?>

Deprem Bölgesindeki İllerde 131 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adıyaman’da çeşitli temaslarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adıyaman Valiliği ziyareti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

BÖLGE - 2 yıl önce

Seyfettin EKEN - Yaşanan deprem felaketi sonrasında adli işlemlerin aksamaması için deprem bölgesine gönüllü personeller ile hakim ve savcı takviyesi yaptıklarını söyleyen Bakan Tunç, deprem bölgesinde olan illerde 131 yeni mahkeme kurulduğunu da ifade etti.

 

Bakan Tunç, deprem soruşturmalarının süratle gerçekleştirildiğini, binalardaki incelemeler ve karot örneklerinin alınmasına yönelik hızlı çalışma yapıldığını anlatarak, "Hasar tespitleri ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken diğer yandan da cezai soruşturmalar devam etti. Bu anlamda da 1757 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 351 kişi tutuklandı. Soruşturmalar devam ediyor" diye konuştu.

 

Deprem bölgesindeki adli hizmetlerin aksamaması için önemli tedbirler aldıklarını dile getiren Bakan Tunç "Önümüzdeki günlerde de yine hakimler ve savcılar yaz kararnamesi kapsamında deprem bölgesinde hakim, savcı takviyesini gerçekleştirerek buradaki gerek cezai soruşturmaların gerekse idari, hukuki, yargıyla ilgili konuların gecikmeden karara bağlanması hususunda gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinde olan illerimizde 131 yeni mahkeme kurduk, 2 adli yargı istinaf mahkemesi kurduk ve bu mahkemelerle hem istinaf süreci hem yerel mahkemeler anlamında kararların hızlı şekilde verilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

15 ADALET SARAYININ YIKIMINA KARAR VERİLDİ

 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi'nin (CEKUT) de deprem bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını hatırlatan Tunç, bu ekibin çok sayıda vatandaşı enkaz altından kurtardığını söyledi.

 

Deprem bölgesinde hasar gören cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin başka illere nakledildiğini dile getiren Bakan Tunç, 15 adalet sarayının, adalet binasının ağır hasarlı olması nedeniyle yıkımına karar verildiğini bildirerek, şöyle devam etti: "Bir adalet binamız orta hasarlıydı onun çalışmaları devam ediyor. 48 binamız az hasarlıydı, 43 binamız da hasarsızdı. Az hasarlı binalarımızın tamamını süratli şekilde tadilatlarını gerçekleştirerek adalet hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağladık. Adalet Bakanlığı olarak bugüne kadar depremden etkilenen illerimize 500 milyona yakın ödenek aktardık."
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor'un yeni yönetimi

2023-07-02 18:08 - SPOR

Diyarbakır’da sokak acuru

2023-07-03 15:11 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’a villa kent

2023-07-07 14:29 - DİYARBAKIR

Enkaz kent Hatay'da kavun yüzleri güldürdü

2023-07-04 16:41 - EKONOMİ

İmamımız geri gelene kadar yeni cami’ye gitmeyeceğiz

2023-07-04 13:43 - DİYARBAKIR

 Diyarbakır ciğeri rekor kırdı 

2023-07-03 15:03 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Down Sendromlular İçin Cafe Açılacak

2023-07-03 11:45 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ‘Surlarda Diriliş’ restorasyon ihalesi yapıldı

2023-07-05 13:19 - DİYARBAKIR

Amedspor’un başarılı oyuncusu takımdan ayrıldı

2023-07-02 15:14 - SPOR

Engellere rağmen var olan kadın futbolcu!

2023-07-05 14:22 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Durdurulan araçta 2 kilogram skunk ele geçirildi

10:51 - BÖLGE

Gece yarısı 2 işyerinde yangın çıktı 

09:25 - BÖLGE

Mardin'deki kavgada hazin son

22:22 - BÖLGE

Nadir görülen beyaz gelincik görüntülendi

18:07 - BÖLGE

Harput'un karlı yüzü

16:12 - BÖLGE

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik'ten üniversite öğrencilerine kariyer fırsatı

10:42 - DİYARBAKIR

Fotoğraf sanatçıları Ashab-ı Kehf ve Birkleyn Mağaraları'nda buluştu

10:01 - DİYARBAKIR

CHP’den Kağızman’a Kayyum atanmasına tepki

09:32 - GÜNDEM

DEM Partili Kağızman Belediyesi’ne kayyum atandı

07:49 - GÜNDEM

Türbeler Şehri Diyarbakır | Sarı Saltuk

00:02 - DİYARBAKIR