?>

Diyarbakır’da ‘Kütüphaneler Eşgüdüm toplantısı’ düzenlendi

Diyarbakır’da kütüphane hizmetlerinin daha verimli ve uyumlu şekilde yürütülmesi amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç başkanlığında “Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, kütüphanelerin sorunları ve çözüm yolları ele alındı.

DİYARBAKIR - 1 hafta önce

ÖZDİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’da bulunan tüm kütüphanelerin daha verimli çalışmasını sağlamak, mevcut sorunları tespit edip çözüm üretmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç başkanlığında, Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi hizmet binasında düzenlenen “Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı”nda, yerel ve bakanlık düzeyinde atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Sorunlar masaya yatırıldı

Toplantıya il genelinde hizmet veren kütüphane yöneticileri ve çalışanları katıldı. Görüşmelerde, kütüphanelerin fiziki altyapı eksiklikleri, kitap ve dijital kaynak temini, okuma kültürünün yaygınlaştırılması, personel ihtiyacı ve kütüphanelerin daha aktif kullanılması konuları ele alındı.

Teknolojik alt yapının güncellenmesi gerekiyor

Katılımcılar, özellikle bazı kütüphanelerde bina bakım ve onarım ihtiyaçlarının arttığını, modern kütüphane hizmetleri için teknolojik altyapının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Kütüphane çalışanları, öğrenci ve araştırmacıların taleplerini karşılayabilmek adına daha fazla kaynak sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kütüphaneler dijital çağa uyum sağlamalı

Toplantıda ele alınan konulardan biri de kütüphanelerin dijital hizmetlere entegrasyonu oldu. Online katalog sistemleri, e-kitap erişimi ve uzaktan araştırma olanaklarının geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Kütüphanelerin sadece kitap ödünç verilen yerler olmaktan çıkarılıp, öğrenci ve akademisyenlerin araştırmalarını destekleyen merkezler haline gelmesi gerektiği vurgulandı.
Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, toplantının verimli geçtiğini belirterek, "Diyarbakır’daki tüm kütüphanelerin hizmet kalitesini artırmak için ortak bir yol haritası oluşturuyoruz. Kütüphaneler sadece kitapların olduğu yerler değil, bilgiye erişim noktalarıdır. Sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak için çalışacağız. Yerelde çözülebilecek konuları hızla ele alacağız, Bakanlık düzeyinde çözüm gerektiren konular için de girişimlerde bulunacağız” dedi.

Okuma kültürünü yaygınlaştırma çağrısı

Toplantının önemli başlıklarından biri de kitap okuma oranlarının artırılması oldu. Kütüphanelerin sadece öğrencilere değil, her yaş grubundan insana hitap etmesi gerektiği belirtildi. Okuma etkinlikleri, yazar söyleşileri ve kütüphane günleri gibi faaliyetlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.
Sonuç olarak, Diyarbakır’daki kütüphanelerin mevcut durumu ve geleceğe yönelik projelerin ele alındığı toplantının çözüm odaklı geçtiği belirtildi. Ayrıca, belirlenen sorunların çözümü için işbirliği içinde çalışmaların devam edeceğini vurgulandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da ev yangını: 18 kişi binada mahsur kaldı

2025-02-09 00:17 - DİYARBAKIR

Cinayetin ardından kan donduran paylaşım

2025-02-09 00:56 - ASAYİŞ

TEMİZLİK SARF MALZEMESİ ALIMI İHALESİ

2025-02-13 00:20 - RESMİ İLANLAR

TEMİZLİK MALZEMESİ VE ÜRÜNLERİ ALINACAK

2025-02-13 00:31 - RESMİ İLANLAR

Karayipler’de 7.6 büyüklüğünde deprem

2025-02-09 05:47 - DÜNYA

Yıkılma tehlikesi olan bina tahliye edildi

2025-02-09 05:52 - GÜNDEM

AFAD: Ege'de olabilecek tehlikelerin etkileri ülkemize kadar ulaşabilir

2025-02-09 07:30 - GÜNDEM

SON DAKİKA: Elazığ’da 3.9 büyüklüğünde deprem  

2025-02-14 04:06 - GÜNDEM

Diyarbakır'da Berat Kandili’ne yoğun ilgi

2025-02-14 04:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da şizofren hastası evi ateşe verdi

2025-02-13 07:04 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da hikaye karakterleri örgü oyuncaklara dönüşüyor

14:48 - DİYARBAKIR

Emeklilerin geleceği Diyarbakır’da masaya yatırıldı

14:07 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki Gassal Kursunda tartışmalı açıklama: Eşcinseller Nasıl Yıkanır?

12:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 287 ilaçlama personeline eğitim verildi

09:41 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR

Amedspor maçında ilginç görüntüler: Battaniye ile maça geldiler

22:25 - SPOR

Amedspor’un aklı Esenler Erokspor’da

22:14 - SPOR

Diyarbakır | Ensarioğlu ailesi AK Parti'de buluştu

19:21 - POLİTİKA

Amedspor zayıf rakibini rahat geçti: 4-0

17:54 - SPOR