?>

Diyarbakır annelerinin mücadelesine 3 Eylül'de büyük destek çağrısı!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, çocuklarının PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Ataman, 3 Eylül 2024 tarihinde annelere "destek" çağrısında bulundu.  

DİYARBAKIR - 6 ay önce

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi bin 814'üncü gününde kararlılıkla devam ediyor. Şimdiye kadar 55 aile evladını terörün pençesinden kurtardı. 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, HDP il başkanlığı önünde evlatları için mücadele veren aileleri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Ataman, ailelerle tek tek görüştü.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ataman, 3 Eylül 2024 tarihinde milletvekillerine ailelere 'destek' çağrısında bulundu. Suna Kepolu Ataman, "Bugün Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşma mücadelesinin altıncı yıl dönümündeyiz. Tek talepleri evlatlarına kavuşmak olan ailelerimizin; 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan nöbet süreçleri, çocuklarının bir gün geri döneceğinin ümidiyle, kararlılıkla ve inançlarından ödün vermeden devam ediyor. Diyarbakır anneleri, evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla korku duvarlarını yıktılar. Bugüne kadar 55 aile çok şükür evlatlarına kavuştu" dedi.
Nöbetteki ailelerin her daim yanlarında olacağını ifade eden Ataman, "Söz konusu evladı olduğunda, 'beşiği sallayan dünyayı sallar' diyen annelerin cesaretinin yenemeyeceği hiçbir örgüt, hiçbir kötülük yoktur. 3 Eylül 2024 tarihinde, Diyarbakır annelerinin yıl dönümünde her zamankinden daha güçlü bir şekilde sesimizi yükseltelim. Umut dolu yüreklerle bir araya gelelim ve evlat nöbetimizin amacına ulaşmasını dileyelim. Unutmayalım ki, bizim mücadelemiz tüm evlatlar içindir. Bin 814 gündür devam eden bu sabırlı mücadelede kahraman annelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Son olarak Ataman, şunları kaydetti:
"Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerimizin özellikle kadın milletvekillerini ve çağrımıza kulak veren herkesi bu onurlu mücadeleye destek vermeye, annelerimizin yanında durmaya davet ediyoruz."
 
 
 
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’de can kaybı yükselmeye devam ediyor

2024-08-19 15:02 - DÜNYA

Diyarbakır'da trafik kazasında ağır yaralanan kadın ambulans helikopterle hastaneye nakledildi

2024-08-19 13:12 - DİYARBAKIR

Amedspor ve TFF başkanlarından Diyarbakır'da ortak basın açıklaması

2024-08-19 15:13 - DİYARBAKIR

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Diyarbakır'da sürpriz ziyaret

2024-08-19 13:24 - DİYARBAKIR

Genç kadını defalarca bıçaklayan koca, 2 çocuğunu alıp kaçtı!

2024-08-19 16:35 - GÜNDEM

12. Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

2024-08-19 16:16 - KÜLTÜR SANAT

Mardin'de kaçak telefon krizi: Yurtiçi kargo çalışanlarına saldırı!

2024-08-16 14:41 - BÖLGE

Gençler için unutulmaz kültür ve doğa gezisi

2024-08-18 12:29 - KÜLTÜR SANAT

Meclisteki saldırıya dair DEM Parti’den sert tepki

2024-08-16 16:10 - POLİTİKA

DEM Parti'li Ayan'dan "Aile Hukuku Değerlendirme Kurulu"na tepki

2024-08-16 14:57 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da hikaye karakterleri örgü oyuncaklara dönüşüyor

14:48 - DİYARBAKIR

Emeklilerin geleceği Diyarbakır’da masaya yatırıldı

14:07 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki Gassal Kursunda tartışmalı açıklama: Eşcinseller Nasıl Yıkanır?

12:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 287 ilaçlama personeline eğitim verildi

09:41 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR

Amedspor maçında ilginç görüntüler: Battaniye ile maça geldiler

22:25 - SPOR

Amedspor’un aklı Esenler Erokspor’da

22:14 - SPOR

Diyarbakır | Ensarioğlu ailesi AK Parti'de buluştu

19:21 - POLİTİKA

Amedspor zayıf rakibini rahat geçti: 4-0

17:54 - SPOR