?>

Diyarbakır’a 10 milyar TL'lik dev yatırım   

Diyarbakır'a 10 milyar TL'lik yatırımda hummalı çalışma devam ediyor. 10 bin kişinin istihdam edeceği projeyle Karacadağ'ın püskürttüğü lavlarla kapattığı bölge sanayiye kazandırılıyor.  

DİYARBAKIR - 8 ay önce

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, 10 milyar TL'lik bütçe ile inşa edilmesi planlanan İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri projesi için elektrik ve su tesisatlarının çekilmesinin ardından altyapı kazı çalışmaları devam ediyor. Yol düzenlemesinin bittiği proje, blokların inşa edilmesiyle hız kazanacak.
Dev yatırımın planlandığı bin dönüm arazide, hastane, spor tesisleri, idari binalar, oteller, cami ve 1200 ticari iş yeri gibi birçok tesis inşa edilecek. Doğup büyüdüğü bölgeye yatırım yapan proje sorumlusu ve Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Karacadağ bölgesinde sanayileşmenin arttığını ve geri dönüşüm, eğitim, sağlık gibi birçok hizmeti içerecek bir sanayi bölgesi oluşturacaklarını belirtti.
Yaklaşık bin 200 iş yerinin bu projede yer alacağını ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Çubuk, “Bir sene önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan ihale yoluyla Oğlaklı Mahallesinde bin dönümlük atıl araziyi aldık. Bu tabi ki esnafımız desteğiyle oldu. Oğlaklı Mahallesinin bulunduğu konumda ben doğup büyüdüm. Karacadağ bölgesine yatırım yapalım dedik. Zamanında buradan ne insan ne de hayvan geçerdi. Şimdi ise çok şükür devletimizin desteğiyle çok güzel yatırımlar yapılıyor. Aynı zamanda yeni yapılan TOKİ evlerine de yakın bir bölgede yeni bir ilçe kuruyoruz. Biz de kooperatif olarak buraya büyük bir sanayi kuruyoruz. Devam ettiğimiz projede iş alanları, oteller, hastaneler, okullar, dükkanlar gibi birçok kişiye iş fırsatı doğacak. Ruhsatlarımızı da çok şükür aldık” dedi.
Kısa bir süre sonra blokların dikileceğini dile getiren Çubuk, “Şu anda makinelerimiz altyapı kazılarını gerçekleştiriyor. Bir yıl içerisinde bin dönümlük arazide yollarımızı açtık, projelerimizi onaylattırdık. Hafriyatları döküm alanına döküyoruz. Elektrik, su ve giderleri çektik. Allah izin verirse kısa bir süre sonra bloklarımızı dikmeye başlayacağız. Memleket ve ülkemiz için bu projeyle çok güzel iş imkanları doğacak. Burası taşlık bir alan olduğu için tarım işiyle de uğraşılamıyordu. Biz de bu projeyle 10 bin kişiye iş istihdamı sağlamış olacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Karacadağ bölgesinde ilk ve büyük bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu proje için bize yol açan devlet büyüklerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü burada halkımıza çok güzel projeler sunuyoruz” diye konuştu.
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da inşaata çıkan adam intihar etti

2024-06-24 16:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın lezzeti ve sıcaklığı Canlar Ocakbaşı’nda

2024-06-26 13:50 - DİYARBAKIR

Beyin kanaması neden olur?

2024-06-25 14:24 - SAĞLIK

Yol çöktü, tarihi yapı ortaya çıktı

2024-06-23 18:50 - KÜLTÜR SANAT

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda yeni düzenleme

2024-06-27 13:28 - EĞİTİM

Diyarbakır'da Türkiye LGS birincisi: Beren Savar

2024-06-28 13:05 - DİYARBAKIR

Diyarbakır Kulp Belediyesi işçilerine müjdeli haber

2024-06-26 11:45 - DİYARBAKIR

İstanbul'da gece yarısı 4 katlı bina çöktü!

2024-06-27 06:53 - GÜNDEM

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklara karşı yeni kaçış noktası: Yeşil Çınar

2024-06-24 06:39 - DİYARBAKIR

Çarpık dişler büyük problem yaratıyor

2024-06-23 13:15 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Dicle Üniversitesi’nin büyük başarısı!

16:47 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri başladı

15:30 - DİYARBAKIR

Maraş’tan Diyarbakır’a kara haber

14:52 - DİYARBAKIR

SON DAKİKA: Narin Güran davasında önemli gelişme: İddianame kabul edildi

14:51 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İŞKUR Gençlik Programı kura çekimi yapıldı

14:40 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Cinayet vakalarında endişe verici artış! Yaptırımlar yetersiz mi?

15:13 - ÖZEL HABER

SON DAKİKA: Narin Güran davasında önemli gelişme: İddianame kabul edildi

14:51 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İŞKUR Gençlik Programı kura çekimi yapıldı

14:40 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının Duayenleri Diyarbakır’da buluşacak

14:06 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’ın Kadın Kına Gecesi Geleneği anlatılacak

13:46 - KÜLTÜR SANAT