?>

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seçimini İptal Etti

Diyarbakır'da DEM Parti tarafından gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkan aday seçimleri, yoğun itirazlar nedeniyle iptal edildi.

DİYARBAKIR - 1 yıl önce

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da gerçekleştirilen Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylığı yapılan halk oylamasının ardından belirlenen “Büyükşehir Belediyesi başkan adayı” için yapılan oylamaların yoğun itirazlar sonrası iptal edildiği duyuruldu.
 
21 OCAK'TA YAPILACAK
DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimi itirazlar üzerine iptal etti. 21 Ocak Pazar günü yeniden sandık kurulacak.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu, kentte yapılacak olan ön seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nde yapılan açıklamaya, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan aday adaylarının tümü katıldı. DEM Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu Eşsözcüsü Sultan Yaray, demokrasinin önemine dikkat çekti. Yaray, “Omuzlarımıza aldığımız yük hafif bir yük değil. Tek isteğimiz halkın istediği adil bir seçim olmasıdır” dedi.
 
MA'nın haberine göre Yaray’ın ardından açıklamayı okuyan DEM Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu Eşsözcüsü Abbas Şahin şunları kaydetti:
 
“Amed’de kusursuz bir zafere ulaşmak için uzun zaman önce başlattığımız çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz hafta ön seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin demokrasiden fersah fersah uzaklaştırıldığı bir dönemde, güçlü ve kapsamlı bir katılımla gerçekleşen önseçimler demokrasi devriminin kapılarını aralamıştır. Amed Büyükşehir Belediyesi için yapılan ön seçimlerle ilgili bir kısmı kamuoyuna da yansıyan teknik aksaklıklara yapılan itirazlar Amed İl Seçim Koordinasyonunca değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme kapsamında Amed halkının iradesinin ön seçimlere tam ve güçlü şekilde yansıması, herhangi bir kuşkuya yer vermemek için Amed Büyükşehir Belediyesi ön seçimleri tüm ilçelerde iptal edilmiştir. Amed Büyükşehir Belediyesi ön seçimleri eksiklikler giderilerek en güçlü katılımı sağlamak için tüm ilçelerde 21 Ocak Pazar günü ilk tur önseçim olarak yeniden yapılacaktır. Bu kapsamda iptal edilen Yenişehir ilçesi için ilk tur ön seçimi 20 Ocak Cumartesi günü, ön seçimi yapılan ilçe eşbaşkanlıklarının seçimlerinin ikinci turları ise 21 Ocak Pazar günü yapılacaktır.”
Parti’nin sosyal medya hesabı X’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Amed Büyükşehir Belediyesi ön seçimleri yapılan itirazlar üzerine yenilenecektir. Amed Büyükşehir Belediyesi için ön seçimleri 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecektir. Delegelerimizi, aynı kararlılıkla partimizin başlattığı bu demokrasi seferberliğine katılmaya çağırıyoruz.”
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır ve Manisa'da Coşkuyla Karşılanan Terfi

2024-01-19 17:55 - DİYARBAKIR

Ömer Dizisinde Şok Veda Haberi!

2024-01-16 14:06 - KÜLTÜR SANAT

FIFA Yılın En İyileri 2023 Ödülleri Açıklandı!

2024-01-16 11:36 - KÜLTÜR SANAT

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seçimini İptal Etti

2024-01-19 20:52 - DİYARBAKIR

Wargeh Sahaf: Diyarbakır’da Kitapseverlerin Buluşma Noktası

2024-01-17 09:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şok İntihar: İmam Canına Kıydı!

2024-01-16 23:31 - DİYARBAKIR

Sevdiklerinizle Paylaşabileceğiniz En Anlamlı Cuma Mesajları

2024-01-19 09:07 - GÜNDEM

Çukurca-Hakkari Karayolunda Heyelan Felaketi

2024-01-18 10:14 - GÜNDEM

3310'dan Tüm Birimlere: Diyarbakır'da Sinemaseverlerle Buluştu

2024-01-13 18:56 - DİYARBAKIR

AK Partili Karahan’dan Gazetemiz Öz Diyarbakır’a Ziyaret

2024-01-17 16:30 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Diyarbakır dahil 9 kentte kuvvetli kar yağışı uyarısı

15:14 - DİYARBAKIR

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti soğuğa rağmen sürüyor

14:10 - DİYARBAKIR

  Diyarbakır'da kardan kapanan yollar açıldı

14:00 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR

Bucak’tan Van’a destek mesajı

11:52 - DİYARBAKIR