?>

Bağlar zabıtadan zincir marketlere denetim

Diyarbakır Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren zincir ve büyük çaplı marketlere yönelik genel denetimleri sıklaştırdı.

DİYARBAKIR - 2 yıl önce

Mehmet Emin YUKUŞ - Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, etiket fiyatının yanı sıra son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerle ilgili kontroller de yapılarak ihmali bulunan işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.
Marketlere ani baskın
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan şikayetler üzerine ilçede denetimleri artırdı. Hatboyu Caddesi’nde bulunan zincir ve büyük çaplı marketlere yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmada  fiyat ve etiket kontrolü ile  gıda denetimleri gerçekleştirildi. İş yerlerine giren ekipler kasaları ve reyonları sıkı denetimden  geçirdi. İhmal tespit edilen alanlarla ilgili olarak tutanak tutan ekipler yasal işlem başlattı. İş yeri yöneticileri ve çalışanları uyarılarak kurallara uymaları yönünde  bilgilendirme yapıldı. Son kullanma tarihinin geçtiği tespit edilen ürünlere el koyan ekipler,temizlik ve hijyen başta olmak üzere  bir çok konuda da uyarılarda bulundu.
Beyoğlu :”Denetimler artarak devam edecek”
Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler hakkında bilgi veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, aynı çalışmaların ilçenin genelinde yapılacağını açıkladı. Vatandaşlardan gelecek tüm talep ve şikayetlerin değerlendirildiğini ifade eden Beyoğlu,”Marketlerde fiyat ve etiket kontrolü  yapıyoruz. Aynı zamanda kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerle ilgili denetimler gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın haklarını korumak. Gelen her türlü şikayetin gereğini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ekiplerimiz, ilçemiz  genelinde sıkı bir şekilde sahada olmayı sürdürecek.” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

MHP, 11 Kişiyi Yönetimden Çıkardı!

2023-07-26 20:30 - DİYARBAKIR

Nemrut Krater Gölü'ne atılan çöpler su altı yaşamı olumsuz etkiliyor

2023-07-29 16:14 - GÜNDEM

Diyarbakır'da ekmeğe zam

2023-07-25 14:17 - DİYARBAKIR

Amedspor'a 1 kaleci daha

2023-07-30 17:02 - SPOR

ADP: Doğayı ranta feda etmekten vaz geçin

2023-07-30 20:53 - DİYARBAKIR

Barbie makyaj trendini yakalamak isteyenler buraya!

2023-07-28 10:31 - GÜNDEM

Kendi ürettikleri teleskoplarla gökyüzüne baktılar

2023-07-30 10:10 - TEKNOLOJİ

Tekel bayisi saldırısıyla ilgili 'yayın yasağı'

2023-07-31 15:27 - GÜNDEM

“Kaza Mağdurları Haklarından Habersiz”

2023-07-27 14:42 - DİYARBAKIR

Şap nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı

2023-07-31 14:38 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Her keseye uygun hurma

19:18 - DİYARBAKIR

Diyarbakır | Bismil’deki ilk iftar çadırına yoğun ilgi

15:09 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'kaza kurşunu' denilen olay yasak aşk cinayeti çıktı

14:55 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ağzı bağlı köpeği vatandaşlar ve polis kurtardı

14:10 - DİYARBAKIR

MİA Vakfı’ndan Diyarbakır’da 500 kişiye iftar yemeği

21:37 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da büyük ‘oyunculuk’ vurgunu; Çocukların hayalleri çalındı

22:07 - ÖZEL HABER

Her keseye uygun hurma

19:18 - DİYARBAKIR

DEVA Partili Ekmen, süreci değerlendirdi;  Yola çıkanlara destek olunmalı

17:15 - GÜNDEM

PSK, silah bırakma çağrısını destekledi

16:39 - GÜNDEM

Diyarbakır'da 'kaza kurşunu' denilen olay yasak aşk cinayeti çıktı

14:55 - DİYARBAKIR