?>

  Diyarbakır’da çiftçilere karpuz fidesi dağıtıldı  

  Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle, Diyarbakır’da çiftçiye 115 bin adet karpuz fidesi dağıtıldı.   Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile üretim yapan çiftçilerin yüzü gülecek.

DİYARBAKIR - 2 yıl önce

   Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP), Karpuz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi çerçevesinde yüzde 75 hibe ve yüzde 25’i de çiftçi katkılı olmak üzere toplam 115 bin karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.
  Güzelköy Mahallesi'nde düzenlenen programa, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Müdür Yardımcıları Mustafa Korkutan ve Mehmet Şefik Türker ile şube müdürleri, Ziraat Odaları Koordinatörü Cevat Delil ve ilçe ziraat odalarının başkanları ile kentteki üreticiler katıldı.
  Vali Su burada yaptığı konuşmada, Tarım Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilere yardımcı olmaya, destek vermeye devam ettiklerini söyledi.
 ‘Karpuz üretiminde birinci sıradayız’
 İki gün önce 169 ton Karacadağ Çeltik Tohumunu çiftçilerle buluşturduklarını anımsatan Vali Su, sözlerine şöyle devam etti:
  “Diyarbakır Karpuzumuz hepinizin malumudur meşhur ve tescilli bir ürünümüz ama onun dışında biz normal karpuzu da yetiştiriyoruz ve karpuz yetiştiriciliğinde de çok önemli bir yere sahibiz. Ülkemiz, Çin’den sonra karpuz üretiminde dünyada ikinci sırada, Diyarbakır ili olarak da bölgemizde karpuz üretiminde birinci sıradayız. Bu çerçevede çiftçilerimize destek olmaya, özellikle tarım arazilerinin etkinleştirilmesi projesi kapsamında karpuz ürününün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde de çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu anlamda şu anda ilimizde üreticilerimize 115 bin den fazla karpuz fidesini yüzde 75’i hibe olmak üzere dağıtımını gerçekleştiriyoruz.”
‘ Amaç daha çok üretim sağlamak’
 Vali Su konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnşallah bu yaptığımız çalışmalarla çiftçilerimizin daha çok üretim yapmasını sağlamaya yönelik gayretlerimizi sürdürmüş olacağız. Üretim yapan tüm çiftçilerimize bol kazançlar, bereketli günler diliyorum, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Yüzde 75 tarım bakanlığımız destekli yüzde 25 çiftçi katkılı olan 1 milyon 155 bin bütçeli bu projemiz hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.(İHA)
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Meşakkatli 'Kenger' mesaisi başladı

2023-04-26 12:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Devegeçidi Baraj Gölü'ndeki doluluk oranı arttı

2023-04-27 11:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakırlı imam, artık kaymakam!

2023-04-28 16:28 - DİYARBAKIR

Bitlis’te 5 Metrelik Kar Tünelleri

2023-04-24 10:59 - GÜNDEM

Bahar alerjisi ve deri hastalıklarına dikkat

2023-04-25 17:26 - SAĞLIK

Şırnak’ta trafik kazası

2023-04-23 13:38 - GÜNDEM

Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Uzatılıyor

2023-04-23 16:27 - EKONOMİ

“Milletimiz, Parlementer’ Sistem İçin İradeyi Teslim Edecektir"

2023-04-23 16:28 - POLİTİKA

105 araç ve 986 personelle dezenfekte çalışması

2023-04-26 12:56 - SAĞLIK

Kiraz bahçelerinde eğitim yapıldı

2023-04-23 14:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Diyarbakır’da silahlı kavga: Bir kişi ağır yaralandı

00:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da iktidar savaşları | Bozo Kemal, Fil Mıho‘yu neden öldürdü?

00:00 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 10 yıldır aranan cinayet zanlısı yakalandı

23:03 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da gönül sofrası

21:00 - DİYARBAKIR

Yeniyüzyıl Partisi Diyarbakır’da yeniden yapılanıyor

20:55 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Amedspor maçında kadınlardan tribün şov

01:17 - SPOR

Diyarbakır’da iktidar savaşları | Bozo Kemal, Fil Mıho‘yu neden öldürdü?

00:00 - DİYARBAKIR

Amedspor tat vermiyor; Play-Off'ta tehlike çanları

22:43 - SPOR

Diyarbakır’da gönül sofrası

21:00 - DİYARBAKIR

DEM Parti siyasi parti turlarına başlıyor

17:41 - GÜNDEM