?>

Diyarbakır’da öğrencilerden kültür ve edebiyat dergisi

Diyarbakır'da Ali Emiri Anadolu Lisesi öğrencileri, "Kaplumbağa Dergisi" isimli kültür ve edebiyat dergisinin ikinci sayısını çıkardı.

DİYARBAKIR - 9 ay önce

Ümit ÖZDAL - Ali Emiri Anadolu Lisesi öğrencileri, “Kaplumbağa Dergisi” isimli dergi çıkardı. Liseli gençliğin kültürünü edebiyatla harmanlayan derginin ikinci sayısı çıktı.
Öğrencilerin bireysel çabaları ve Ali Emiri Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmenlerin desteği ile çıkan Kaplumbağa dergisi, henüz oldukça yeni olmasına rağmen çok sayıda okuyucunun ilgisini çekti. Öğrencilerin emeğiyle çıkan dergi ile kendilerini ifade etme fırsatı bulduklarını ve öğrencilere edebiyatı sevdirmek istediklerini söyleyen dergi ekibi, gelecek sayılarda içeriği daha fazla zenginleştireceklerini yansıtan bir eser ortaya koyacaklarını ifade etti.
 
Kaplumbağa Dergisi içeriğinde şiir, hikâye, röportaj, derleme, araştırma ve öykülerin yer aldığı dergi 2. sayısıyla sevenleriyle buluştu. Dergi ekibi, “Geçen sayı matbaa basımı yapılan dergimizin bu yıl ise dergimizi finanse edemediğimiz için sadece dijital baskı yapıp okulun resmi sitesinde yayınladık. Bu durum olumsuz gibi görünse de hiç beklemediğimiz bir olumluluk ortaya koydu. Çünkü dijital olduğu için dünyanın her yerinde ulaşabilirlik artmış, o bakımdan dergimiz beklediğimizin çok daha üzerinde okurla buluştu. Aldığımız geri dönüşler bizi daha çok motive edip bir sonraki sayı adına heyecanlandırdı ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında çıkaracağımız dergiyi sponsorlar aracılığıyla finanse edip bassak bile mutlaka yine sitemizde dijital olarak yayınlamamız gerektiğini gördük. Dergimizin içeriğinde öykü, şiir, araştırma, röportaj, analiz ve kitap incelemeleri yer alıyor. Dergimize özgün olarak bu alanlarda kendi yazılarımızı yazıyoruz. Tasarım, baskı süreci bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Kendi ellerimizle, emeğinizle ortaya çıkardığımız eserleri baskıya dönüştürüyorsunuz ve onlar size bir ürün olarak dönüyor. Bizi bu konuda destekleyen başta okul yönetimi ve öğretmenlerimize, çok teşekkür ederiz. Derginin tüm işleyişi öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Dergide emeği geçen herkesin okul dergisine dokunduğunda kendini bu organizasyonun içinde buldu. Dergi hazırlık ve yayın sürecinde öğrenciler, koordinatör, yazar, bu ekibin bir parçasıdır” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Efsane Başkan Yakut'tan üzücü açıklama

2024-05-29 15:45 - DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde bir ilk

2024-06-01 13:05 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Eğil'de su sorunu çözüldü

2024-05-30 10:22 - DİYARBAKIR

Diyabetin ilk işaretleri ellerinizde ve ayaklarınızda olabilir mi?

2024-05-27 11:49 - SAĞLIK

Ünlü oyuncu Arzu Yanardağ’ı transfer oldu

2024-06-01 14:24 - KÜLTÜR SANAT

Diş sağlığını güçlendiren 5 mucizevi besin!

2024-05-28 16:05 - SAĞLIK

Diş taşı nedir, nasıl tedavi edilir?

2024-05-31 17:13 - SAĞLIK

Diyarbakırlı Çaba, Eros'la zirveyi hedefliyor - (VİDEO HABER)

2024-05-28 15:34 - KÜLTÜR SANAT

Burun tıkanıklığı baş ağrısı yapar mı?

2024-06-02 20:10 - SAĞLIK

LGS' ye son birkaç gün kaldı!

2024-05-30 09:59 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Eş Başkanlardan itfaiyeye destek ziyareti

19:29 - DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi’nin büyük başarısı!

16:47 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri başladı

15:30 - DİYARBAKIR

Maraş’tan Diyarbakır’a kara haber

14:52 - DİYARBAKIR

SON DAKİKA: Narin Güran davasında önemli gelişme: İddianame kabul edildi

14:51 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Cinayet vakalarında endişe verici artış! Yaptırımlar yetersiz mi?

15:13 - ÖZEL HABER

SON DAKİKA: Narin Güran davasında önemli gelişme: İddianame kabul edildi

14:51 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İŞKUR Gençlik Programı kura çekimi yapıldı

14:40 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının Duayenleri Diyarbakır’da buluşacak

14:06 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’ın Kadın Kına Gecesi Geleneği anlatılacak

13:46 - KÜLTÜR SANAT