Diyarbakırlı öğrencilerin hayalleri gerçek oluyor

Diyarbakır'da meslek lisesi öğrencilerinin tekstil alanında yaptıkları ürünler sergilendi. Bir otelde yapılan sergide, öğrenciler çocukken bebekleri için yaptıkları küçük kıyafetlerin büyüğünü yaparak hem hayallerini gerçekleştirdi hem de kendilerine iş imkanı sağladı.

(ÖZ DİYARBAKIR HABER)

Safa Nur ORHAN - Diyarbakır'da meslek liselerinde okuyan öğrencilerin yaptıkları tekstil ürünlerinin tanıtımı yapılırken, aynı zamanda gençlere iş kapısı da oldu.

GAP idaresi tarafından desteklenen Divan otelde düzenlenen Diyarbakır'da tekstil sektörünün geliştirilmesi için ara eleman eğitimi projesi lansmanına Diyarbakır ve çevre ilçe okullarından yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğe Diyarbakır merkezde ve ilçelerinde bulunan moda tasarımı bölümü olan meslek liseleri katılım sağladı. Katılan okullar da bulunan moda tasarım öğrencileri yaptıkları özel tasarım kıyafetleri sergiledi. Sergide bulunan öğrencilerin yaptığı özel tasarım ürünler büyük ilgi topladı.

Öğrencilerin küçükken bebekleri için yaptıkları elbiseler onlar için bir tutkuya dönüşürken, şimdi de o elbiselerin büyüklerini yaparak hem hayallerini gerçekleştiriyor hem de kendilerini iş kapısı sağlamış oluyor.

Tekstil sektörünün gelişmesi için önemli adımlar

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Bugün ilimiz için en önemli sektörlerden biri için proje yapmaktayız. İlimizin her proje için potansiyeli bulunuyor. Hem kamu sektörü eliyle hem de özel sektör anlamında önemli işler geliştiriyoruz. Gecen yıl bir milyon turist ağırladık. Bu yıl hedefimiz bir buçuk milyon turist ağırlamak. Tekstil sektöründe çalışmalar yapalım dedik istihdamı arttırmak için Köşkler Mahallesi'nde bir tekstil atölyesi kuracağız bunun çalışmaları da devam ediyor. İlçe garajının olduğu kısımda inşallah ileride tekstil atölyeleri de olacak. Böylelikle ilimizde tekstil sektörünün gelişmesi için önemli adımlar atmış olacağız." dedi.

İstihdam sağlanacak !

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, "En önemli kaynak insandır. Bu kaynağın ülke ekonomisine eklenmesi için en önemli görevi meslek liselerimiz üstleniyor. İlimizde de artık meslek liseleri bir fabrika gibi çalışıyor. Artık uluslararası meslek liselerimiz de oluyor. Çok yakında ilimizde de böyle bir okul olacak ve bu konuda burada okuyan gençlerimizin istihdamı sağlanacak. Programın sonunda imzalanacak protokolle hem meslek liselerine üretim bandı kurulacak hem buradaki gençlerimiz işsiz kalmayacak hem de ekonomiye katkı olacak. Biz milli eğitim olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Her türlü projemizde bize destek veren sayın valimize GAP başkanıma öğrencilerimize katılımcılarımıza çok teşekkür ederim." dedi.

“Oyuncak bebeklerime kıyafetler giydiririm”

Tasarımcı Müjgan Kapan, “Ben küçüklüğümden beri hep oyuncak bebeklerime kıyafetler giydirirdim. Onlar için minik farklı kıyafetler yapardım. Sürekli onlara yeni şeyler dikerdim. Zamanla bu benim için bir tutkuya dönüştü. Çünkü bence yaptığınız işi sevmeli ve mutlu olmalısınız. Bunu yaparken mutlu hissediyorum. Sonra Erasmus projesi ile yurtdışına gittim. Bu mesleği çok sevdiğimi düşündükçe eğitimini de almak istedim ve üniversitede bunun eğitimini aldım herkese teşekkürler." dedi.

Fotoğraf çekimlerinin ardından standlar gezildi ve etkinlik sona erdi.