?>

Diyarbakır’da sokak köpeğinin ısırdığı çocuğu zar zor kurtardılar

Diyarbakır’da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan erkek çocuğunu komşular kurtardı.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Diyarbakır'da, Kur'an kursuna giderken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Veysel Çakmak (13), yüz, el ve kalçasından yaralandı. Veysel'in amcası Ramazan Çakmak (45), "Komşularımız çocuğu köpekten zar zor kurtarmışlar. Ciddi yaraları var. Yetkililerin sahipsiz köpeklere çözüm bulması lazım" dedi.
 
Tedavisi sürüyor
Olay, 12 Aralık akşamı, Yenişehir ilçesi kırsal Hantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Veysel Çakmak, Kur'an kursuna giderken sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Çakmak'ın çığlıkların duyan mahalleli yardıma koşup köpeğe müdahale ederek uzaklaştırdı. Yüz, el ve kalçasından yaralanan Çakmak, yakınlarının otomobiliyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ailesi sorumlular hakkında şikayetçi olurken, kuduz aşısı yapılan Veysel’in tedavisi sürüyor.
 
'Sahipsiz köpeklere çözüm bulunmalı'
Veysel'i komşularının güçlükle kurtardığını belirten amcası Ramazan Çakmak, "Yüzünde, elinde ve kalçasında ciddi yaralanma var. Çevredeki komşularımız Veysel'in çığlıkları ve köpeğin havlamasıyla durumu fark etti. Çocuğu köpekten zar zor kurtarmışlar. Eğer çocuğu kurtarmasalardı ölebilirdi. Ciddi yaraları var. Zaten boğazını ısırmış olsaydı kurtaramazdık. Yeğenimi apar topar kuzenimin arabasıyla hastaneye getirdik. Ameliyat edildi. Şu an servis odasına alınmış. Yetkililerin sahipsiz köpeklere bir çözüm bulması lazım. Bugün benim yeğenim bu hale geldi, yarın başkasının çocuğu bu hale gelmesin. Çünkü çok sayıda köpek var. Biz şikayetçi de olduk. Yetkililer köpekleri toplasın. Barınaklara koysunlar" diye konuştu. (DHA)
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır usulü Mehir çorbası nasıl yapılır?

2023-12-10 07:45 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın tescilli lezzeti ciğer kebabı nasıl yapılır?

2023-12-12 04:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır lezzetlerinden Ayvalı Kavurma nasıl yapılır ?

2023-12-11 06:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın yöresel yemeği patlıcan dizme nasıl yapılır?

2023-12-08 09:03 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın meşhur yemeği Hedik nasıl yapılır?

2023-12-09 08:19 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın da içinde olduğu 37 ilde operasyon

2023-12-12 08:48 - DİYARBAKIR

Diyarbakır lezzetlerinden kabak borani nasıl yapılır?

2023-12-14 05:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır, Türkiye'nin En Fakir 5 İli Arasında

2023-12-11 19:08 - DİYARBAKIR

2024 yılının rengi belli oldu

2023-12-08 10:28 - GÜNDEM

Diyarbakır’a dev yatırım

2023-12-10 10:13 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Diyarbakırspor'da Ensarioğlu dönemi

20:27 - DİYARBAKIR

Kent Konseyi Ekonomi Meclisi kuruldu

15:31 - DİYARBAKIR

Recep Ağar, Diyarbakır Büro Memur-Sen’de güven tazeledi

14:33 - DİYARBAKIR

Kan bağışı seferberliği Diyarbakır’da devam ediyor

13:52 - DİYARBAKIR

Denetimlerde tarihi geçmiş litrelerce süte el konuldu

13:48 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Mazlum Abdi, Öcalan’ın tarihi açıklamasını yorumladı

21:59 - GÜNDEM

Dünya Basını Öcalan'ın silah bırakma çağrısını nasıl yorumladı?

18:26 - GÜNDEM

Öcalan'ın çağrısına AK Parti'den ilk tepki

17:59 - GÜNDEM

Öcalan: 'Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir'

17:48 - GÜNDEM

Yıllar sonra ilk kare; İmralı Heyeti ile Öcalan görüşmesinden ilk görüntü

16:55 - GÜNDEM