?>

DEM Parti'den Meclis'te "kayyım" eylemi

DEM Parti grup başkanvekilleri ile milletvekilleri kayyum atamalarına tepki göstermek amacıyla TBMM'de eylem yaptı.

GÜNDEM - 2 ay önce

DEM Parti grup başkanvekilleri ile milletvekilleri kayyum atamalarına tepki göstermek amacıyla TBMM'de eylem yaptı. Kayyum atanan 6 DEM Parti’li belediye başkanı ile kayyumlar tarafından kalan borçlarını gösteren dövizlerle eylem yapan milletvekilleri, "Kayyum gidecek, halk kalacak", "Kayyum değil, demokrasi" sloganları attı. Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Kürtlere uygulanan istisna hukukunun bugün kayyum eliyle devam ettirildiğini bizlere gösteriyor" dedi.
 
DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Meclis'te Şeref Holü'ne  kayyum eylemi yaptı. Milletvekilleri, eylem sırasında ellerinde kayyum atanan DEM Parti’li altı belediye başkanı ve kayyumlar tarafından kalan borçların fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı. Milletvekilleri, “Kayyumlar gidecek, halk kalacak", "Kayyum değil, demokrasi" sloganları attı.
 
Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit yaptığı açıklamada, "Fotoğraflara bakarsanız aslında kayyumun ne demek olduğunu ve eşit temsiliyet anlamında neye tekabül ettiğini hep beraber daha iyi görmüş oluruz. Atanan kayyumların demokrasinin askıya alındığı, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir ülke inşasında bir yöntem olarak denendiğini çok iyi biliyoruz. Bütün tarihsel hafızamız geçmişten bugüne aslında Kürtlere uygulanan istisna hukukunun bugün kayyum eliyle devam ettirildiğini bizlere gösteriyor" dedi.
 
DEM Partili milletvekillerinin protestosu 40 dakika sürdü. Ardından milletvekilleri Şeref Holü'nden ayrıldı.
 
 
Haftanın Öne Çıkanları

Denize Düşen Diyarbakırlı Kardeşler İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

2024-11-30 20:06 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da cıva lavaboya döküldü, okul boşaltıldı

2024-12-04 14:28 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da inşaat kazası: 13'üncü kattan düşen işçi öldü

2024-12-03 17:09 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da husumetli iki aile barıştı

2024-12-03 11:18 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da şizofreni hastası kardeşlerini katletti

2024-12-02 15:41 - DİYARBAKIR

Narin Güran cinayeti: "Nevzat Bahtiyar Suçu Üstlensin" iddiaları dava dosyasında

2024-12-03 14:47 - DİYARBAKIR

Adana’da THY servis aracı kaza yaptı: Kaptan pilot hayatını kaybetti, 9 yaralı!

2024-12-02 10:31 - GÜNDEM

Okullarda elektronik sigara krizi: "Puf" meyve suyu kutularında gizleniyor!

2024-12-03 09:19 - GÜNDEM

Okul öncesi çocuklar için 79 yeni şarkı EBA'da

2024-11-28 14:43 - EĞİTİM

Kayyum tartışması bitmiyor

2024-12-01 17:50 - POLİTİKA

İlgili Haberler

İç Anadolu’nun doğusuna kuvvetli kar uyarısı

17:06 - GÜNDEM

Mülkiye müfettişlerinin Kartalkaya ön raporu ortaya çıktı

17:01 - GÜNDEM

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalarda alınan önlemler uzatıldı

15:04 - GÜNDEM

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR