?>

Diyarbakır'da uyuşturucuya ağır darbe: 501 zehir taciri tutuklandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, sadece bu yıl içinde kentte zehir tacirlerine yönelik 2 bin 514 operasyon düzenlediklerini, 1064 şahsın gözaltına alındığını ve bunlardan şimdilik 501 kişinin tutuklandığını söyledi.

DİYARBAKIR - 5 ay önce

Bakan Yerlikaya, AK Parti'nin "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Diyarbakır’da Devlet Su İşleri toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte partililerle buluştu.
 
AK Parti'nin gelenekselleşen "Şehir Buluşmaları" kapsamında, Diyarbakır’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını her birinize ayrı ayrı iletiyorum. Diyarbakır, kardeşlik ruhuyla asırlara meydan okuyan, kadim medeniyetlerin beşiği, her köşesi tarih kokan şehrimizdir." dedi.
 
"Biz bu topraklara dün gelmedik, dün birlikte yaşamaya başlamadık"
 
Yerlikaya, "Her daim birlikte, özümüzden geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz Allah'ın izniyle. Bir an dahi durmamak, hep daha ileriye gitmek için birbirimize sımsıkı sarılmalıyız kardeşlerim. Birileri nifak tohumları ekebilir, birileri terörden, kandan, kaostan medet umabilir. Birileri birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize pusu kurabilir. Birileri bin yıldır bu topraklar üzerinde emelleri ve hevesleri son bulmayanların taşeronluğunu da yapabilir. Bu ne ilktir ne de sondur biliyoruz ama buna karşı bizim sarsılmaz imanımız var, bozulmaz kardeşliğimiz var. Biz bu topraklara dün gelmedik, dün birlikte yaşamaya başlamadık." diye konuştu.
 
"Bu milletin mayasında Malazgirt var, Çanakkale var, değerlerimiz var"
 
Bakan Yerlikaya, "Biz, Sultan Selahaddin’in ordusunda bir olmuş, Sultan Alparslan’ın ordusunda cem olmuş, Çanakkale’yi geçilmez kılan, sevinci bir, hüznü bir, kaderi bir olmuş bir milletiz. Bu milletin arasındaki bağlar gönül bağıdır, can bağıdır. Bu milletin mayasında Malazgirt var, Çanakkale var, değerlerimiz var, inancımız vardır." ifadelerini kullandı.
 
Dilinden, yaşam tarzından dolayı hiçbir vatandaşın dışlanmasına, ötekileştirilmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyen Yerlikaya, “Hak bir gönül verdi bana' diyen Yunus’un Türkçe’si de; 'Ay dilbere' ile aşk şiirinin şaheserini yazan Feqiyê Teyran’nın Kürtçesi de bizimdir, bizim milletindir." diye ekledi.
 
Diyarbakır annelerini selamlayan Yerlikaya, "Evlatlarını inançla ve sabırla terörün pençesinden söküp aldılar, almaya da devam ediyorlar." dedi.
 
Yerlikaya, "Bölücü terör örgütü artık biliyoruz ki ve tüm dünya görüyorki son çırpınışlarını yaşıyor. Öyle bir kararlılıktı ki bu, sadece sınırlarımızda değil, Irak’ta da Suriye’de de teröristlerin inlerine giriyoruz, başlarını eziyoruz. Bakın, sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da, tüm terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon gerçekleştirdik. 10 terörist etkisiz hale getirildi. 831 şahıs gözaltına alındı. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor." şeklinde konuştu.
 
Uyuşturucu operasyonları
 
Sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da zehir tacirlerine yönelik 2 bin 514 operasyon düzenlediklerini, 1064 şahsın gözaltına alındığını ve bunlardan şimdilik 501 kişinin tutuklandığını aktaran Yerlikaya, yine bu dönemde Diyarbakır’da 14 tona yakın esrar, yaklaşık 68 milyon kök keneviri ele geçirdiklerini kaydetti.
 
Evden hırsızlık suçlarında yüzde 61 azalma
 
Bu yılın ilk 8 ayından itibaren, Diyarbakır’da evden hırsızlık suçlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 azaldığını vurgulayan Yerlikaya, ayrıca bu yıl içerisinde Diyarbakır’da organize suç örgütlerine yönelik 27 operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "170 şahsı gözaltına aldık, bunların şimdilik 66’sı tutuklandı. 10 organize suç örgütü çökertildi. Götürüp adalete teslim edildi." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sinemalarda bu hafta

2024-09-13 11:18 - KÜLTÜR SANAT

Narin Güran cinayetinde aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 9 kişiye tutuklama talebi  

2024-09-12 22:59 - DİYARBAKIR

81 ilde silah kaçakçılarına operasyon

2024-09-13 08:38 - GÜNDEM

Narin'in annesi neden susuyor?

2024-09-14 09:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da "AY" Hattı Oğlaklı TOKİ Konutlarına Uzatıldı!

2024-09-17 13:09 - DİYARBAKIR

Narin Güran soruşturmasında ses kaydı ortaya çıktı

2024-09-13 04:39 - DİYARBAKIR

Miss Turkey 2024 birincisi Bingöl’e atandı!

2024-09-16 11:27 - GÜNDEM

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın mezarı yapıldı

2024-09-16 14:59 - DİYARBAKIR

Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi

2024-09-16 17:53 - DİYARBAKIR

Narin Güran'ın ailesinden yazılı açıklama

2024-09-12 15:12 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Diyarbakır’da yaşlı adam köpeklerin saldırısına uğradı

22:48 - DİYARBAKIR

Kadın Korosu ve Halk Oyunları Grubu ile 8 Mart şenliği

21:30 - DİYARBAKIR

Eğil Belediyesi'nden taziye evlerine destek

18:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kaybolan epilepsi hastası Ceylan bulundu

15:42 - DİYARBAKIR

Eş Başkan Hatun: Tarımda kriz derinleşiyor

13:55 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da yaşlı adam köpeklerin saldırısına uğradı

22:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı açıkladı; İslam’da organ bağışı caiz mi?

16:25 - SAĞLIK

Diyarbakır’da ücretsiz toplu taşıma genişliyor | Yeni özel halk otobüsleri hizmete girecek

15:55 - ÖZEL HABER

Diyarbakır'da kaybolan epilepsi hastası Ceylan bulundu

15:42 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da olaylı gece; Sandalyeler havada uçuştu, havaya ateş açıldı

14:58 - ÖZEL HABER