?>

Define hayali adliyede bitti

Define hayali kuran 6 kafadar, Bolu'dan Bartın'a uzanan maceralarının sonunda adliyede buluştu. Tarihi mezarlığı kazıp define arayan kafadarlar, polislerin geldiğini bile fark etmedi. Detaylar haberimizde.

GÜNDEM - 11 ay önce

Define bulma hayali ile Bolu'dan Bartın'ın Amasra ilçesine gelen 6 kafadar, İlçe mezarlığındaki tarihi kemeri kazdı. Tam teşkilat kazı yapan ve çalışmalara kendilerini kaptıran kafadarlar, yanlarına kadar sokulan polisleri bile fark edemedi. Yakalanan şahıslardan biri, adliyeye çıkartıldığı esnada gazetecilere, ''Her şey devletimiz için'' mesajı verdi.  
Edinilen bilgiye göre, akşam saat 21.00 sıralarında Amasra ilçe mezarlığına giren ve montunun altında demir çubuk gizlemeye çalışan şahsı gören vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Harekete geçen Amasra ilçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekipleri mezarlık içerisinde tarihi kemerlerin olduğu bölgede ışık yandığını ve kalabalık bir gurubun bulunduğunu tespit etti. Devriye ekiplerinin çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda ekip takviye olarak gönderildi. Bu esnada bir an önce defineyi bularak, çıkarmak hayali kuran 6 kişi, jeneratör, kazma, kürek ve beton delici gibi malzemelerle yoğun bir şekilde çalışmasını sürdürdü. Mezarlık çevresini saran ekipler, sessizce ışığın ve kalabalığın bulunduğu yere kadar sızmayı başardı. Yoğun çalışma temposu ve jeneratör sesi gibi nedenlerden polislerin geldiğini bile fark etmeyen kafadarlar, bir anda ekiplerle karşı karşıya kaldı. Türk filmlerini aratmayacak sahne yaşayan kafadarlar, yanlarına kadar sokulan ve kolay gelsin diyen polisler ile göz göze gelince büyük şok yaşadı. Trajikomik bir operasyonla yakalanan şahıslar, hakkında Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tarihi kemerleri kırarak define aradıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alınırken olay yerinde yapılan incelemede jeneratör, projektör, akaryakıt, battaniye, beton delici, kazma, kürek, demir levye gibi malzeme ve ekipman ele geçirildi.

 

''Her şey devletimiz için''

Bolu'dan geldiği belirlenen 6 kafadarın suçlarını inkar ettiği ve yanlarında ele geçirilen malzemeleri de kendilerine ait olamadığını söylediği öğrenildi. Kafadarların sosyal medya gruplarında define bulma vaadiyle kandırılarak Amasra'ya gönderildiği tahmin edilirken, şahısların suçlarını inkar ettiği öğrenildi. Bolu'dan geldiği belirlenen 6 kafadarın yanlarında bulunan malzemelerin de kendilerine ait olmadığını söylediği öğrenildi.
Şahıslar sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Amasra adliyesine götürülen şahıslardan biri ise kameralara siyasi bir işaret yaparak, ''Her şey devletimiz için'' mesajı verdi.

 

Deliller el arabası ile taşındı

Şahısların ardından ise ele geçirilen malzeme ve deliller de adliyeye taşındı. Battaniye akaryakıt, projektör gibi malzemeler poşetlerle içerisinde adliyeye taşınırken, jeneratör, demir levye, kazma, kürek, gibi deliller ise yine olay yerinde yakalanan el arabası ile taşındı
 
Haftanın Öne Çıkanları

Cudi Dağı bölgesine 15 günlük yasak!

2024-04-03 17:12 - BÖLGE

Diyarbakır'da feci kaza: 2 yaralı  

2024-04-02 12:05 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı!

2024-04-05 13:56 - DİYARBAKIR

Ey Diyarbekir Diyarbekir Sen En Mutlu Yarınlarımsın

2024-04-02 07:28 - KÜLTÜR SANAT

Mide üşütmesine ne iyi gelir?

2024-04-02 13:47 - SAĞLIK

Diyarbakır’ın o ilçesinde artık Ağır Ceza Mahkemesi var!

2024-04-03 13:25 - DİYARBAKIR

İzmir'de 8 kadın belediye başkanı seçildi!

2024-04-01 11:07 - GÜNDEM

24 haftalık prematüre bebek, Diyarbakır’da hayata tutundu!

2024-04-02 12:19 - DİYARBAKIR

Yürümekte zorlanıyorsanız dikkat!

2024-04-02 12:04 - SAĞLIK

Çocuklarda diş çürümesine karşı dikkat!

2024-04-01 12:07 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Ece Gürel'in son görüştüğü arkadaşından mobbing iddiası

12:45 - GÜNDEM

7 milyondan fazla dosya sonuçlandı!

12:09 - GÜNDEM

Belediye otobüsü alev aldı

11:59 - GÜNDEM

Kargolar artık aynı gün teslim edilecek

11:42 - GÜNDEM

THY'den grev nedeniyle sefer iptalleri  

11:38 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da toplu taşımada zam talebi

13:29 - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da erken yaşta evliliğe karşı büyük mücadele başladı

13:04 - DİYARBAKIR

Yamaç paraşütünde hayatını kaybeden Diyarbakırlı doktor defnedildi

12:56 - DİYARBAKIR

Ece Gürel'in son görüştüğü arkadaşından mobbing iddiası

12:45 - GÜNDEM

DEM Parti'nin siyasi parti ziyaretlerinde ikinci tur başladı

11:05 - POLİTİKA