?>

Erdoğan’dan DEM Parti’ye yeşil ışık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti heyetine randevu vereceğini açıkladı. Bu gelişme, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK’nın lağvedilmesi çağrısının ardından geldi.

POLİTİKA - 5 saat önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmralı Heyeti'ne randevu vereceğini açıkladı.

Ne oldu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "terör eylemlerine son vererek lağvedilmesi" çağrısı yaptığı Abdullah Öcalan, aylardır beklenen çağrıyı yaparak, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıkladı. Öcalan'ın çağrısında "Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihî sorumluluğunu üstleniyorum" ifadeleri yer aldı. Öcalan, "Devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın" dedi.
Öcalan'ın "Barış ve Demokratik Toplum" çağrısına ek olarak gönderdiği "Bu perspektifi ortaya koyarken, şüphesiz, pratikte silahların bırakılması ve PKK'nin kendini feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun tanınmasını gerektirir" notu da okundu.
Öcalan'ın, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması yönündeki açıklamasından sonra, PKK Yürütme Komitesi, Öcalan’ın çağrısına katıldıklarını ve gereklerini yerine getireceklerini belirtti. Komite, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını da istedi.
PKK Yürütme Komitesi, 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes ilan ettiklerini belirterek, saldırı olmadıkça hiçbir silahlı gücün eylem yapmayacağını vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Sanayi Sitesinde soba patlaması

2025-03-05 14:24 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da öldürülen genç kadının cinayetinde sıcak gelişme!

2025-03-10 16:37 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da kadın cinayeti; Gündüz tartıştı, akşam öldürüldü

2025-03-09 15:58 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ahlaksız paylaşımlara tepki; Bulun bu namussuzu!

2025-03-10 20:32 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’daki kadın cinayetinde kahreden detay

2025-03-09 00:25 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Çermik’te silahlı kavga: 3 ölü, 3 yaralı

2025-03-08 15:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir kadın kafede öldürüldü

2025-03-08 23:41 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kafede öldürülen genç kadının katil zanlısı yakalandı

2025-03-09 19:03 - DİYARBAKIR

Bakanlık duyurdu; Diyarbakır dahil tüm illerde 4 bin 500 işçi alınacak

2025-03-07 06:47 - EKONOMİ

Diyarbakır Çermik’te silahlı kavga: Ölü ve yaralılar var

2025-03-08 14:51 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

MHP'den "Kurucu Önder" açıklaması

13:08 - POLİTİKA

Van’da seçilmiş başkanlardan kayyım kararına direniş

13:20 - POLİTİKA

DEM Parti'nin siyasi parti ziyaretlerinde ikinci tur başladı

11:05 - POLİTİKA

Kabine, yeni tedbirler için toplanıyor

21:09 - POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye olayları üzüntü verici

17:05 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Diyarbakır-Silvan yolunda 'ölüm çukuru'

16:37 - ÖZEL HABER

İmralı Heyeti Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacak

15:54 - GÜNDEM

Diyarbakır’da kargo araçlarında silah zulalayan suç çetesi çökertildi

15:50 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Stadyum zeminindeki sorunun faturası O’na kesildi

14:36 - DİYARBAKIR

Diyarbakır | Mehmet Yüksel neden öldürüldü?

14:08 - ÖZEL HABER