Eğitimde geçmişe yolculuk !

Diyarbakır Müftülüğü ile yürütülen Sezai Karakoç tiyatro ekibi ile yaz boyunca süren kuran kursları camilerde çocuklar için aktiviteler yaparak değerlerini korumaya devam ediyor

Fulya TAŞKESEN – ÖZEL HABER / ÖZ DİYARBAKIR -  Diyarbakır Kudüs camisinde yaklaşık 250 öğrenciye ders veriyor. İçerisinde engelli öğrencilerinde eğitim gördüğü kurslarda Milli değerleri yansıtmak amaçlı Sezai Karakoç Tiyatro ekibinin gösterisi düzenlendi.

Diyarbakırlı müzisyen Barış Can Sapancı. “Tarih yazan çocuklar projesi kapsamında yaz boyunca camilerde, Kur'an kurslarına giden çocuklara tarihte yer almış, tarihe adını altın harflerle yazdırmış kahramanları tanıtmaya çalışıyoruz Projemizin amacı çok önemli isimlerle çocukları bir araya getirmek var. Çocukları da onlar gibi kahraman olmaya özendirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hem bu kurslarda çocuklara bu bilgileri veriyoruz hem de Eylül ayında başlayacak olan okullarda yapacağımız şölenlerin, şenliklerin haberlerini vermek istiyoruz, müjdelerini vermek istiyoruz. Bu proje Erzurum'da başlayan ilk adımı Erzurum'da başlayan bir proje. Ve günümüzde biliyorsunuz sanal kahramanlar, dijital ortamlarda, sanal kahramanların çocukların gözlerini boyadığı bir ortam var. Biz milli iradesi yüksek insanlarız. Türkiye tarihinde, Osmanlı tarihinde isim yapmış insanları, kahramanları çocuklara tanıtmak istiyoruz. Sanal kahramanlar yerine bizim kendi kahramanlarımız var. Onları tanıtmak istiyoruz. Bu düşünceyle yola çıktık. Erzurum'da başladık. Şimdi Diyarbakır'dayız ve inşallah daha Türkiye'nin birçok şehrini gezeceğiz. Bu projeyi tüm dünyaya tanıtarak milli irademizi, milli gücümüzü bütün insanlara yaymaya çalışıyoruz Ve biz aslında çok büyük insanlarız. Ve bu insanları tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ve şunu da söylemek istiyorum. Unutmayın siz de, ben de hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Ve böyle bir bilginin çocukken verilmesi gerekiyor” dedi.

Değerlerimizi unutturmamalıyız

Tarih Yazan Çocuklar Projesi Diyarbakır temsilcisi Elif Hangül. “Projemizin misyonu ve amacı nesillerimizin yeniden inşasını sağlayarak çocuklarımızı sanal ve sahte dünyadan alıp tarihimize yolculuk yaparak onlara değerlerimizi tanıtmak değerlerimizi öğretmek bu amaçla ilkokullarımızda çocuklarımızla kitaplarımızı buluşturarak onları animasyon videolarımızda izleterek okul etkinliklerinde canlandırmalarını sağlayarak öğrenmelerini pekiştiriyoruz her çocuğumuz geleceğin kahramanı olacak şiarıyla yola çıktık. Ve bu şiarla birlikte çocuklarımızın geleceğin tarihini yazmalarında doğru rehberlerimizle birlikte yönlendirme yapıyoruz. Tabiri caizse bir meşale gibi ışık tutuyoruz çocuklarımıza. Çocuklarımıza ve ailelerimize değerlerimizi unutmamamız gerektiğini, bu değerlerimizi yaşatmaya devam etmemiz gerektiğini, kültürümüzle, mirasımızla, tarihimizle çocuklarımızı buluşturmamız gerektiğini belirtmek isterim. Bu projemize de biz bunu amaçlıyoruz Bu amaçla da her yetişkinimizin her bireyimizin projemize desteğini ve elinden gelen her şeyi sağlamalarını bekliyoruz. Düşünüyorum. Projemiz Diyarbakır'da dokuz ilkokulumuzda örnek olarak başlandı. Önümüzdeki bir yıllık program dahilin de Diyarbakır'daki bütün çocuklarımıza ulaşılması Sağlanacak projemizle birlikte. Son olarak da Ulu Önder Atatürk'ümüzün dediği gibi Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Sözüyle birlikte üzerimize düşen bütün görevleri hepimizin, her bireyimizin yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tarihi Yazan Çocuklar Projenin pilot uygulamasının başlattığı Diyarbakır da önümüzdeki yıl da çocuklarla okullarda bulaşacaklarını belirtti.