?>

Diyarbakır’da MSÜ sınavı mağduriyeti

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi fakültelerinde yapılması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanan bölgede öğrencilerin çoğunluğunun sınava girememesine neden oldu.

EĞİTİM - 6 saat önce

ÜMİT ÖZDAL/ÖZDİYARBAKIR HABER - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, Türkiye genelinde 81 ildeki 133 sınav merkezinde bugün yapıldı. Sınava 670 bin 718 aday başvurdu. Ancak, Diyarbakır'da sınav merkezlerinin seçimi ve trafik yoğunluğu nedeniyle birçok aday mağdur oldu.
ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre, sınav için bin 658 bina ve 30 bin 489 salon kullanıldı. Adaylara, ortaöğretim seviyesinde Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 120 soru yöneltildi ve cevaplama süresi 165 dakika olarak belirlendi.
Ancak, sınavın saat 10.00’da başlaması ve adayların bu saatten sonra sınav salonlarına alınmaması, birçok öğrencinin sınava girememesine neden oldu. Diyarbakır’da sınav merkezlerinin büyük bir kısmının Dicle Üniversitesi fakültelerinde toplanması, şehirde trafik yoğunluğunu artırdı. Sınav merkezlerine ulaşmak isteyen öğrenciler, trafik sıkışıklığı nedeniyle büyük zorluk yaşadı. Özellikle üniversite girişinde oluşan yoğunluk, birçok adayın sınav saatine yetişmesini engelledi.
Sınavın başlamasına 15 dakika kalmasına rağmen, içeri giremeyen öğrenciler büyük üzüntü yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Aileler, sınav merkezlerinin belirlenmesindeki yanlışlıklara tepki gösterdi. Diyarbakır’da farklı bölgelerdeki okullarda MSÜ sınavının yapılmaması, birçok öğrencinin uzun mesafeler kat etmesine neden oldu. Veliler, sınavların daha adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini belirterek, bu durumun sadece MSÜ sınavı için değil, ilerleyen süreçte Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için de sorun teşkil edebileceğini vurguladı.
Sınav merkezlerinin belirlenmesindeki yanlışlıklar, öğrencilerin bir yıllık emeğini riske atarken, sınava giremeyen adayların psikolojik olarak olumsuz etkilendiği ifade edildi. Veliler ve adaylar, yetkililerden daha adil ve erişilebilir bir sınav merkezi dağılımı yapılmasını talep etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Öğretmenevi davasında kim ne ceza aldı?

2025-02-19 00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ucuza satılan PTT arazisi ile ilgili yeni gelişme

2025-02-21 00:51 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sağlık skandalı ile ilgili Bakanlıktan açıklama

2025-02-21 01:34 - SAĞLIK

Meteoroloji'den 33 kente uyarı

2025-02-21 06:54 - GÜNDEM

Suç işleyen 15 yaşından küçük çocuklar için yeni sistem geliyor

2025-02-21 07:00 - GÜNDEM

Aile Hekimliğinde yeni dönem: Taşınanlara otomatik doktor atanacak

2025-02-21 07:29 - GÜNDEM

Narin Güran cinayetinde yeni iddianame

2025-02-18 00:10 - DİYARBAKIR

1381 engelli öğretmen ataması için takvim açıklandı

2025-02-19 02:22 - EĞİTİM

TIBBİ SARF MALZEME ALIMI YAPILACAK

2025-02-18 00:18 - RESMİ İLANLAR

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: 31 şüpheli hakkında yeni karar

2025-02-19 02:32 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

MSÜ Sınavı cevap anahtarı erişime açıldı

16:14 - EĞİTİM

MSÜ ve kaymakamlık sınavları yarın yapılacak

10:01 - EĞİTİM

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti

07:12 - EĞİTİM

ÖSYM, pazar günü MSÜ ve kaymakamlık sınavlarını düzenleyecek

12:21 - EĞİTİM

Siyer yarışmasında heyecanlı bekleyiş

21:35 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

AK Parti Diyarbakır tam kadro 8. Olağan Büyük Kongre'de

17:21 - GÜNDEM

Diyarbakır'da hikaye karakterleri örgü oyuncaklara dönüşüyor

14:48 - DİYARBAKIR

Emeklilerin geleceği Diyarbakır’da masaya yatırıldı

14:07 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki Gassal Kursunda tartışmalı açıklama: Eşcinseller Nasıl Yıkanır?

12:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da MSÜ sınavı mağduriyeti

12:03 - EĞİTİM