?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Batı Şeria'nın Nablus kentinde işgalci askerler tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM - 5 ay önce

Ayşenur Ezgi Eygi'nin baba evini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi ve dedesi Şerif Eygi'ye taziyelerini iletti. Eygi'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Erbaş, Eygi'ye yaptığı duanın ardından baba Mehmet Suat Eygi'ye Kur'an-ı Kerim hediye etti.
 
Şehit Ayşenur Ezgi Eygi'ye rahmet dileyen Başkan Erbaş, "Rabbim mekanını cennet, derecesini ali eylesin. Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebe. Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) komşu olur inşallah." dedi.
 
"Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösteriyor"
 
Ayşenur Ezgi Eygi'nin insanlık mücadelesinin verildiği Filistin'de şehit olmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Erbaş,7 Ekim'den bu yana yaklaşık bir yıldır zalimlerin katletmeye devam ettiğini ifade etti.
 
Erbaş, "İnşallah bu vesileyle Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın orada şehit olması dünya kamuoyunu Gazze'ye döndürme noktasında bir farkındalık oluşturur. Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösterir." dedi.
 
"Dünya buna kör ve sağır"
 
Başkan Erbaş, "Bir aktivist olarak mazlumların yanında yer alan, elinde fotoğraf makinesinden başka bir şey olmayan, sadece sesini dünyaya duyurmak isteyen bir masumu dahi canice şehit ettiler zalimler. Dünya kamuoyu bunu görmeli… Orada Ayşenur kızımız gibi nice gazeteciler, nice medya mensupları katlediliyor ve dünya buna kör ve sağır. Dünyanın kör ve sağır oluşunun en büyük göstergelerinden, ispatlarından birisi de işte Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın orada vahşice, canice katledilmesi, şehit edilmesi. Biz tekrar milletimize baş sağlığı diliyoruz, şehit ailesine baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Narin'in annesi neden susuyor?

2024-09-14 09:15 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın mezarı yapıldı

2024-09-16 14:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da "AY" Hattı Oğlaklı TOKİ Konutlarına Uzatıldı!

2024-09-17 13:09 - DİYARBAKIR

Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi

2024-09-16 17:53 - DİYARBAKIR

Miss Turkey 2024 birincisi Bingöl’e atandı!

2024-09-16 11:27 - GÜNDEM

Ensarioğlu, Amca Salim Güran’ı Meclis’te ağırlamış

2024-09-19 06:07 - DİYARBAKIR

Narin'in mezarı şehitliğe taşınsın isteği

2024-09-15 14:29 - DİYARBAKIR

Yurtlara başvuranlar açıkta kalmıyor

2024-09-15 12:04 - POLİTİKA

LGS puanları yeniden hesaplanacak

2024-09-13 16:48 - EĞİTİM

Alzheimer tehlikesi

2024-09-15 12:37 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Evlenen çiftlerin sayısında artış

10:47 - GÜNDEM

CHP’den Kağızman’a Kayyum atanmasına tepki

09:32 - GÜNDEM

Ardahan-Şavşat ile Damal-Posof-Türkgözü yolu ulaşıma kapandı

09:00 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor

08:24 - GÜNDEM

DEM Partili Kağızman Belediyesi’ne kayyum atandı

07:49 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik'ten üniversite öğrencilerine kariyer fırsatı

10:42 - DİYARBAKIR

Fotoğraf sanatçıları Ashab-ı Kehf ve Birkleyn Mağaraları'nda buluştu

10:01 - DİYARBAKIR

CHP’den Kağızman’a Kayyum atanmasına tepki

09:32 - GÜNDEM

DEM Partili Kağızman Belediyesi’ne kayyum atandı

07:49 - GÜNDEM

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR