?>

Emekliye her an bir zam gelebilir

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, “Önümüzdeki hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler. Seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesi mümkün” dedi.

EKONOMİ - 11 ay önce

Milyonlarca emekli seçim öncesinde maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne az bir zaman kala Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, İhlas Haber Ajansı’na emeklilere zam konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Karakaş, gelecek haftaya kadar seyyanen zamla ilgili gelişmelerin yaşanmasının olağan olduğunu söyledi.
Karakaş, konuşmasında emeklilerin en büyük isteğinin verilen vaatlerin yerine getirilmesi olduğunu belirterek, bunların başında ise emeklilere seyyanen zam yapılması vaadinin olduğunu ifade etti.
'Emeklilik Kart' ve çeşitli sosyal yardımlar olmak üzere emeklilere çok sayıda vaat verildiğini söyleyen Karakaş, bu vaatlerin dışında emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasının, emeklilere daha çok avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi. Karakaş, “Emeklilik kart meselesine bakacak olursak bunun yerinde bir vaat olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü emeklilik kart vaadi şu anda Aile Bakanlığı içerisinde yapılan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla yapılan sosyal yardımlardan çok da bir farklı olmadığını söyleyebiliriz. Zaten emeklilik kart ile yapılacak olan sosyal yardımlar; elektrik yardımıdır, gıda yardımıdır. Bu tür yardımlar zaten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal yardımlaşma bünyesinde hiçbir sosyal güvenlik hakkı olmayan, daha doğrusu sosyal güvenlik primi ödememiş olan emekli olmayan kişilere muhtaç olan vatandaşlara yapılmaktadır” diye konuştu.
 
“Gelecek haftaya kadar seyyanen zamla ilgili her an bir zam oranını gündeme gelebilir”
Karataş, seçimlere yaklaşık 3 haftalık kısa bir süre kalmasına rağmen emeklilere seyyanen zam yapılması için halen vakit olduğunu belirterek, “Önümüzdeki hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler. Dolayısıyla bir yandan ekonomi yönetimi bir yandan parti örgütü ve milletvekillerinin talepleri arasında, bu seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak önümüzdeki hafta pazar gününden sonra iktidardan bu yönde bir adım gelmediği takdirde artık seyyanen zammın gelmeyeceğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.
 
“Aylık bağlama oranları matematiksel ve aktüel denge içerisinde iyileştirilmesi gerekmektedir”
Emeklilik sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğine de dikkati çeken Karakaş, “Sosyal sigorta tekniği içerisinde primli sistem göz önünde bulundurularak başta aylık bağlama oranları başta taban aylıklar olmak üzere matematiksel ve aktüel denge içerisinde iyileştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sosyal yardımlara yaklaştırmaya çalışılmasıyla birlikte mevcut sosyal güvenlik sistemindeki dengelerin daha da bozulacağını altını çizmek isterim” ifadelerine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

25 kiloluk sarı sazan ağlara takıldı!

2024-03-10 14:22 - GÜNDEM

Ramazan ayının 5. gün menüsü

2024-03-15 10:19 - GÜNDEM

Ramazan ayının 6. gün menüsü

2024-03-16 07:21 - GÜNDEM

Batman'da doktorlara kahkaha terapisi

2024-03-11 16:18 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır'da ramazan heyecanı başladı, işte sofranızı şenlendirecek iftar menüsü

2024-03-11 07:54 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ‘tarihi eser doktorları’ bin 252 eseri yeniden hayata kazandırdı

2024-03-15 12:20 - DİYARBAKIR

Çocuklarda kalp çarpıntısı normal mi?

2024-03-11 13:19 - SAĞLIK

Ramazan’da sıvı tüketimini ihmal etmeyin

2024-03-15 19:32 - SAĞLIK

Sertab Erener Eurovision'a geri dönüyor!

2024-03-11 16:39 - KÜLTÜR SANAT

Oruç tutmayan hamile veya süt emziren kadınlar fidye vermeli mi?

2024-03-16 11:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Elektrik faturalarında yeni dönem

13:06 - EKONOMİ

Tavuk eti üretiminde büyük artış

12:06 - EKONOMİ

Aralık ayında süt üretimi rekor seviyeye ulaştı

11:49 - EKONOMİ

Altın fiyatları tarihi rekorlara koşuyor

09:42 - EKONOMİ

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Engelli ve yaşlılara evde bakım desteği; Kimler Faydalanıyor?

19:25 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği Duyurdu! 3.000 Kişi İşe Alınacak; Başvuru Şartları Belli Oldu!

18:44 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kaçan devekuşundan haber yok; Sahibi endişeli

17:24 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şeyh Said anması yasaklandı

15:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da anne ölümlerini azaltmaya yönelik eğitim

14:59 - DİYARBAKIR