?>

BM'den Sudan'a kınama

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Sudan’da 22 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısını kınadı.

DÜNYA - 2 yıl önce

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterlik sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Guterres’in Sudan’da 22 kişinin öldüğü hava saldırısını kınadığı, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı dilediği belirtildi.
Açıklamada, “Genel Sekreter, silahlı güçler arasında devam eden savaşın Sudan'ı tam ölçekli bir iç savaşın eşiğine getirerek potansiyel olarak tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmasından derin endişe duymaya devam ediyor." ifadesi paylaşıldı.
Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında devam eden çatışmalarda dün, orduya ait savaş uçakları başkentin batısındaki Umdurman'ın Darüsselam Mahallesi'ne hava saldırısı düzenlemişti.
Görgü tanıkları, kadın ve çocukların da aralarında olduğu en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmiş, HDK'den yapılan açıklamada ise saldırıda en az 31 kişinin öldüğü ve onlarca sivilin yaralandığı kaydedilmişti.
Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar
Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin, 2 yıl içerisinde tamamen orduya entegresini istemişti.
HDK'nin ise sivil bir hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.
Sudan Sağlık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletlere göre, çatışmalarda çoğu sivil 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve on binlerce kişi yaralandı. Ayrıca ülke içinde ve dışında 3 milyona yakın kişi yerinden edildi.(AA)
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor'un yeni yönetimi

2023-07-02 18:08 - SPOR

Diyarbakır’da sokak acuru

2023-07-03 15:11 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’a villa kent

2023-07-07 14:29 - DİYARBAKIR

Enkaz kent Hatay'da kavun yüzleri güldürdü

2023-07-04 16:41 - EKONOMİ

İmamımız geri gelene kadar yeni cami’ye gitmeyeceğiz

2023-07-04 13:43 - DİYARBAKIR

 Diyarbakır ciğeri rekor kırdı 

2023-07-03 15:03 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Down Sendromlular İçin Cafe Açılacak

2023-07-03 11:45 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ‘Surlarda Diriliş’ restorasyon ihalesi yapıldı

2023-07-05 13:19 - DİYARBAKIR

Amedspor’un başarılı oyuncusu takımdan ayrıldı

2023-07-02 15:14 - SPOR

12 yaşındaki çocuk sondaj kuyusuna düştü

2023-07-07 14:41 - BÖLGE

İlgili Haberler

HAMAS'tan esir değişimi hakkında açıklama

14:00 - DÜNYA

Toplu mezardan 50 ceset çıkarıldı

21:16 - DÜNYA

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 41 ölü

17:39 - DÜNYA

BM raportörü: Gazze, Filistinlileri çıkarmadan inşa edilebilir

13:51 - DÜNYA

Karayipler’de 7.6 büyüklüğünde deprem

05:47 - DÜNYA

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 3.000 kişilik istihdam fırsatı

16:16 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Şeyh Said anması yasaklandı

15:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da anne ölümlerini azaltmaya yönelik eğitim

14:59 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’ da dolandırıcılık operasyonu: Silah ve mühimmat ele geçirildi

14:30 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bekçiler ile şüpheliler arasında kanlı çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

13:41 - DİYARBAKIR