?>

Elektrik şalterleri kapalı olmasına rağmen evin duvar ve musluklarında elektrik çarpıyor

Diyarbakır’da Cemil Tokak ve ailesi, 7 yıldır yaşadıkları evde duvar ve musluklara dokunduklarında elektrik çarpıyor. Tokak, şalterleri kapatmasına rağmen sorunun devam ettiğini ve çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu söylüyor.

DİYARBAKIR - 10 ay önce

Seyfettin EKEN - DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde yaşadıkları evin duvar ve musluklarına dokunduklarında elektrik çarpıyor. Kiracı çözüm için elektrik şalterlerini kapatmasına rağmen yaptığı kontrollerde elektrik çarptığını keşfetti. Evde kiracı olan Cemil Tokak, "Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum. Evim şu anda elektrik panosu gibi. Kontrol kalemini nereye dokundursam tam nötr geliyor ." dedi.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın 1'inci katında 7 yıldır eşi ve 3 çocuğuyla oturan Cemil Tokak, evlerinin duvarları ve musluklarına dokunduklarında kendilerini elektriğin çarptığını söyledi. Yaklaşık 4 ay önce eşi mutfakta bulaşık yıkarken kendisini elektrik çarptığını, ardından banyo ve çocuk odasının duvarlarına da dokunduklarında aynı durumu yaşıyor. Tokak, çözüm için elektrik şalterini kapatıp kontrol ettiğinde duvar ve musluklarda elektrik çarptığını keşfetti.

‘DUVARA KONTROL KALEMİYLE BAKTIM DUVARDA TAM VOLT ELEKTRİK VAR’

7 yıldır aynı evde kiracı olarak oturan Cemil Tokak, şalterleri kapatmasına rağmen akımın olduğunu söyledi. Tokak, “Yaklaşık 7 yıldır bu evde ikamet ediyorum. 2023 Aralık ayında çocuklar burada bulaşık yıkarken elektrik çarptığını söyledi. Bende kontrol kalemi ile kontrol ettiğim zaman elektrik sıkıntısı olduğunu anladım. Fayansları, duvarları kontrol ettim. Şalteri indirmeme rağmen yine elektrik akımı devam ettiğini fark ettim. Bende banyoda duş alırken elektrik çarptı. Şofbene baktım orada elektrik yok. Duvara kontrol kalemiyle baktım duvarda tam volt elektrik var. Enerji şirketini aradım, enerji şirketinden gelen ekip kendilerini ilgisi olmadığını söyleyerek geri gitti. Özel bir elektrik ustasının gelip bunu yapması gerektiğini söyledi. Burada benim 3 çocuğum var. Ben gurbetçi bir insanım ve çocuklarım burada tehlike içerisindedir. Kendi elektriğimi kessem dahi bu sıkıntımız devam ediyor. Evim şu anda elektrik panosu gibi. Kontrol kalemini nereye dokundursam tam nötr geliyor. Yani topraklama yok, sadece elektrik var. Elimi duvara verdiğim zaman çarpıyor. Bu elektrik akımının evimden kaynaklı olmadığını ve şalteri indirdiğim zaman da akım devam ediyor.” dedi.
 

‘ELLERİMİZ YARALIYKEN DAHA ÇOK ÇARPIYOR’

Çocukları için endişelendiğini belirten Tokak, “Banyo, tuvalette, mutfakta musluklarımızı açamıyoruz. Açtığımız zaman tekrar elektrik çarpıyor. Özellikle ellerimiz yaralıyken daha çok çarpıyor. Akım, mutfak, banyo, tuvalet ve çocuk odasında var. Kontrol kalemi ile kontrol ediyorum. Her yerde elektrik var. Ben evde rahat uyuyamıyorum. Gece uyumaya çalışırken bile ‘acaba benim çocuklarım kalkıp da tuvalete gider mi, musluğu açar mı, elektrik çarpar mı?’ diye rahat yatamıyorum. Ben kendim de uyku sersemi olarak direkt çeşmeyi tuttuğum zaman elektrik çarpıyor. Elektrik çarpmasıyla elimi geri çekiyorum. Korkuyorum. Bu sıkıntıların giderilmesini istiyorum.” diye konuştu.  
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır-Siverek yolunda korkunç kaza: 2 ölü, 6 yaralı

2024-04-16 14:19 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 25 yıllık muhtarı deviren kadın muhtar: "Kadınlar her yerde olsun!"

2024-04-19 11:28 - DİYARBAKIR

Tarihi Kaleoğlu Mağarası'na ilgi büyük oldu

2024-04-14 12:12 - KÜLTÜR SANAT

Unutma ölüm Var!

2024-04-14 12:09 - KÜLTÜR SANAT

Elektrik şalterleri kapalı olmasına rağmen evin duvar ve musluklarında elektrik çarpıyor

2024-04-20 12:23 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da geleceğin boks şampiyonları belirleniyor!

2024-04-16 16:25 - DİYARBAKIR

Samanyolu'nda dev kara delik keşfedildi

2024-04-17 08:05 - TEKNOLOJİ

Takıntıyla nasıl baş edilir?

2024-04-14 17:22 - SAĞLIK

Atış poligonunda intihar mı?

2024-04-14 14:41 - DİYARBAKIR

Mide üşütmesine ne iyi gelir?

2024-04-15 16:46 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil 9 kentte kuvvetli kar yağışı uyarısı

15:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti soğuğa rağmen sürüyor

14:10 - DİYARBAKIR

  Diyarbakır'da kardan kapanan yollar açıldı

14:00 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR