?>

Diyarbakır Ramazan'da zabıta huzuru ve temiz gıdayı gözetiyor!

Diyarbakır'da Ramazan ayı huzur ve temiz gıda ile buluşuyor. Zabıta ve Sağlık ekipleri, gıda denetimleri ve dilencilikle mücadeleyle Ramazan'ın manevi atmosferini koruyor. İftar çadırları için de titiz denetimler yapılıyor.

DİYARBAKIR - 12 ay önce

Gülistan Korban RENÇBER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.
Zabıta Daire Başkanlığı, market, şarküteri, fırın, lokanta, kasap, unlu mamul ve tatlı satışı yapan iş yerlerini denetleyerek ekmeklerin üretim, genel temizlik koşulları, gramajın standartlara uygunluğu, ürünlerin fiyat etiketi/tarifesi, son kullanma tarihi konularında denetimler gerçekleştirdi.
Denetimlerde tespit edilen olumsuzluklara yönelik gerekli yasal işlemler uygulandı.
Fiyat etiketi ve tarifesine yönelik düzenlenen tutanaklar, gerekli yasal işlemler yapılmak üzere Ticaret İl Müdürlüğüne gönderildi.
Son kullanma tarihi geçen ürünlere el konularak zabıta ekiplerince imhası gerçekleştirildi.
Zabıta ekipleri ayrıca insanların manevi ve dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara yönelik denetimler gerçekleştirdi.
Dilencilere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesi gereği ‘İdari Yaptırım Karar Tutanağı’ düzenlenerek bulundukları bölgelerden uzaklaştırıldı.
 
Yemek firmaları denetlendi
Sağlık işleri Daire Başkanlığına bağlı gıda kontrol ekipleri ise iftar çadırları için yemek yapan firmaların üretimini denetledi.
Tesislerin hijyen durumu, hammaddelerin son kullanma tarihleri, kullanım koşullarını denetleyen ekipler, etlerin uygun soğutucu ortamlarda bekletilmesi ve işlenmesi sırasında herhangi bir bozulma olmaması için aşçılara ve ilgili personellere gerekli uyarıları yaptı.
Üretimlerde pişirme sıcaklıklarını özellikle ölçüm yaparak takip eden ekipler, Ramazan ayı boyunca halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerine devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı genç futbolcu Arda Öztürk milli takıma seçildi!

2024-03-09 22:29 - DİYARBAKIR

25 kiloluk sarı sazan ağlara takıldı!

2024-03-10 14:22 - GÜNDEM

Batman'da doktorlara kahkaha terapisi

2024-03-11 16:18 - KÜLTÜR SANAT

Artan intihar vakaları Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde endişe yaratıyor!

2024-03-07 10:54 - DİYARBAKIR

Sahurdan sonra uyumuyoruz, reflüden korunuyoruz!

2024-03-09 16:51 - SAĞLIK

Diyarbakır’ın o mahallesinde belirsizlik: Yıkım mı, kentsel dönüşüm mü?

2024-03-07 14:35 - DİYARBAKIR

Demet Evgar ana haber bültenini sundu, sosyal medya sallandı!

2024-03-08 21:53 - KÜLTÜR SANAT

Demet Evgar Show Ana Haber'i ele geçirdi, Tuba Büyüküstün'den destek yağdı

2024-03-09 17:19 - KÜLTÜR SANAT

Çocuklarda kalp çarpıntısı normal mi?

2024-03-11 13:19 - SAĞLIK

İstanbul'da oy pusulası 1 metreye yaklaştı,  peki en kısa pusula nerede?

2024-03-07 18:11 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Diyarbakır’da aile içindeki silahlı kavgada yeni gelişme

03:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Kuyumcular Odası’ndan kız öğrencilere yardım

20:47 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Bağlar’da Rojin Dayanışma Birimi açıldı

20:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da apartman dairesinde korkutan yangın

19:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 'Kadın Kına Gecesi' beğeni topladı

17:28 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da aile içindeki silahlı kavgada yeni gelişme

03:30 - DİYARBAKIR

İmralı Heyetinde merakla beklenen üçüncü ziyaret ne zaman?

21:23 - GÜNDEM

Diyarbakır Bağlar’da Rojin Dayanışma Birimi açıldı

20:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da apartman dairesinde korkutan yangın

19:34 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 'Kadın Kına Gecesi' beğeni topladı

17:28 - DİYARBAKIR