?>

Çelik Kasayı Patlattı, Bakın İlk Alışverişi Ne Oldu?

Bursa'da çelik kasayı patlatarak 2 milyon lira çalan hırsızın bakın ilk yaptığı alışveriş ne oldu. Detaylar haberimizde.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Bursa'da eski çalıştığı fabrikada kopya anahtar sayesinde çelik kasadan 2 milyon liralık döviz çalan zanlı, ilk önce çalıntı parayla Iphone 15 satın aldı. Güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlı, hastanede MR çektirirken Hırsızlık Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Kırmızı kapüşonu sayesinde kimliği tespit edilen zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 
  Olay, merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde fabrikasına gelen Ahmet Turan Kılıç, çelik kasanın bulunduğu odanın kapısının kırık olduğunu fark etti. Hemen odaya giderek kasanın kapağının açık olduğu ve içinde bulunan 60 bin Dolar, 40 bin TL ve 400 Euro'nun olmadığı fark etti. 
 
Şüpheli giydiği kırmızı kapüşonundan tespit edildi
Kılıç'ın ihbarıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çevrede bulunan yaklaşık 150 güvenlik kamerasını izleyen ekipler şüphelinin giydiği kırmızı kapüşonundan kimliğini tespit etti. 
 
Hastanede MR çektirirken yakalandı
Hemen harekete geçen ekipler şüpheliyi şüphelinin özel bir hastaneye gittiğini tespit etti. Ekipler, şüpheli Sezer A.'yı MR çektirirken kıskıvrak gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheli Sezer A. verdiği ifadesinde ,sağlık sorunlarının olduğu, kredi kartı borcu ve rahat yaşama isteğinden dolayı parayı çaldığını söyledi.
Fabrikanın sahibi Ahmet Turan Kılıç, “Pazartesi sabah 08.00 sıralarında işe geldim. Odamı açtığımda odada farklılıklar olduğunu gördüm. Kasanın açılıp içindeki paraların alındığını gördüm. Daha sonrasında durumu polis ekiplerine bildirdim. Ekipler kısa süre içerisinde geldi. 4 ekip gelerek kısa süre içerisinde tespitleri yaptılar. Parmak izlerini aldılar. Polis ekiplerini tebrik ediyorum, kimseyi ayırmadan çocuğumu bile sorguladılar. 9 saat sonra hırsız yakalandı. Bir yere ödeme yapmak için hazırlık yapıyordum. 60 bin Dolar, 40 bin TL ve 400 Euro çaldı. 10 bin Dolar kadar harcamış. Paranın geri kalanını polis ekipleri bize iade etti. Genel olarak sanayide işçi sıkıntısı var, ben de normalde işe almadan önce denemem lazımdı. 1 buçuk ay çalıştı, daha sonra yapamayınca kendi isteği ile işten ayrıldı. Burada çalışırken kasanın anahtarını kopyalamış. Hafta sonu da işyerine geliyor, aşağıda elektriği kesiyor. Odanın kapısını kırarak kopyaladığı anahtar ile kasadan paraları çalıyor. Güvenlik kameralarının da hard diskini almış. Polis ekipleri komşu fabrikaların güvenlik kameralarını izleyerek çözdüler. 2 saat rahat rahat içeride kalıyor, o saat dilimi içerisinde de işlerini hallediyor. 10 bin dolar ile borçlarını ödemiş, bir tane Iphone almış. Iphone aldığını duyan arkadaşlarım ‘Biz bu telefona müşteri olalım, bize ver' diye talep ettiler. İhtiyacından emin olduğum birisini de bulursam veririm” dedi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Sezer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Şüphelinin fabrikaya girmesi ve paraları alarak çıkması güvenlik kamerasında
Şüpheli Sezer A.'nın fabrikaya elini kolunu sallayarak girdiği ve fabrikada elektrikleri kestiği için içeride yaklaşık 2 saat kaldığı ve cebine koyduğu yaklaşık 2 milyon lirayı alarak kayıplara karıştığı öğrenildi.
 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Hazırlıklara Başladı: Serê Salê Coşkusu!

2024-01-12 09:57 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şok İntihar: İmam Canına Kıydı!

2024-01-16 23:31 - DİYARBAKIR

FIFA Yılın En İyileri 2023 Ödülleri Açıklandı!

2024-01-16 11:36 - KÜLTÜR SANAT

Ömer Dizisinde Şok Veda Haberi!

2024-01-16 14:06 - KÜLTÜR SANAT

Wargeh Sahaf: Diyarbakır’da Kitapseverlerin Buluşma Noktası

2024-01-17 09:29 - DİYARBAKIR

Survivor All Star'da şaşırtan eleme

2024-01-11 10:11 - KÜLTÜR SANAT

Fenerbahçe Gol Olup Yağdı: 7-1

2024-01-10 22:19 - SPOR

Nihal ve Bahar Candan Operasyonunda Yeni Gelişme!

2024-01-12 10:06 - GÜNDEM

Pehlivan Develer Şehri Sallıyor!

2024-01-12 12:28 - KÜLTÜR SANAT

Deprem Felaketinde Sağ Çıkan Mehmet Ali'nin Yürek Burkan Hikayesi

2024-01-17 09:05 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Meteoroloji’den o bölgelere toz taşınımı uyarısı

06:46 - GÜNDEM

   Sinop'ta heyelan: 3 ev yıkıldı

06:37 - GÜNDEM

Acun Ilıcalı'ya 5 yıl 3 aya kadar hapis talebi  

20:39 - GÜNDEM

Ege'de deprem fırtınası yaşanıyor

19:47 - GÜNDEM

Kandemir: ‘Kadınız, Eşitiz, DEVA’yız’

16:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

   Sinop'ta heyelan: 3 ev yıkıldı

06:37 - GÜNDEM

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 yaralı

22:36 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ertelenen ziyaret Cuma günü gerçekleşiyor

22:29 - ÖZEL HABER

Diyarbakırlı Mutlu Kaya yeniden hastaneye kaldırıldı; Dualarınızı bekliyorum

16:29 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki İtalyan mandaları görücüye çıkacak

15:43 - DİYARBAKIR