?>

Diyarbakır'da huzur ve gelişim rüzgarı esti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, bölgenin son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içinde olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Dilek AKİN - Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Cevdet Yılmaz, Vali Ali İhsan Su ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Valilik ziyaretinin ardından basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Yılmaz, daha sonra Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen "Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Uluslararası Kongresi"ne katıldı.
Konuşmasında, bölgede bölgesel milliyetçilik anlayışının olmaması gerektiğini ve herkese fırsat eşitliği ve hakkaniyetli hizmet sunma hedeflerinin önemini vurgulayan Yılmaz, güven ve huzur ortamının demokrasi, kalkınma, kültür ve yaşam kalitesi için önemli olduğunu dile getirdi.
Yılmaz, terörün bölgedeki insanlar üzerindeki zararlarını da vurgulayarak, teröre karşı kararlı mücadelenin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır'ın ideolojik çatışmalardan ziyade gelecek projelerine ve hizmetlere odaklanması gerektiğini ifade etti.
 

Diyarbakır-Erbil uçuşları başlıyor

Yılmaz'ın açıklamaları arasında önemli bir müjde de yer aldı. Ulaştırma Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda Diyarbakır-Erbil uçuşlarının başlatılacağı duyuruldu.
Toplantıda ayrıca, bölgedeki deprem sonrası yapılan çalışmalar ve tarımsal ve sanayi alanlarındaki gelişmeler hakkında da bilgi verildi. Yılmaz, Diyarbakır'ın daha fazla kalkınması ve gelişmesi için yapılan yatırımların devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Son olarak, Yılmaz, uluslararası arenada yaşanan olaylara da değinerek, Gazze'deki insanlık dışı durumu eleştirdi ve herkesin bu tür olaylardan ders çıkarması gerektiğini belirtti.
Kongreye, Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve çeşitli kurum temsilcileri ile öğrenciler de katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Üniversite mezunu Ramazan Hoca

2024-02-11 11:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Hasır Bilezik: Tarihi, Yapımı ve motifleri

2024-02-14 15:10 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İzol Aşiretinin Muhteşem Düğünü

2024-02-12 12:25 - DİYARBAKIR

Karanfil Bezeli Elma: Kürt kültüründe aşkın ve barışın sembolü

2024-02-15 08:38 - DİYARBAKIR

Buzullar Eriyor, Ayılar Açlıktan Ölüyor!

2024-02-14 13:31 - GÜNDEM

Aşk Adası yayınlanmadan RTÜK’ün radarına takıldı!

2024-02-16 08:58 - KÜLTÜR SANAT

Michael Jackson'ın hayatını anlatan filmden ilk görsel yayınlandı

2024-02-15 18:44 - KÜLTÜR SANAT

Türkiye'nin Altın Damarları: İşte Altın Madenlerinin Listesi

2024-02-13 17:21 - GÜNDEM

Halit Aydın, Dicle Belediye Başkan Adayı Olarak Yola Çıktı!

2024-02-10 13:46 - DİYARBAKIR

Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Demet İçin Anma Töreni

2024-02-13 16:29 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Ramazan ayı öncesi denetimler başladı

15:49 - DİYARBAKIR

DİSKİ’den Tarihî camilerde kapsamlı temizlik

13:44 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ramazan ayına özel eczane düzeni

13:22 - DİYARBAKIR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ramazan ayında günlük 4 bin 300 kişiye iftar verecek

13:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Tabip Odası'ndan şok iddiayla ilgili açıklama

13:06 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

TBMM’de 4 milletvekili için dokunulmazlık süreci başladı

16:28 - POLİTİKA

Bakanlık onayladı:-İmralı heyeti, yarın Öcalan ile görüşecek

16:03 - POLİTİKA

AFAD duyurdu: Ege yine sallandı

15:40 - GÜNDEM

Diyarbakır Tabip Odası'ndan şok iddiayla ilgili açıklama

13:06 - DİYARBAKIR

Diyarbakır | Bağlar’ın Geleceği masaya yatırılıyor

12:47 - DİYARBAKIR