?>

Diyarbakır'da Uluslararası Film Festivalinin açılışı gerçekleşti  

Diyarbakır’da  1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivalinin açılışı gerçekleşti.  

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Ahmet BEŞENK  - Türkiye’nin kültür ve sanat kenti Diyarbakır’ı dünyanın seçkin sinema eserleriyle buluşturan 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivalinin açılışı gerçekleşti.  
  Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneğinin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Endüstriyel Girişim Platformu ve Medya Arketip’in iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali’ne 428 belgesel ve kısa filmin katılımı sağlandı.
 
Hayırlı olması temennisinde bulunuldu
  Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan festival, sinemaseverleri bir araya getirdi. Festival, 18-20 Aralık tarihleri boyunca devam edecek. Festivalde konuşma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu. Karakoç, “Sinema bizim kim olduğumuzu, nerede durduğumuzu, düşünce dünyamızı göstermekte. İnsanımızı ve toplumumuzu tanımamızı sağlamaktadır. Sinema aslında bizim kendimizdir. Belgesel ve kısa film festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
‘O hayalin gerçekleştiği noktadayız’
 Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği ve Festival Başkanı, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, 400’ü aşkın filmin festivale başvurusunda bulunulduğunu belirterek, bunlardan 24’ünün finale kaldığını söyledi. Demir, “İletişim akademisyenleri olarak bir dernek hayalimiz vardı. Nisan 2023’te Diyarbakır’da açtığımız Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneğinin başkanlığını yapmaya başladım. Farklı üniversitelerden derneğimizi kurduk. Etkinlik planlaması için ilk adımımızı attık. Bu da 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali idi. Hayalimizi rektör hocamızla paylaştık. Sağ olsun ekibime ve bana inandı. Bugün de o hayalin gerçekleştiği noktadayız. Yaklaşık 480 film başvurusunda bulunuldu. Bunlardan 24’ü finale kaldı. Finale kalan filmleri ben de izledim” diye konuştu.
 
 3 gün sürecek
 Festivalin 3 gün süreceğini dile getiren 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali Koordinatörü, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Demir ise, “Festivalimiz 3 gün sürecek. Festivalimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Festivalimizin içerisinde birbirinden farklı workshoplar ve söyleşilerimiz olacak. Festivalimize 12 farklı ülkeden 400’ü aşkın filmle katılım oldu. Güzel bir seçki oluşturduk. Üniversitemizin öğrencilerine ve Diyarbakır kentindeki izleyicilerimizi festivalimize bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Usulü İçli Köfte nasıl yapılır?

2023-12-15 05:46 - DİYARBAKIR

Astrolog Nilay Dinç 2024 Burç Yorumları: Hangi Burçlar Şanslı?

2023-12-16 14:41 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’ın tescilli lezzeti ciğer kebabı nasıl yapılır?

2023-12-12 04:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın İsmi Neden Diyarbakır?

2023-12-17 19:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır DEM Parti’de aday adayları kimler? İşte tam liste…

2023-12-17 22:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim' sergisi

2023-12-17 13:24 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın meşhur yemeği Aruşek nasıl yapılır?

2023-12-16 05:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın da içinde olduğu 37 ilde operasyon

2023-12-12 08:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakırspor’da bir Sadettin Özer geçti

2023-12-14 14:19 - SPOR

Diyarbakır, Türkiye'nin En Fakir 5 İli Arasında

2023-12-11 19:08 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Kent Konseyi Ekonomi Meclisi kuruldu

15:31 - DİYARBAKIR

Recep Ağar, Diyarbakır Büro Memur-Sen’de güven tazeledi

14:33 - DİYARBAKIR

Kan bağışı seferberliği Diyarbakır’da devam ediyor

13:52 - DİYARBAKIR

Denetimlerde tarihi geçmiş litrelerce süte el konuldu

13:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Barosu'nun eski yönetimi beraat etti

13:45 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Dünya Basını Öcalan'ın silah bırakma çağrısını nasıl yorumladı?

18:26 - GÜNDEM

Öcalan'ın çağrısına AK Parti'den ilk tepki

17:59 - GÜNDEM

Öcalan: 'Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir'

17:48 - GÜNDEM

Yıllar sonra ilk kare; İmralı Heyeti ile Öcalan görüşmesinden ilk görüntü

16:55 - GÜNDEM

Diyarbakır’da Öcalan heyecanı; Dağkapı Meydanına akın başladı

16:21 - GÜNDEM