışın ardından Eş Başkan Hatun ve beraberindekiler, fuarda açılan stantları gezdi, firma yetkilileriyle sohbet etti.
 
DBB fuarda stant açtı
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de stant açtığı fuara, 59 ilden 170 firma katılım sağladı. Fuar 6 gün boyunca açık kalacak.  
Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Akkaya’dan ruh sağlığı iddialarına sert yanıt

2024-11-07 12:33 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır'da iki kafe alev alev yandı

2024-11-11 09:47 - DİYARBAKIR

Bahçeli’den 10 Kasım mesajı

2024-11-09 15:40 - POLİTİKA

Narin Güran cinayeti duruşmasında tanıklar dinleniyor

2024-11-08 11:33 - DİYARBAKIR

Öğrenciler için ara tatil etkinlikleri hazırlandı

2024-11-09 08:18 - EĞİTİM

Narin Güran davasında avukatlar içeri giremedi

2024-11-07 12:56 - DİYARBAKIR

Narin'in tutuklu ağabeyi Enes Güran'dan şok açıklama: 'Öldürmem için neden yok'

2024-11-06 08:15 - DİYARBAKIR

Şanlıurfa'da hasta kadını taciz eden doktor tutuklandı  

2024-11-08 18:28 - BÖLGE

Golden Güzellik Merkezi Diyarbakır’da yeni şubesini açtı!

2024-11-10 17:34 - DİYARBAKIR

Filistin destekçilerine engelleme

2024-11-10 22:21 - DÜNYA

İlgili Haberler

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Futbol hakemliği için akademik eğitim önerisi

16:04 - DİYARBAKIR

Van’da Eş Başkan Bucak’tan çarpıcı açıklama

15:57 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil 9 kentte kuvvetli kar yağışı uyarısı

15:14 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR