?>

Diyarbakır’da tüm yolların geçtiği yer

Trafik keşmekeşliğinin yaşandığı Diyarbakır’da Trafik uzmanı Bülent Uçaman’dan çarpıcı tespitler geldi.

DİYARBAKIR - 23 saat önce

özDiyarbakır – Diyarbakır’da trafik sorununda yaşanan tartışmalara Trafik Uzmanı Bülent Uçaman’dan dikkat çekici tespitler geldi. “Kent büyüdü ama toplu taşıma planlamaları aynı kaldı” diyen Uçaman, Ofis semtinin hâlâ ulaşımın merkezi olmasının kent trafiği için en büyük handikaplardan biri olduğunu söyledi.

‘Taşıma düzenlemeleri hala aynı’

Yenigün Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Uçaman, özellikle toplu taşıma sisteminin geçmişte cazibe merkezi olan Ofis semtini temel alarak şekillendiğini vurguladı. Diyarbakır'ın büyük bir metropol kent haline gelmesine rağmen, bu alışkanlıkların değişmediğini belirten Uçaman, "Şehir gelişti, büyüdü, ancak toplu taşıma düzenlemeleri hâlâ aynı. Bu da, trafiğin günün her saatinde tıkanmasına neden oluyor" dedi.

Durak kullanma alışkanlığı terk edilmesi ciddi sorun!

Kentteki en büyük sorunlardan birinin de toplu taşıma araçlarının durak kullanma alışkanlığını terk etmesi olduğunu vurgulayan Uçaman, “2010 yılından bu yana durak kültürü tamamen yok oldu. Herkes gideceği yere en yakın noktada inmek istiyor. Bu da toplu taşıma araçlarının sık sık durmasına ve trafiği yavaşlatmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Trafik sorununa çözüm önerileri

Uçaman, Diyarbakır’daki trafik keşmekeşinin giderilmesi için şu önerilerde bulundu:
“Toplu taşıma güzergahlarının güncellenmesi: Kentin gelişimine ve nüfus yoğunluğuna uygun yeni güzergahlar belirlenmeli.
Denetimlerin sıkılaştırılması: Toplu taşıma araçlarının belirlenen güzergahlara uyması sağlanmalı.
Sürücü, yolcu ve yayalar için eğitim programları düzenlenmeli: Trafik bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmalı.
Alternatif yollar kullanılmalı: Yoğun hatların yerine yeni güzergahlar belirlenerek trafiğin rahatlaması sağlanmalı.
Özellikle Dağkapı-Cezaevi hattı ve Balıkçılarbaşı-İstasyon Viyadüğü güzergahlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Uçaman, belediye tarafından açılan yeni yolların daha etkin kullanılması gerektiğini söyledi.

“Mevcut sistem sorunu daha da büyütüyor”

Diyarbakır’daki trafik sorununun sadece araç yoğunluğundan kaynaklanmadığını, yanlış planlamaların da sorunu büyüttüğünü belirten Uçaman, "Trafik düzenlemeleri kentleşmeye uygun şekilde yapılmalı. Aksi halde Diyarbakır, modern binalara ve gelişen teknolojilere rağmen bir büyük köy olarak kalmaya devam edecek" dedi.
Kentte trafik sorununun çözümü için hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Uçaman, bilinçli hareket edilmediği sürece sorunun derinleşmeye devam edeceğini vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 100 Personel Alacak; İşte Başvuru Şartları

2025-03-04 05:50 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'kaza kurşunu' denilen olay yasak aşk cinayeti çıktı

2025-03-02 14:55 - DİYARBAKIR

Selahattin Demirtaş, uçakla İstanbul'a götürüldü!

2025-03-03 12:14 - GÜNDEM

Diyarbakır | En kalabalık mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak

2025-03-04 00:38 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da iktidar savaşları | Bozo Kemal, Fil Mıho‘yu neden öldürdü?

2025-03-05 00:00 - DİYARBAKIR

Dicle Elektrik’ten borçlu abonelere uyarı: Gerekirse hatlar sökülecek

2025-02-28 11:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde flaş karar; Yeni müdür belli oldu!

2025-03-03 20:58 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da petrol sahasında feci kaza

2025-03-03 14:04 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ilginç olay; Ramazan kolisi ile cezadan kurtuldu

2025-03-04 12:38 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kayıp gençten acı haber geldi

2025-03-01 11:42 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

8 ayda 25 kilo vererek sağlığına kavuştu

11:36 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Şubat ayında 185 şüpheli tutuklandı

11:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 625 milyon liralık proje başladı

09:10 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil 28 ilde siber suç operasyonu: 103 gözaltı

09:04 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Sosyal Destek Başvuruları Artık Daha Kolay

10:15 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Kimler Oruç Tutmamalı? Uzmanlar Uyarıyor

12:06 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da Şubat ayında 185 şüpheli tutuklandı

11:29 - DİYARBAKIR

78 kişinin öldüğü otel yangınında ihmaller zinciri ortaya çıktı

11:06 - GÜNDEM

Diyarbakır | Fiyatını açıkladı kapış kapış satıldı

10:00 - ÖZEL HABER

Öcalan’dan DEM Partili vekillere tarihi mesaj

08:13 - GÜNDEM