Diyarbakır'da Eş Başkan Hatun'dan ortak proje çağrısı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Surname Mezopotamya Yılın Spor Ödülleri töreninde kurum temsilcilerine çağrıda bulunarak, 'Bütünleştirici gücün bir pençesi olarak hep birlikte spor alanını güçlendirelim' dedi.
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Surname Mezopotamya Yılın Spor Ödülleri için Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.
Eş Başkan Hatun: Kurumlar ortaklaştığında hizmet verebilme gücüne erişebilir
Törende konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, katılımcıları selamlayarak, kendisinin de Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği mezunu olduğunu belirtti. Üniversitenin iyi bir potansiyele sahip olduğunu, ancak eksik bir noktanın olduğunu ifade eden Hatun, “Bu kentin kurumları, bir bütünüyle ancak ortak hareket ettiğinde belediye, üniversite, diğer kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri olması gerektiği noktada hizmet verebilme gücüne erişebilirler. Tam anlamıyla asıl güç o zaman ortaya çıkıyor. Dicle Üniversitesi de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de diğer kurumlar da tek başına birer kurumdur, doğrudur. Ama birlikte projelerinde, bu kentte, insana ve geleceğimize yaklaşımda da birlikte ortak hareket ettiğinde daha güzel anlam bulur ve başta gençlerimiz, geleceğimiz ve kentimiz, dünyanın bir her tarafında daha iyi tanınır bir noktaya gelebilir” dedi.
‘Spor toplumlara barışı, özgürlüğü, kardeşliği getirir’
Surname Dergisi’nin düzenlediği etkinliğin, toplum içinde bir farkındalığı yaratmak ve kurumları bir araya getirmek açısından değerli olduğunu kaydeden Hatun, şöyle konuştu: “Spor futboldan ibaret değildir. Bir sistemin holiganizm üreten aracı olmamalıdır. Bizim spora bakış açımız böyle değildir. Bütün spor dallarında bireyin, hocamızın dediği gibi sağlamdan tutun bu tür organizasyonlara gelene kadar bütün iletişim ağlarının bir bütününe hizmet edebilecek bir alandır. Biz diyoruz; spor toplumlara barışı, özgürlüğü, kardeşliği getirir. Ama holiganizm, düşmanlık örgütlemek dışında, kutuplaşma yaratması dışında hiçbir anlam ifade etmiyor. Yani sporun ruhuna yakışmayan, tıpkı bizi bugün buraya getirip bir araya getiren bu dostluğu, özünden kopmuş noktasına götürüyor.”
‘Sporun dostluk ruhunu seviyoruz’
Büyükşehir Belediyesi olarak spora vermiş oldukları katkıyı da bu temelli esas aldıklarını ifade eden Hatun, “Sadece kendi alanımızda da, belediyeye bağlı spor alanlarda da en az hizmeti futbola yaptık. Diğer spor alanlarının daha güçlenmesi, kentimizin bu alanda da iyi noktalara gelmesi için spor daire başkanımız ile görüşebilirsiniz. Size tartışmalarımızı, fikirlerimizi, düşüncelerimizi bu konuda neler yaptığımızı anlatsın. Detaya girmiyorum ama ben bir kez daha söyleyeyim; bir gün bile bu Büyükşehir Belediyesinin Eş Başkanı olarak kalksak, biz sporun spor alanındaki kısmını, holiganizmden uzak bu dostluk ortamını, bu kardeşliği, bu barışı, kurumları bile yakınlaştıran, birlikte çalışabilecek becerileri oluşturan olan ruhunu seviyoruz ve bu ruhu desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
‘Birlikte bu alanı güçlendirelim’
8 aydır belediyeye geldiklerini ve olağan bir belediyeyi teslim almadıklarını kaydeden Hatun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olağanüstü durumlar var, bizden önceki kayyım yönetimi maalesef bu alanları eksik bırakmış. Biz eksik kalan yerleri tamamlamaya çalışıyoruz. Geldiğimizde birçok spor teşviklerimiz maalesef enkaza dönüştürelerek hafriyat alanı gibi değerlendirilmiş. Biz bunları başta sokak aralarındaki spor kortlarımız olmak üzere hepsini temizledik, o mahallede yaşayan çocuklar ve gençlere hizmet edebilecek, yeniden eski statüsüne gelen bir alan yarattık. Şimdi bir kez daha sizin aracılığınızla vesile oldunuz diye söylüyorum. Sayın Gençlik İl Müdürlüğümüz, Sayın Rektörüm, BESYO’nun (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) değerli hocaları, biz bu kentin spor alanında, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak düzeyde alanlar yaratmak zorundayız hep birlikte. Biz varız, gençlerimiz de şahit olsun. Bizler de sizler de tek başınıza bunu başaramazsınız. Ancak bu meseleyi hep birlikte kendimize dert edip, birlikte ortak projelerle kentimizde, bütün spor alanlarında, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak düzeyde spor alanını güçlendirip destekleyebiliriz. Ben sözünü veriyorum, ancak birlikte bu alanı besleyebiliriz. İlk adım biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden. İlk adımı atıyoruz ve Sayın Rektörümüzden, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzden, BESYO’nun değerli hocalarından, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve sivil toplumun değerli temsilcilerinden, sizlerle bu bütünleştirici gücün bir pençesi olarak hep birlikte bu alanı güçlendirelim.”
Eş Başkan Hatun’a spora destek ödülü verildi
Konuşmaların ardından spora katkı sağlayan kurumlar ve kişiler ile başarılı performans sergileyen sporcular, antrenörler ve takımlara “Bölgesel Başarı Ödülleri”, “Diyarbakır Spor Ödülleri” “Yılın Özel Ödülleri”, “Yılın En İyi Sporcu Ödülleri” ve “BESYO Başarı Ödülleri” takdim edildi.
Eş Başkan Doğan Hatun, Amedspor Kulüp Başkanvekili Elif Turan'a “Bölgesel Başarı Ödülü”nü; ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çoban ise Eş Başkan Hatun'a, Büyükşehir Belediyesinin spora desteği nedeniyle “Diyarbakır Spor Ödülü”nü verdi.
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aytaç Coşkun, ASKF Başkanı Remzi Dayan ve yönetim kurulu üyeleri, TÜFAD Başkanı Abdussamed Karataş, Dicle Üniversitesi BESYO Müdürü Hasip Özaltaş’ın da katıldığı törende Eş Başkanı Hatun’a; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan eşlik etti.