?>

Diyarbakır'da 3 yıllık husumet iş adamının arabuluculuğuyla son buldu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, Yeşil ve Irmak aileleri arasındaki 3 yıllık husumet, iş adamı Mustafa Çubuk, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderlerinin çabalarıyla barıştırıldı.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

 Merkez Bağlar ilçesi Gömmetaş köyünde oturan Irmak ailesi ve Topraktaş köyünden Yeşil ailesi arasında çıkan husumette 1 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Siyasi parti temsilcileri, iş adamı Mustafa Çubuk ile kanaat önderleri Cafer Çubuk, İzzet Çubuk, Adil Çubuk, Zeynel Çubuk, Halil Cidal ve Ahmet Sankur'un araya girmesiyle husumetin son bulması için yapılan görüşmeler barışla sonuçlandı. Barış yemeğinde bir araya gelen taraflar, salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştı. 
  Karacadağ bölgesinde depremin ardından dev yatırım yapan Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk, barış komisyonu kurduklarını belirterek, bölgede aralarında husumet bulunan ailelerin barışması için aracı olacaklarını söyledi. Çubuk, “Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki kırsal Karacadağ bölgesinde malumunuz deprem sonrası 10 bin kişinin iş sahibi olabileceği dev yatırımın çalışmalarını başlattık. Bunun yanı sıra şimdi de bazı köylerimizde ve aşiretler arasında küskünlükler ve kan davaları mevcut. Yüzyıllardır maalesef süren kan davaları da mevcut. Biz de bölgemiz için Çubuk ailesi olarak bir barış komisyonu kurup sadece yatırımlarla kalmayıp, aileler arasındaki barışı sağlayacağız inşallah” dedi.
 
  “Diyarbakır'da tüm küskün aileleri barıştırmaya hazır”
  Kan davalarını bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çubuk, “Irmak ve Yeşil ailesi arasında yaklaşık 3 sene önce bir kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı. Bundan dolayı yıllardır aileler maalesef çocuklarını okutamıyordu. Biz de Allah'a hamdolsun yatırımlarımızı devam ettirirken, bu iki ailemizin barışını sağlamış olduk. Maalesef iki genç arasında çıkan kavga aşiretlerin de dahil olmasıyla büyüyor. Biz de bunların yaşanmaması için, bölgemizdeki ailelerin daha huzurlu olabilmesi için barış komisyonumuz Diyarbakır'da tüm küskün aileleri barıştırmaya hazır. Biz, Çubuk ailesi olarak geçmişte dedelerimiz sürekli barış elçisiydi. Son zamanlarda bunu daha da hızlandırarak bölgedeki yaşanan kan davalarını bitirmek için geleneğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.
 
Haftanın Öne Çıkanları

Hey Döner Dağkapı Şubesi Hizmete Girdi

2024-01-21 16:55 - DİYARBAKIR

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kulp'taki İmam Hakkında İnceleme Başlattı

2024-01-20 18:00 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Gururu Hacıbaba Pastaneleri Avrupa Pazarına Açılıyor!

2024-01-20 10:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam

2024-01-21 20:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır ve Manisa'da Coşkuyla Karşılanan Terfi

2024-01-19 17:55 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şok İntihar: İmam Canına Kıydı!

2024-01-16 23:31 - DİYARBAKIR

Ömer Dizisinde Şok Veda Haberi!

2024-01-16 14:06 - KÜLTÜR SANAT

Alper Gezeravcı'nın Uzay Görevi: Kapsülün 12.19'da kenetlenmesi bekleniyor

2024-01-20 08:47 - TEKNOLOJİ

Diyarbakır’da ‘Taktir’ belgesi getiren öğrencilere bedava döner

2024-01-20 11:23 - DİYARBAKIR

FIFA Yılın En İyileri 2023 Ödülleri Açıklandı!

2024-01-16 11:36 - KÜLTÜR SANAT

İlgili Haberler

Diyarbakır'da sahte alkol operasyonu

21:23 - DİYARBAKIR

Abdullah Öcalan'ın açıklaması Diyarbakır'da dev ekranlarda verilecek

21:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da anne ve babasını öldüren şüpheli tutuklandı

18:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Kadın Yaşam Merkezlerinde 8 Mart  coşkusu

18:24 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının duayenleri D.Ü.’de buluştu

18:19 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Ramazan sofraları çiğköfte ve halka tatlıyla şenlenecek

05:25 - ÖZEL HABER

Kandilli duyurdu: Deprem oldu

01:55 - GÜNDEM

‘Öcalan'ın açıklamasından sonra PKK Kongresi toplanacak’

00:52 - GÜNDEM

İmralı Heyeti Öcalan'a gidiyor: 7 kişilik heyette kimler var?

00:08 - GÜNDEM

Battaniye ile maç izlemişti; Amedspor minik Ecrin’i ağırladı

22:08 - SPOR